Zanimljivi sajtovi Računari

Dusa trazi pesmu

Sluajte muziku kakvu zelite i kada zelite, pa cak i ako ste na poslu a radite za komjuterom, zgodno je a i prija :))
Dusa trazi pesmu

majra 

Site Admin

Radetova virtuelna galerija slika

slike koje predstavljam u ovoj virtuelnoj galeriji su stvorene
u proteklih 25 godina. dela su slikana u tehnici - ulje na platnu ili uljanog pastela.

za blize informacije informacije pisati na radetodor@yahoo.com

probati na prvi ili drugi link:

http://www.box.net/shared/n2hq9c524b
http://www.box.net/shared/n2hq9c524b/rss.xml

Papirusi na internetu

Ovaj sajt spada u vrlo zanimljive sajtove jer je zbrika papirusa Austrijske nacionalne biblioteke. Odskora je dostupna na netu i jedna je od najvecih. Jenda od najvecih, tog tipa u svetu i nalazi se na UNESKO listi kao svetska bastina dokumenata.

Tekstovi u ovim spisima su na razlicitim jezicima, u zavisnosti od razlicitih kultura, a u sadrzajima se mogu naci - poreska resenja, medicinski recepti, ugovori o zakupu kao i 2000 godina staro "skolsko izdanje" Homerove Odiseje.

www.onb.ac.at

majra 

Site Admin

Davanje gola makazicama

Pa evo i od mene neki zanimljivi linkovi, a za pocetak da vidim je li ovo ispravno, a uz to i da li radi.

Jedan link, na koji sam sinoc naletio slucajno, a u vezi je fudbala i namenjen je ljubiteljima fudbala. To je jedan predivni video o postizanju gola takozvanim makazicama.

Nekad sam i ja to mogao da izvedem. : )

www.snotr.com/video/155

Alternativna istorija

Evo jos jedan link, zanimljiv sajt. Ovaj je posvecen alternativnoj historiji, koga to bude i zainteresovalo nek se nadje ovde

www.alternativnahistorija.com

buntovnik bez razloga

Prijatelj foruma

CSS dizajn, galerija lepih sajtova - cssmania.com

www.cssmania.com je galerija lepih sajtova i sajtova koji su uskladjeni sa vazecim standardima izrade internet dokumenata.

Uvek je sveza i interesantna jer se redovno obnavlja novim sajtovima koji se takmice po tome koliko ce ko da napravi neki estetski ili funkcionalni pomak.

Mozete i sami ucestvovati tako sto cete svom favoritu dodeliti svoj glas i tako mu pomoci da se rangira kao visi na listi.

Lord[MX]

Moderator

Online bitmap editor Picnik.com

Nije savrsen, ali je je ipak prilicno dobar obzirom da je u pitanju web aplikacija. Od ovakvog jednog pokusaja ne moze se ni ocekivati pun spektar mogucnosti i opcija kojima raspolazu Photoshop ili Gimp. Ono sto godi je sto su autori ocigledno svesni da postoji prostor da tu 'online' otezavajucu okolnost pretvore u prednost.

Tako je pored opcija za izostravanje, zamutnjivanje, skidanje crenog oka, umanjenje i povecanje, korekciju boja, korisnicima na raspolaganju takodje i opcija da sliku koju zele da 'sredjuju' preuzmu sa svog naloga na flickr, ili sa picasa albuma, ili sa sajta. Dovoljno je uneti adresu strane i Picnik ce izlistati sve slike koje se nalaze na njoj.

A naravno, sliku koju zelite da sredite mozete podici i sa svog racunara.

Ovu u nastavku sam cak i napravio pomocu www.picnik.com sajta. Imam prikljucenu web kameru, Picnik je prihvatio direktno iz nje snimak, potom sam je obradio da na slici izgledam super, zatim umanjio i na kraju pomocu Picnika poslao u Google Picasa album.

http://lh3.google.com/galeksic/RusILTUCacI/AAAAAAAAAPY/LUHm9F0RdUk/s800/picnic-faca.jpg

galeksic

Site Admin

Current.com - internet televizija

Izgleda da je nova velika stvar na pomolu. Nešto poput Youtube, ali deluje mnogo ambicioznije. Radi se o sajtu Current.tv za koji verovatno većina koja se okuplja ovde nije još uvek čula, ali sudeći po nekim vidljivim i manje vidljivim pokazateljima najverovatnije sledi jedan bum koji će nam svima ovu adresu ubaciti u bukmarkse.

Current.tv osim što menja adresu u Current.com, takodje menja svoj koncept i nudi spektar mogućnosti da se jedan konzument interneta izrazi i da ispolji kako svoje mišljenje tako i da se predstavi u zajednici, bilo kao posmatrač ili kreator. Učestvujete u kreiranju TV programa, dajete svoje reakcije, rezirate, producirate, glasate.

Obilje aktuelnih tema u koje je klasifikovan materijal i reakcija na njih daje utisak da ste na pravom mestu, u centru, tamo gde se stvari zaista dogadjaju i da nema nista sto se desilo, a da to ovde nije pomenuto. Skoro da se cuje žamor gužve.

http://www.current.tv/images/header/logo.gif

Novi www.Current.com još uvek nije pušten u pogon. Trenutno beta verziju može videti samo izvestan broj posetilaca, ali okušajte sreću, ukoliko vas zanima šta se krije sa one strane "Navratite kasnije" obaveštenja koje će vas zateći na beta.current.com - unesite svoju adresu i bićete obavešteni ako dobijete specijalnu pozivnicu.

Mislim da se isplati pokušati, jer rešenja - dizajn uopšte, sam interfejs, koncept, su na nekim mestima - briljantno odradjena.

galeksic

Site Admin

Spretno pretrazivanje

2 search engina u jednom, odmah dobijete odgovor od googla i yahoo-a :)

http://twingine.com/

majra 

Site Admin

Online knjige za decu

Vrlo lepa zbirka knjiga, dobro ilustrovanih kratkih prica za decu svih uzrasta, neke su i interaktivne pa ih iskoristite kao pomoc malisanima u ucenju engleskog jezika.
Kada vec vole da sede za kompjuterom, usmerite njihovu aktivnost u pravcu knjige i razvijajte im citalacku naviku pre skolske klupe.

Citajuci decu dobijaju spoznaju tudjih i licnih osecanja, razvijaju prihvatanje i uvazavanje socijalnih nacela i odnosa. Tako da i ako popustate pred njihovim neumoljivim pogledima da ostanu jos za kompjuterom ipak, negujete indirektno njihovo socijalno bice.

Vise no pozeljno je da, procitane knjige i prodiskutujete time cete negovati i osecanje uzajamne bliskosti. No, ne zaboravite dete vas mora videti da i sami citate. Najbolji nacin da je zavoli je istinit primer, jer sve sto se voli to se i neguje pa i navika citanja knjige.

http://www.magickeys.com/books/

majra 

Site Admin

Srpska dečja digitalna biblioteka

Izaberite uzrast, izaberite pisca,knjigu i pocnite sa listanjem i citanjem. :)
Lep sajt i vredan projekat Narodne biblioteke

http://digital.nb.rs/decije/

Zivot je sve nesto iz pocetka

Zato i vredi sanjati,
zato i vredi zeleti,
- sta nas se ostalo tice!

http://www.antic.org/mika-g.html

A ON je uvek bio
I uvek ce biti
bar mali, malesni deo
svake zivotne price.

j@

Site Admin

Lego verzija biblijskih prica

Ime Lego, potice od fraze „leg godt“, sto na danskom znaci: lepo se igraj.

"Zavet od cigle" (The Brick Testament), niz fotografija prikaza iz Biblije, napravljenih od Lego kockica mogu biti od koristi za objasnjavanje vasim malisanima svih bitnijih dogadjanja od samog stvaranja sveta. 3,602-e ilustracije Brendana Pauela Smita (Brendan Powell Smith) deluju slatko i drugacije od svega do sada ponudjenog.

majra 

Site Admin