Simbolični objekti i feng shui lijekovi, iskazivanje želja Feng šui

Akvarijum

Molim za savet gde drzati akvarijum sa ribicama i koje vrste (i broj) ribica odabrati.

Akvarijumi - ambijentalni elementi i simboli izobilja

Avarijum kao elemenat umetnosti enterijernog uredjenja zivotnog prostora je uvek atraktivan, no prosto imam potrebu da naglasim da on predtsavlja jedan kompletan mali ekosistem koji ne moze da funkcionise ako vlasnik ne poseduje dovoljno znanja i ljubavi za negovanje. Stihijsko unosenje zarad energizovanja vodenog elementa u Feng Shui duhu nikada nece uroditi ocekivanim ako nisu ispunjeni uslovi koje sam navela. Feng Shui je umetnost cinjenja stvari svojim sto se postize samo istinskom zeljom i posvecenoscu. Drzanje akvarijuma ima smisla samo ukoliko osecate potrebu da deo prirode u urbanim uslovima bude blize, da vas oplemenjuje osecajem jedinstva sa necim mnogo vecim od onoga sto pruza pogled kroz prozor

Ukoliko zelite da aktivirate simbol ribe u vodi trebalo bi da razmislite da gajite neke od popularnijih vrasta koje donose mogucnosti a to su : sarani, zlatne ribice. Zlatna ribica je oduvek bila omiljeni feng shui simbol bogatstva. Dve reci njenog imena istovremeno znace “zlato” i “bogatstvo” . rec ‘kum’ znaci “zlato” dok rec ‘ju’ znaci “riba” i “izobilje”sto sublimirano zvuci – “izobilje u zlatu”.da biste koristili zlatne ribice kao feng shui simbol bogatstva dobar izbor su japanske zlatne ribice, ili kineske vrste cije glave nalikuju lavljoj, a koje imaju belosrebrnu krljust i svetlocrvenu glavu. Generalno smatra se da bilo koja svetla i crvena riba donosi srecu, vazno je da izgledaju debelo i srecno. Zahvaljujuci izuzetnom reproduktivnom sistemu ona je i simbol plodnosti sto je vazno da imate u vidu ukoliko zelite prosirenje porodice. Savet u vezi plasmana vodenih objekata su izneti, a broj riba uslovljavaju osim tehnickih karakteristika samog akvarijuma i vrste, pripadajuci elemenat na osnovu Kua broja vlasnika tj. domacina doma.

  • voda- 1 ili 6
  • vatra - 2 ili 7
  • drvo – 3 ili 8
  • metal 4 ili 9
  • zemlja 5 ili 10

Generalno devet riba od kojih je jedna crna je opste prihvacena kombinacija, kao i svaki broj deljiv sa devet, ili neki od posebno povoljnih brojeva o cemu je bilo takodje reci.

Najbolji odabir cete napraviti ako upoznate samu vrstu i ako ona svojom prirodom odgovara vasoj, prosto ako vam se dopada sve sto spoznate o njoj. Skalari sa ove tacke gledista nisu povoljni jer se za njih smatra da svojim repom simbolicno odseca puteve priliva sredstava.

majra 

Site Admin

Akvarijum

Da li je na jugoistoku najbolje drzati akvarijum ili moze jos negde?

Energizovanje vodene zvezde

O nacinu odabira pozicije za plasman vodenog objekta (a to je i akvarijum) sam napisala sve potrebne smernice u savetima, nadam se da ste to procitali i da vam je onda jasno zasto na vase pitanje ne mogu odgovoriti sa da ili ne.

Prosto ako to natalna karta vaseg doma pokazuje, onda jeste ako vam je tu povoljna vodena koji zelite aktivirati, svaki drugaciji odgovor bi bio cista sacimetrija zbog koje se u praksi desava da feng shui "ne radi".

Ako imate dilemu oko ocitavanja natalne karte doma kada je plasirate na tlocrt, napisite pa cemo skupa sagledati.

majra 

Site Admin

Fu Dogs

Interesuje me nesto vise o fu dogs?

Zivotinjski simboli koji pruzaju zastitu

Istocni majstori feng shui-a rado preporucuju drzanje fu pasa ispred ulaznih vrata, posto pruzaju simbolicnu zastitu od nepovoljnih energetskih upliva. veruje se da odbijaju neblagotvornu i rusilacku energiju i da zaustavljaju one ljude koji zele zlo domu u koji ulaze. Fu psi izuzetno nalikuju lavovima, ali ima izvesnih razlika.

Na primer, fu psi su mitska stvorenja i cesto ih prikazuju kako se igraju loptom koja oznacava sunce, jaje koje oznacava jin i jang ili jednostavno dragi kamen ili perlu. Muzjak je taj koji se igra loptom. ponekada se prikazuju dva fu psa kako se igraju loptom, i ova se predstava cesto poredi da predstavama dva zmaja koji se igraju perlom.

Postoji mnogo razlicitih predstava i slika fu pasa u Zabranjenom gradu u Pekingu. Fu psi su smatrani izvrsnm zastitnicima palata i carskih odaja, nasuprot lavovima, koji su pogodovali mestima na kojima se meditiralo. Fu psi vise pogoduju zivom prostoru.

http://i.imgur.com/8aKMhpil.jpg

Izaberite keramicke fu pse, ali obratite paznju da odaberet i muzjaka i zenku i uvek ih postavite tako da muzjak (onaj sa loptom) stoji sa desne strane vrata (kada gledate iznutra napolje) a zenka sa leve lagano zakrenute jedan ka drugom. Nema potrebe da budu preveliki, ali bi bilo dobro kada bi bili postavljeni visoko. Svaki polozaj je dobar za feng shui simbole zastite. Fu psi mogu biti napravljeni od bilo kog drugog materijala alio sustinski keramika odlikava simbolizam zemlje, a po feng sui-u treba pribaviti pozitivnu energiju zemlje.

majra 

Site Admin

Pravoslavni simbol harmonije

Molim vas da mi pomognete: u predsoblju bih htela da postavim podni mozaik sa simbolom harmonije koji bi prilicio nasim prostorima, buduci da sam vaspitana u duhu pravoslavlja.

Pre nekoliko godina, moj decko, inace pasionirani ljubitelj feng sui-a, je slusao TV emisiju u kojoj je pomenut i pokazan taj simbol - pravoslavni simbol harmonije, ali sada kada nam je potreban, nigde ga ne mozemo naci.

Unapred hvala,
Marina M.

Potraga - pravoslavni simbol harmonije

Feng shui u svojoj sustini jeste upravo to da ono sto je autohtono, nama srodno, da to rabimo u svim aspektima, da odatle crpimo odgovore pomoc i resenja za problematiku. Kinezi su samo bili vredni i predani u sistematizovanju i vodjenju evidencije tokom vremena sto je iznedrilo skup univerzalnih principa - ono sto jeste kulturno bogatstvo celog covecanstva.

Zaista takav prilaz toplo podrzavam, no u nedostatku podrobnijih informacija (bilo slike, skice i sl.) cini mi se da tragam bez veceg uspeha. Naime, verujem da ste i vi i pretragom dosli do tradicionalnih simbola. Prema njihovoj upotrebi ako za polazisnu tacku uzimamo da hriscanska znamenja aplikujemo sa ciljem spoja sa svojom verom i Crkvom prosto ne znam po kom to simbolu bi bilo blagougodno svakodnevno gaziti djonom.

Molim Vas da nikako ovaj moj osvrt ne shavtite kao nekakvu pridiku, samo glasno razmisljam jer je i za mene ovo nepoznanica. Ono sto meni prvo pada na um kada ste pomenuli podni mozaik je mogucnost da je prikazan neki vizantijski motiv. Bilo bi zaista dobro ako bi ste dali bilo kakav opis ako secanje doseze.

Mozda vam prikazi Christian & Gnostic Symbols pomognu u rekonstrukcij slike simbola na koji mislite, i molim Vas da budete ljubazni ako na bilo koji nacin dobijete validnu informaciju da je podelite sa nama.

Tragamo i dalje skupa.

majra 

Site Admin

Fenix

Da li mozete da napisete nesto o simbolici fenixa i gde ga je najbolje drzati?

Otvaranje mogucnosti i nebeski feniks

mauricijus: Da li mozete da napisete nesto o simbolici fenixa i gde ga je najbolje drzati?

O samoj legendi i simbolici feniksa smo pisali, pratite link.

Kada stoji sam predstavlja jang simbol koji bukvalno otvara nove mogucnosti u datom sektoru kada se izlozi. Njegovo prisustvo uvek oznacava mir i napredak. cesto je predstavljen zagledan u vatru, pa se tesno povezuje sa jang energijom zivih. Ali samo onda kada je prikazan sam. Pazljivo birajte sliku jer je ona snazan, gledajte da prikaz odrazava pun sjaj vatrenog fenikisa. Na juznom zidu ce nedvojbeno doneti obilje mogucnosti cija realizacija dakako zavisi od licnog angazmana.

Kada se prikazuje sa zmajem, preuzima jin ulogu a zajedno predstavljaju bracnu srecu. Tako da je ovakav prikaz gde je feniks sa desne strane a zmaj sa leve uvek povoljan u sektoru braka.

Feniks naslikan sa bozurom predstavlja mlade ljubavnike, a veoma cesto se kao savet zenama koje teze bracnoj zajednici savetuje da ga izloze u jugozapadnom sektoru svoje sobe jer predstavlja tradicionalan simbol braka.

majra 

Site Admin

Leteca zvezda - jug - fenix

Imam dilemu gde da stavim figuru fenixa (od metala u zlatnoj boji) koju sam dobila.

Fenix se stavlja na jug, ali razumela sam da je ove godine juzna strana nepovoljna po godisnjoj zvezdi? Da li mi mozete pomoci savetom? Hvala!

Re: Leteca zvezda - jug - fenix

Postoji jedan prakticni akronim kada se bira mesto za pozicioniranje nekog objekta - BZBE:

B - boja
Z - zivotinja
B - broj
E -metal

Postavljajuci odgovarajuceg BZBE na pravo mesto podstaci sete energiju u tom sektoru. Pri ovome imajte na umu produktivni i destruktivni ciklus izmedju elemenata kako bi ono sto radite podrzalo vase zelje, a ne osujetilo vase feng shui napore.

Kako ste vi opisali vaseg feniksa:

boja - zlato - metal
zivotinja - feniks pravac na kompasu - izmedju 247,5 i 277,5 stepeni zapada
broj - 1 - voda
elemenat - niste naveli

Iz ovoga ppo svemu sudeci je zapad i severozapad i sever sektor sa kojim je u podrzavajucem odnosu. Niste naveli zasto ste nabavili feniksa, sta ste zeleli da sa njim podrzite ili pokrenete.

Nadam se da vam je ovo kao smernica pomoglo.

majra 

Site Admin