Simbolični objekti i feng shui lijekovi, iskazivanje želja Feng šui

Simbolicki objekti - plasman po sektorima za 2011 godinu

O rasporedu energija u prostoru tokom 2011 godine i karakteru uticaja u pojedinim sektorima smo podrobno pisali u temi Flying Star Feng Shui 2011. Ova promena energetskih upliva koja se zbiva na godisnjem nivou mogu biti pokretac za mnoge dobre i lose stvari. Ono sto Feng Shui uvek pruza to je lek za ublazavanje manje povoljne situacije i stimulacija okidaca povoljnih prilika. U tu svrhi osezemo za simbolickim objektima koji su najdelotvorniji ukoliko se shodno njihovoj atribuciji, i pripadajucem elementu u domu plasiraju na dan kojim dominira energija datog elementa, odnosno kada su energetske faze istovetne. Predlozi za uvodjenje nekih simbolickih objekata pogledajte u prilogu, i ne uzimajte ih kao obavezne, podrazumeva se da cete se vi opredeliti za one koji su vama bliski i koji u vasem enterijeru jesu sitnice koje oslikavaju vas.

Dom je samo vas, i ne treba da praktikovanje feng shui-a ga pretvori u prostor sa nepoznatim predmetima, sustina ne lezi u Kineskim autenticnim predmetima vec u osnovnom principu koji se nastoji ispostovati. Tradicija je izvor odgovora za sve nedoumice.

majra 

Site Admin

Slika- simbol

Pozdrav Majra. Dobila sam reprodukciju ove Mikelandjelove slike:

Inter CAFFE arhiva

Uploaded with ImageShack.us
i ne znam sta mi je pametno? Na koju stranu da je postavim zapad, istok ili sever? Molila bih te da mi pomognes.

nisam majra, al i ja bih da provjerim, ovo simbolizira prijateljsku ruku, odnosno ruku podrške. u tom smislu bi li mogla ići na sjeverozapad?
p.s. sad sam vidjela na netu da se slika zove The Hands of God and Adam... Zaači ruke Boga i Adama... spada pod zaštitu, moguće i dalje SZ?

Fontana

E, evo moje fontanice koja mi stoji u JI dnevne sobe. Izr.adjena je od keramike, a latice su metalne. Točak je od plastike. Dosta vode prolazi kroz nju i onako baš žubori. U tu keramičku činiju sam sam stavila par kamenčića sa mora i neko plastično bilje za akvarijum

Inter CAFFE arhiva

Корпа со овошје

Хармонијата во областа на секторот оган води кон успех,напредок,блесок и добар углед на членовите кои живеат во домот. Всушност оваа зона се поврзува со светлината која блика од внатрешноста на секоја личност, земајки го тука и личниот развој, чувството на самодоверба и вреднувањето на самиот себеси и самопочитта.

Inter CAFFE arhiva

Можеби една ваква слика, добро би дошла во трпезаријата, токму во секторот оган. Црвената боја го зголемува влијанието на овој сектор, а самите исцртани елементи (овошјето) рефлектираат богатство и изобилие.

niko650

Moderator

Re: Slika- simbol

draganak: Pozdrav Majra. Dobila sam reprodukciju ove Mikelandjelove slike:

i ne znam sta mi je pametno? Na koju stranu da je postavim zapad, istok ili sever? Molila bih te da mi pomognes.

Michelangelo Buonarroti - Hands of God and Adam

Ovde imamo prikazan sredisnji detalj ruke cije je znacenje

Između Božjeg i Adamova kažiprstakao postoji iskra, kao da se prenosi energija. Božanski se životni dah prenosi u fizički dodir. Između ova dva prsta leži Očeva ljubav prema onome što je stvorio, ali i nepremostivi jaz između božanskoga i ljudskoga. Michelangelov učenik Ascanio Condovi je o tome rekao: “Videći ispruženu Božju ruku i mišicu, čini nam se kao da Bog Adamu zapovijeda što smije, a što ne smije činiti”.

Odabir pozicije slike u stanu prvenstveno zavisi od licnog dozivljaja i opredeljenja. Generalno ako posmatramo ova slika moze da stoji u severoistoku odakle nam dolazi pomoc i milost od prijatelja i od Boga.

majra 

Site Admin

citrin poludragi kamen

Gde da postavim citrin koji sam dobila na poklon u oblik karpe?

Gde da nadzem dobre feng shui slike?Pomozite mi sa meki savjet?

Feng Shui je jednostavan - letece zvezde

Povoljna romanticna # 4 zvezda ulazi u sredistu doma u junu i u kombinaciji s nepovoljnom godisnjim # 7 zvezdom, bi trebala doneti sretna vremena u ovoj sferi zivota, posebno za one koji imaju domove koji su otvorene arhitekture (bez zidova) oko sredista.

Mozete unaprediti srediste svog doma postavljajuci objekte kao što su Mandarinske patke ili statue, prikaze ljubavnog para itd. ili nesto sto predstavlja romansu, za aktiviranje odnosa u junu mozete staviti nesto tamno plave ili crne boje u sredistu svog doma. Brz i jednostavan nacin uvodjenja boje je prekrivanje dekorativnim tkaninama.

http://www.odlican.com/d/12851-2/cupce.jpg
Slike odlican.com » Olivera » Feng shui » mali cup za zelje

Ova kombinacija je takodjer vrlo povoljna za kreativnost pa mozete ovde i poloziti objekte koje zelite dovesti u svoj zivot, razmislite centar svog doma mozete tretirati u ovom periodu kao "podrucje zelja", ali kao sto poslovica kaze "budite oprezni sta zelite" i jasni u formulisanju zelja, jer na primer jedna klijentkinja je praktikujuci savet pozelela veci novcani priliv, ali nije konkretizovala zelju, i privukla je dobitak, ali... dobila je novac od bake u nasledje nakon sto je ova preminula. Zato zelju formulisite sto krace i sto jasnije i uvek u sadasnjem vremenu da je iskaz. (tipa: "Ja radim!", a ne "Ja cu dobiti posao"). Ovo je takodjer dobar prostor za par koji pokusava dobiti potomstvo.

Budite vrlo oprezni ovog meseca ako se Vasa glavna ulazna vrata, vrata spavace sobe, dnevnog boravaka ili kancelarije ili bilo koja druga vazna prostorija nalazi na severoistoku, severozapadu ili istoku. Ako se vasa glavna vrata ili glavna vrata od datog dela prostora nalaze u severozapadnoj ili istocnoj kompasnoj direkciji proverite da li ste postavili neki od pomocnih lekovitih sredstava Wu Lou ili sest kineskih novcica vezanih u redu sa crvenom vrpcom pogotovo ako niste u dobrom zdravstvenom stanju.

Ako je ulaz u vasu spavacu sobu, ured ili glavni ulaz zivotnog prostora lociran na istoku i jugu morate postaviti slanu vodu sa sest kineskih novcica vezan u redu sa crvenom vrpcom za celu godinu. Ako imate vaznu sobu u jugoistocnom sektoru koristite neke crvene predmete kao sto su prekrivaci za krevet, podnu oblogu ili jastucnice. Pokusajte izbeci i istocni sektor ovog meseca, zbog dosta neprijatnog upliva kako na godisnjem tako i na mesecnom nivou. Negativne aspekte zbog posete mesecne # 5 zute zvezde mozete osetiti u vidu prepreka u poslovanju ili na radnom mestu, kao i pojave zdravstvenih tegoba u vezi sa usima, bubrezima i slezenom. Imajte dodatno strpljenja kada su u pitanju projekti ili ideje jer ce se realizacija prolongirati. Ako imate glavna vrata na istoku ovo je mesto za postavku ogledalo Ba Gua (sa velikim oprezom da ne povredite strukture ili ljude koji se nalaze naspram, dakle samo ukoliko je ispred prazan prostor ili u daljini groblje i sl.) i Wu Lou.

Ako se vasa glavna vrata, salona, ureda ili bilo koje druge vazne prostorije nalaze na severu ili jugoistoku budite oprezni pri potpisivanje dokumentacije, otvorite oci, sve dobro procitajte i ono sto pise sitnim slovima jer bi se lako moglo desiti da budete na neki nacin iznevereni ali da ta stavka ipak postoji negde navedena u ugovoru. Takodjer, moze se desiti da vam neko pokusa vratiti neku nepravdu, verbalno vas napasti ili se moze desiti gubitak i kradja pa u cilju prevencije izlozite predmet crvene boje na severu ili jugoistok, kao sto su tepih, vrata, prebacite pokrivac na fotelju, stolicu, krevet, milje na komodu itd, to ce pomoci smirivanju i prigusivanju ovoga negativnog uticaja.

Dobari sektori za mesec jun su na jugu, jugozapadu i zapadu i ako se vasa vrata, ured, spavaca soba ili bilo koja druga vazna prostorija snalazi u tim podrucjima ovoga meseca ce biti pod povoljnim energetskim uplivom. Ono sto stoji kao preporuka za uplive na godisnjem nivou je dovoljno sto stoji vec kao predlog u temi KIineska nova godina. Jug mozete osnaziti postavljanjem fasetiranih kristala i / ili pravi komad kvarcnog kristala.

Ako zelite izvici maksimalne mogucnosti od svoga angazmana u postizanju ravnoteze i praktikovanju feng shui-a za zivot u harmoni i zadovoljstvu iskoristite i informacije date za kompasne sektore za poziciju vama vaznih stvari u tekucem mesecu.

majra 

Site Admin

Aktivacija područja severozapad

Zašto ne da ovaj komentar da se normalno postavi? Stalno govori da je prekratak. onda sam stavila kao komentar na post - pa mi je otišao sastrane i ne vidi se.

Kupila sam sat zlatne boje, onaj na navijanje. Na njemu je koka koja glavom imitira kljucanje sjemenki i dva pileta pored. Stavila sam ga u hodnik u SZ. Inače, sat ima tri kazaljke. Zanima me mišljenje ostalih.

Aktiviram li ovim područje SZ-a?

majra, Uto 01.11.2011 23:08: Definitivno aktiviras severozapad jer unosis objekat koji po spoljnim karakteristikama nosi obelezje elementa metala, a uz to ima mehanizam koji daje vremensku dimenziju.

Sezona koja je povezana sa Metalom je jesen, vreme sakupljanja plodova tako da verujem da si upravo sada u toj fazi i da je sve na cemu si uradila od postavke ovoj simbolickog objekta dobilo na svom ritmu.

Sad za molitvi,paricki i zelbi

I nasite majki, babi, primenuvale eden vid na Feng shui za privlekuvanje na dobrobit i bogatstvo vo svoite domovi.

Vo edno katce, nekade blizu do vlezot na domot postavuvame ikona po zelba i sad za pari. Sekojdnevno ostavame zelezni ili hartieni pari spored moznostite koi ni gi daruval denot.

http://img16.imageshack.us/img16/9018/bogorodica.jpg

Zamislete deka toa e vaseto katce vo koe osven paricki gi ostavate i vasite zelbi i molitvi koi dokolku se ralni sekako ke bidat uslisani.

Na krajot od nedelata, sadot go praznime i parite gi nosime vo crkoven hram.

Mozeme da gi iskoristime i za drugi blagorodni celi.

niko650

Moderator

Желка и нејзиното значење

Желката претставува многу моќен симбол.

http://img844.imageshack.us/img844/7830/kornjacaw.jpg

Желката допринесува за постојано зголемување на среќата и стабилно подобрување на квалитетот на животот.

Поволен правец за чување на желка е север и тоа во дворно место зад куќата. Во тој случај таа дава среќа во вид на подршка.

niko650

Moderator

Pravilan izbor i plasman feng šui zvončića - windchimes

Snežana je postavila pitanje, kako izabrati odgovarajuća vetrena zvona. Da bi smo informacije učinili preglednijim s obzirom da se radi o simboličkim objektima odgovoriću na ovom mestu.

Izbor i plasman feng šui zvončića

Postoje tri osnovne smernice za najbolji Feng Shui plasman vetrenih zvončica: materijal od koga su izgradjene, broj cevčica koje sačinjavaju zvono, veličine i simbole koji postoje u njihovom dizajnu. Plasman je uslovljen okolnostima koje obuhvataju: kvalitet energetskog upliva koji postoji u odredjenom sektoru koji možete identifikovati u samom prostoru ili pak na osnovu tlocrtsa i na osnovu numeričke mape letećih zvezda. Mogu da se primenjuju sa različitim ciljem: u svrhu zaštite/ pročišćenja ili neutralizacije neblagotvornog energetskog upliva ili pak sa ciljem snaženja /privlačenja odredje faze energije prosperitetnog učinka.

Materijal: Uvek treba imati svest o tome da odgovarajući materijal od koga su izradjeni zvončići nose karakter negoga od pet osnovnih Feng Shui elemenata, i shodno tome i područje životnog prostora u zavisosti od pripadajuće kompasne direkcije/sektora gde želite da ga plasirate. Metalni zvončići mogu da se plasiraju na zapad, severozapad i sever, dok drvo/bambus zvončići mogu bi smešteni na istoku, jugoistoku i juggu a na osnovu prethodno precizno izvršene demarkacije životnog prostora. Ponekada možete naći i zvončiće izradjene od porcelana ili gline kada su oni nosioci kvaliteta energije elementa Zemljai samim tim adekvatna pozicija za njihov plasman je centar, jugozapad, severoistok, istok i jugoistok.
Ono što je važno pri proceni mesta za plasman zvončića je uvid u kvalitet enerije koju nose i odnos sa fazom/elementom sektora u koji se plasira o čemu je najuputnije uvek imati u vidu medjusoban odnos pet elemenata. Na primer, postavka metalnih zvončića na Istok (elemenat drvo) ili drvenih zvončića u područje elementa Zemlje (jugozapad).

Simboli: Mnogi Feng Shui zvončići dolaze sa tradicionalnim simbolima, kao što su Chi Lin vetrena zvona za zaštiti ili sa Mističnim čvorom za obilje energije. Glineni zvončići sa dva srca će biti odličan izbor za na primer jugozapadni sektor ili pak severoistočni.

Brojevi cevčica: Kada zvončiće korisite kao korektivno sredstvo, pažnja se posvećuje i broju cevčica /šipki koje sačinjavaju samo zvono. Brojevi 6 i 8 su najpopularniji i najčešće se plasiraju sa ciljem snaženja blagotvornog energetskog upliva, sa pet se smatra da je najuputnije ih koristiti u korektivne svrhe kada želite suzbiti nepovoljne energetske uplive i to najčeće vidjamo kada se prate uplivi/kretanje Letećih zvezda na godišnjem nivou. Veličina uvek treba da bude prikladna prostoru. Opšte pravilo je ukoliko ne dobijete drugačiji savet od feng šui konsultanta je da broj cevčica odgovara trigramu, tj broju koji je kao jedan od atributa pridružen odgovarajućem trigramu/sektoru nakon demarkacije doma, kao što je na primer korišćenje četiri cevčice podudarno sa brojem četiri tj jugoistokom.

http://www.odlican.com/d/7274-3/feng-shui-zvoncici-vetar.jpg

Preporuke za izbor

Neki preliminarne preporuke u pogledu broja cevčica i materijala bi se mogle predstaviti na sledeći način:

Sever: jednostruki metalni zvončići, zvono ili zvončići sa šest šupljih metalnih cevčica.

Severoistok i jugozapad: keramička ili staklena zvona sa pet, osam ili dve cevčice.

Istok: drvena ili od bambusa izradjena sa tri cevčice.

Jugoistok: Bambus/drvo ; četiri cevčice ili odaberite zvončiće sa vodenim temama.

Jug: Bambus, drvo, metal sa tri, četiri ili devet cevčica.

Zapad: Metalni zvončići sa sedam ili šest cevčica.

Po mom mišljenju zvončiće je najuputnije koristiti izvan kuće – u vrtu ili balkonu, to je i razlog njihovog naziva 'wind'=vetar. No, to ne znači da ne treba koristiti zvončiće i u samom prostoru pri čemu ih treba tada plasirati tako da postoji na datom mestu prirodno frekventnije kretanje tj. strujanje vazduha kako biste uživali u njihovom zvuku što i jeste krucijalni učinak ovih objekata jer upravo kretanjem tj. transformacijom energije kroz svoje cevčice što mi realno detektujemo kao zvuk koji proizvode daju željeni/ciljani učinak.

Na primer, za severno orjentisani prozor u prostoriji u kojoj su svi prozori licem okrenuti severu, malo sunčeve svetlosti dopire do unutrašnjosti prostorije. Prostor može biti "hladan", tamne atmosfere koja guši i doima se depresivno. Metalni zvončići smešteni na ovaj prozor prostora mogu pomoći intenzitetu blagotvornog energetskog upliva čime će se u sobi osećati "lakša" atmosfera, privlačeći samim tim i više aktivnosti, tako da u razmatranju svakako ne treba zaboraviti posmatrati namenu samog protora tj. njegovu funkciju u svakodnevnom življenju.

Na primer, za prevladavanje nepovoljne pozicije WC-a u prostoru uputno je plasirati:

  1. Drvene zvončiće: JI i JZ
  2. Metalne zvončiće: I i JI
  3. Keramičke/staklene: Sever

Ono što prilikom plasmana zvončića treba imati u vidu su neke od sledećih smernica:

  • Ne treba ih plasirati tako da prolazimo (glavom) ispod njih.
  • Ne treba ih obesiti na samo stablo, jer su ova dva elementa u sukobu.
  • Ne treba ih plasirati tamo gde sedite, jedete, radite, spavate tako da se pri tome nalazite izravno ispod njih.
  • Ne treba plasirati zvončiće u područja u kojima postoji više od dvoja vrata u ravnoj liniji.
  • Koristite 5-o štapne zvončiće koje čine šuplje ili pune cevčice za kupatila na istoku, jugoistoku, severozapadu, jugu ili zapadnom sektoru.
  • Uvek koristite zvončiće sa šupljim cevčicama kao aktivatore – ako je to cilj plasmana.

Uvek koristite šestoštapne šuplje metalne zvončiće ukoliko nedostaje ili postoji značaja usek u prostoru u području severozapada, ako ste sami sa tendencijom ka ostvarivanju poznanstva podržaće vaša nastojanja u privlačenju muškarca ili pak dodatne pomoći od uticajnih osoba ili pomoći od domaćina kuće.

Sublimirajući sve ove informacije najuputnije je prvo odrediti zašto želimo da plasiramo zvončiće i nakon toga krenuti u potragu za tačno izdefinisanim osobinama koje treba da imaju i medju onima koji zadovoljavaju elementarne osobine gore navedene, pažljivo birati na osnovu slušanja zvuka koji proizvode prilikom pokretanja. Ona koja nam se dopadnu su ona koja su za nas najbolji izbor.

Takodje možete dozvoliti svojoj kreativnosti da se razmahne i sami izraditi feng šui zvončiće, dobićete unikatne objekte a svaki detalj će ujedno za vas lično predstvaljati odredjen simbol i energetsku informaciju. Neka Vam priloženi primer posluži kao inspiracija: How to Build and Tune a Wind Chime

Ukoliko već posedujete zvončiće a ne znate tačno gde ih plasirati prvi zadatak je da ih upoznate:

1. odredite vrstu materijala od koga su itzradjeni
2. izbrojte cevčice i proverite da li su šuplje ili pune
3. detektujte boju i eventualne simbole koji su im pridruženi

Sa ovim elementarnim podacima krenite u avanturu zvanu pretraga. Ukucajte na Google.com u polje za pretragu jednu ili više ključnih reči (keywords)koji najbliže opisuje šta tražite (u ovom slučaju na primer: wind chimes feng shui, metal wind chimes, bamboo wind chimes, indoor wind chimes...) i zaronite u obilje informacija koje će vam se ponuditi.

majra 

Site Admin