Simbolični objekti i feng shui lijekovi, iskazivanje želja Feng šui

Upotreba feng šui-a za privlačenje klijenata

Ne zaboravite da feng šui praktikujete čistog srca i snažnih namera. Ovo staro učenje možete konstruktivno upotrebiti kako biste privukli prosperitet i materijalno blagostanje, ali nikada nemojte naškoditi nekome. Želim istaći da se u feng šui-u smatra prihvatljivim želja i namera da uz pomoć simboličkih objekata osnažite svoj finasijski položaj i poslovanje dovdete na zavidan novo, ali nikada (!) na način da biste podlegli pohlepi, prevari ili uništavanju izvora prihoda druge ličnosti ili vaše poslovne konkurencije.

Ukoliko je vaš posao i samim tim i profit od istog vezan za rad sa klijentima ono što je ključno za uspešno poslovanje je upravo - imati dovoljam broj korisnika vaših usluga ili klijenata.

Pored osnovnih predispozicija za uspešno poslovanje koje ste poduzeli, u simboličkom feng šui- koriste se simboli koji samo naizgled imaju skriveno značenje naročito nama jer ne poznajemo hijeroglife i poruku koju nose ispisani na talismanima. Talismani su deo kulturne prošlosti koji s jedne strane može da se drži kao sujeverje a sa druge strane s obzirom da su deo korpusa hiljadugodišnje prakse feng šui-a, gotovo svaki majstor feng šui-a sa svetskim renomeo poseduje znanje o njima, što samo po sebi potvrdjuje kako su ove dve oblasti tesno povezane.

Talisman za privlačenje klijenata

Talisman u obliku kartica koji nosi sliku tri kineska novčića predstavlja izvrstan talisman za privlačenje većeg broja klijenata i pokretanje sreće u sticanju profita.

Ukoliko je vaša percepcija svega iznetog pozitivna s zadovoljstvom iskoritite predlog, možete zadržati svakako i dozu skepticizma pa napraviti opit i podeliti sa nama vaše iskustvo.

Ono što je potrebno je da talisman izradite na nekom odgovarajućem papiru tipa onoga za vizit karte, pri tome ako samostalno to radite dobro se upoznajte sa tehnikom pisanja hijeroglifa - to nisu slike koje možete samo precrtati jer važnost pokreta ruku pri njihovom pisanju, tj. poteza za njihovo pisanje je kardinalna da bi bili tačni.

Druga stavka je da prilikom izrade koristite već ranije pomenute povoljne razmere u feng shui-u.

Na primer, ovaj talisman možete i odštampati u boji s tim da podeite razmere istog na dimenzije:

širina: 2,82cm
visina: 5,35cm

http://i.imgur.com/E7SXjWm.jpg

Na poledjini je neophodno da novom crvenom olovkom napišete vašu afirmaciju. Ono što je važno pri ispisivanju iste je da uvek bude izražena u sadašnjem vremenu, tipa: "Ja sam veoma uspešan prodavac"...

Jednu karticu položite u vaš radni prostor na vidno mesto, radni sto, pult ili na pričvrstite na kasu, ili na kompjuter - cilj je da što češće bude u vašem vidnom polju.

Druga kartica treba da bude uz vas, ne bukvalno već na primer u vašoj tašni, novčaniku, poslovnom rokovniku i sl. - tako ćete privlačiti klijente gde god da se nalazite.

Niko ne postaje bogat dok ne obogati druge.
Endru Karnegi

majra 

Site Admin

Potkovica

Dragi forumaši, dobila sam na poklon potkovicu - pravu gvozdenu, obojenu u boju zlata. Potkovica je simbol sreće, asocira na konje, rad i snagu. Interesuju me preporuke za postavljanje potkovice u stanu, i kancelariji... pored vrata, ispod ili iznad radnog stola, otvorom na gore ili na dole...

Potkovica - simbol zaštite

Korišćenje potkovice kao zaštitnog simbola seže u davna vremena u mnogim kulturama pa i na našem podneblju i vreme upravo svedoči da ona jeste nosilac snažne simbolikei da je sigurno dobar feng šui imati je u domu. Postoji čak i tradicija tj umeće formiranja ovog oblika od zimzelenog šiblja pri uredjenju eksterijera doma.

Iako nije tradicionalan kineski feng šui objekat, potkovica je definitivno iz predanja naše tradicije snažan simbol zaštite i sreće koji se najčešće postavljao pored ili iznad ulaznih vrata, a nekada i iznad kamina tj. kućnog ognjišta ili kreveta. Medjutim, ovo ne treba da predstavlja ograničenje i isključivu poziciju potkovice, slobodno možete koristiti vlastiti sud i birati mesto za plasman shodno vašem ukusu i u skladu sa sveukupnim stilom uredjenja prostora.

http://i.imgur.com/ivevRwm.jpg

S feng šui aspekta ako razmotrimo potkovicu uzimajući u obzir osnovne koncepte na kojima počiva omo umeće može se konstatovati da:

 1. Ukoliko ste u prilici odaberite korišćenu potkovicu, a ne novu. Rabljena potkovica će biti prožeta snažnom energijom zaštite kao što je i realno služila konju tokom dugog vremenskog perioda. Takva će biti nosilac otiska energije konja – jakog, istrajnog i slobodnog duha.
 2. Postaite potkovicu s dva kraja okrenuta na gore, kao što izgleda latinično slovo "U". Ovaj oblik omogućava da se dobra energija uliva, pohranjuje a ne gubi i razliva kao kod obrnute pozicije.
 3. Ne plasirajte metalnu potkovicu na vrata koja su i sama od metala ili pak nose energiju metala svojim drugim atributima i ukoliko su glavna ulazna vrata orjentisana ka istoku i jugoistoku. Ovo pak, ne znači da ako imate ovakvu situaciju ne možete je plasirati na prozor ili neka druga vrata koja imaju južnu orjentaciju. Svakako spavaća soba nije mesto za plasman ovakvog objekta, a što se tiče kancelarije ovako izrazitu jang energiju ne treba postaviti tako da se direktno sa njom sučeljavamo (na primer iznad radnog stola direktno ili pak iza ledja, radije birajte bočne pozicije ili južni zid.

majra 

Site Admin

Primer

Stavila sam je ispod radnog stola, ispod podne prostirke a otvorenu stranu ka Jugu, u Južnom sektoru kancelarije je sto, nisam sigurna treba li potkovica da bude vidljiva? Ovako postavljena ona skuplja i preliva energiju ka Jugu u poziciju mog radnog stola. Činilo mi se ok, treba li nešto da korigujem?
Ili da je stavim u stan u Severni sektor od prozora okrenutu otvorenom stranom ka mom radnom stolu koji je takodje u Severnom sektoru jer sam Kua 6?

Брод

Потражете во некој гифт шоп или било која друга продавница за сувенири, макета на брод, во која ќе ставате пари и накит.

Пожелно би било тоа да биде злато или други скапоцености. Макетата на бродот најдобро е да се постави во ходникот, на влезот на куќата или станот.

Поставете ја така како да впловува кон внатрешноста, а со него впловува и вашето богатство.

Додека ја поставувате макетата, визуелизирајте дека вашата куќа го претставува пристаништето во кое пристигнува бродот во кој се наоѓа богатството кое ви припаѓа вам.

http://www.odlican.com/d/15587-2/brod.jpg

niko650

Moderator

Aktivacija novčanih tokova

Za svaki detektovani Feng šui problem majstori primenjuju odgovarajuće "lečenje." U osnovi postoje dva tipa ovakvog pristupa: mundani i transcendentalni. Reč "mundani" znači "s ovog sveta" i ovakve akcije su zdravorazumske i one se bave materijalnim problemima okruženja. Ako je prostor pretrpan stvarima i zadimljen duvanskim dimom, otvorite prozore i pustite da svež vazduh udje – to je feng šui na najpraktičnijem nivou.

Transcendentalni lekovi se odnose na metafizički ili duhovni aspekt života, oni pobijaju racionalna objašnjenja zbog čega su tako efikasni i njihovo svojstvo je da su ritualizovani. Transcendentalni lekovi često pobijaju naše sadašnje znanje o univerzumu i prisiljavaju nas da priznamo ograničenja naših racionalnih umova.

Kreativna vizualizacija, afirmacija, meditacija, ritual i molitva su transcendentalni uticaji koji će osnažiti bilo koji aspekt života pa i finansijski. Na našem podneblju je molitva i paljenje sveća u dane shodno našem opredeljenju, koji imaju za nas duboko intimno značenje jer su deo duhovnog bića. Čak i svećice na torti suptilno se inkorporiraju kao ritualna radnja, ne bez valjanog razloga. Zato slavite svoj rodjendan uvek i to sa sve svećicama na torti, ako niste nekog religijskog opredeljenja da u tog dana sveću palite u crkvi.

http://www.odlican.com/d/2467-9/Rodjendanska+torta.jpg
Slike odlican.com » Sandrina Martinetti » Rodjendanska torta

Novac – aktivacija toka

Za razliku od poruka kojima nas zapljuskuju reklame mnogo toga što želimo da iskusimo i osetimo ne košta mnogo. Relativna stvar je šta je za jednu osobu bogatstvo, možete i sav život podrediti dostizanju zamišljene kvot. Na forumu smo posvetili posebno jednu temu kako u praksi primeniti feng šui da bi smo postali uspešni, iako nemam povratnu informaciju da li ste i kako iskoristili ovo štivo nadam se da pre bilo kakve akcije pažljivo pogledate ko ste i šta vam zaista nedostaje. Možda toga i nema toliko koliko vi zamišljate.

Jednom kada počnete da primenjujete Feng Šui, razne stvari se mogu desiti u vašem životu. Univerzum će se potruditi da vam pruži sve što poželite i verovatno će to početi sa malim stvarima da se osvedoči da vi to zaista želite. Pokažite univerzumu šta želite iskorišćavanjem prednosti i mogućnosti koje se pojavljuju. Nemojte prespavati božanska čuda.

Shodno energetskim kretanjima tokom ovog perioda se izdvajaju po toj osnovi dva dana u kojima se posebna pozornost usmerava na snaženje energije novčanih tokova ili kako oni kažu bukvalno "Zagrevanje novčane Zvezde." U tekućem periodu Zvezda Bela 8 Zemlja je nosilac ove energije, i shodno ciklusu elemenata da bi je aktivirali primenjuje se koncept Pet elemenata na osnovu koga elemenat Vatra u produktivnom ciklusu "radja" Zemlju.

Ritual se izvodi paljenjem sveće na odredjenom mestu u odredjeno vreme. Upaljena sveća može biti boje i veličine po vašoj želji.

http://www.odlican.com/d/13770-2/sveki.jpg
Slike odlican.com » Olivera » Feng shui » Par crveni sveki

Ukoliko sprovedete ritual 12. Juna, u sat Psa (po solarnom vremenu od 19:00 – 21:00h) to će privući sreću u finasijama – promocije, nove narudžbine, ili pojavu novčanog priliva na bilo koji drugi način.

Mesto "zagrevanja novčane zvezde" tj. pozicija gde palite sveću je:

12. Jun

 • Severo-istok 2 (37,5°- 52,5°) ili
 • Severo-istok 3 (52,5°- 67,5°)

Ovaj datum nije povoljan za rodjene u godini Majmuna.

24. Jun u času Zmije (po solarnom vremenu od 09:00 - 11:00h)
Ovaj datum nije povoljan za rodjene u godini Majmuna.

Budite sve vreme prisutni, otvoreni plamen se ne ostalja bez nadzora(!) i svesni svoje namere i želje. Nakon toga ugasite sveću i odložite je na uobičajeno mesto gde ih držite, slobodno je koristite u druge svrhe.

Solarno vreme je jedna od astronomskih metoda za odredjivanje vremena koja se zasniva na na prividnom kretanju Sunca po nebu. U svakom mestu kada Sunce dostigne najvišu tačku na nebu označava podne, Sunce u tom momentu seče meridijan tog mesta, zamišljenu liniju koja spaja sever i jug. Interval izmedju dva uzastopna prolaza Sunca kroz meridijan je jedan dan. A dan je podeljen na 24 časa.

Kako prevesti solarno vremena na lokano vreme

 1. Prvi korak je da identifikujete geografsku dužini mesta u kome živite. To možete učiniti i uz pomoć Interneta. Na primer, pomoću servisa GeoNames
 2. Uzmimo primer da živite u Novom Sadu gde je geografska dužina E19°50’
 3. Novi Sad se nalazi istočno od Griniča i zato pišemo znak plus ”+” na GMT+1 (srednjeevropska vremenska zona)
  Svakoj vremenskoj zoni odgovara 15° geografske dužine. Sama ideja podele planete realizovana je na medjunarodnoj konferenciji u Vašingtonu 1884 godine, a kao početni meridijan (0° geografske dužine) uzet je meridijan koji prolazi kroz astronomsku opservatoriju u Griniču kod Londona. Zato se često koristi i pojam srednje vreme po Griniču, GMT. Sve ostale vremenske zone se koordinišu u odnosu na ovu početnu (Coordinated Universal Time – UTC).

  Sada množimo 15°sa 2 dobijamo = 30°stepeni
  (prva (1) vremenska zona je 0°-15°)
  (druga (2) vremenska zona je od 15°-30°)

 4. razlika izmedju početnog, nultog meridijana i geografske dužine Novog Sada je: 30°- 19°50 = 10°10’
 5. Zemlja obidje pun krug oko Sunca za 24 časa, ili 1440 minuta. Jedan stepen predje za:
  1440:360= 4min/stepen

 6. Sada uzimamo dobijenu veličinu od 10° 10' stepeni i množimo sa 4 minuta. Dobijamo 41 minut. Ovo je razlika u odnosu na realno solarno vreme za Novi Sad. Dakle na vreme dato za aktivaciju toka novca dodajete razliku od 41 minut.

Prepoznaj zadovoljstvo i nećeš biti ograničen.
Prepoznaj svoje granice i zauvek ćeš biti slobodan.

- Tao te čing, knjiga44

majra 

Site Admin

Волшебна птица

Одамна се знаело за моќта на цртежите. Но се верува дека најголема моќ има цртежот на кој е нацртана птица.

Птиците се сметаат за гласници на боговите, а со тоа ја пренесуваат секоја наша желба до небесата.

Пробајте ја моќта на овој цртеж. Одберете ги своите омилени бои. Со секое повлекување на линиите, бидете свесни за своите желби и верувајте во нивно остварување. Уживајте во ова задоволство и во секој миг додека ја цртате својата волшебна птица.

Кога цртежот ќе биде готов, оставете ја птицата на видно место, најдобро во близина на прозорецот.

Секој ден набљудувајте го својот цртеж, замислувајте исполнување на желбата која сте ја замислиле, визуелизирајте. Секако вашата желба треба да биде реална и да постои реални можности за нејзино остварување. И чуда се случуваат. Кога вашата желба ќе се оствари, запалете го цртежот и пуштете пепелта да се разнесе низ воздухот, во дворот или на вашата тераса.

http://i.imgur.com/wIQZQjel.jpg

Се е можно, зарем не, зошто да не веруваме во моќта на волшебната птица :)

niko650

Moderator

Novogodišnja jelka - podržite svoje želje

Novogodišnja jelka ima poseban dar, kao svetlost, da nas ispuni radošću bez obzira koliko imamo godina, kakva su nam uverenja i stil života. Ona doprinosi stvaranju atmosfere koja je svima poznata, čak i ako sami u svom domu ne upražnjavate ovaj ritual, priznaćete da vas okićena jelka na gradskom trgu ipak veseli.

Lakoća kojom deca žele paketiće ispod jelke spava u svakom čoveku, sve što je potrebno da zaista iz srca poželite ono - samo vama znano.

U danima smo kada imate priliku da proverite i snagu svoje želje a kako vas čekamo na istom mestu i sledeće godine rado ćemo čuti vaša iskustva.

Želje ispod jelke

Većina ljudi svoje želje može kategorizovati u okviru neke sfere života i shodno vašim aspiracijama birajte datum i vreme kada ćete postaviti jelku tako ćemo je i nazvati. Ukoliko ste to već učinili dovoljno je da pod nju stavite simbolički objekat koji oslikava vašu želju. Uzmite svoje telefone kliknite na aplikaciju za kompas i stanite u centar vašeg doma i očitajte kompasnu direkciju gde nameravate postaviti jelku. Jelku koliko god je moguće u datom kompasnom pravcu postavite što bliže spoljašnjem zidu.

http://i.imgur.com/cVo698Sl.jpg

Biznis jelka

Pozicija za ovu jelku je sever-3 (7,5°- 22,5°) vreme postavljanja: 29.decembra u 16.30h

Nakon 6. januara premestite jelku na zapad. Posao će biti još uspešniji i donositi veći prihod.

Ukoliko nemate mogućnosti za poziciju na severu, postavite je odmah u zapadni sektor (247,5°- 262,5°) što bliže spoljašnjem zidu 27.12.14 u 18.30h

Mudra jelka

Ukoliko jelku postavite na jugozapadu-2 (217,5°- 232,5° ), 27. decembra u 06.30h aktiviraćete uspeh u obrazovanju, i savladavanju bilo čega što zahteva umni napor. Osim toga ovu poziciju treba da biraju svi koji žele da krunišu svoju vezu brakom, ali ujedno ona donosi i dopadljivost i omiljenost medju ljudima ne u smislu emotivnih partnera, već prijatelja, rodjaka, poznanika starih i novih.

Romantična jelka

Srce zna šta želi uvek, zato ga poštujte i postavite jelku 27. decembra u 10.30h na severoistok-3 (52,5°- 67,5°).

Ako propustite ove preporuke, nije nikakva tragedija, postavite pod vašu jelku simboličan objekat koji oslikava ono što želite, kada – reći će vam vaše srce.

Sve što je potrebno da jelku uklonite iz doma do 4. Februara 2015 godine.

Ukoliko ste se nasmejali slatko čitajući ovaj tekst, iskušajte nas postupkom, čak iako u domu ne kitite jeklu. Pronadjite na gradskom trgu jelku i okačite na nju simboličan objekat onoga što želite i javite se dogodine u ovo vreme, sigurno ćemo imati o čemu razgovarati.

majra 

Site Admin

2. januar - Dan za aktivnosti

Početa kalendarske godine je načelno pogodno za inicijaciju u onim sferama života u kojima želite napredak. Finasije, medjuljudski odnosi, podrška u stvarima koja dugo vremena stoje u mestu uprkos vašim nastojanjima da se stvari pokrenu – iskoritite ove dane za aktivaciju 2. januara.

Opšte pravilo aktiviranja: potrebno je napustiti kuću (tačka A) u odredjeno vreme i kretati se u odredjenom kompasnom pravcu. Možete prethodno odrediti mesto koje se nalazi (kao tačka B) u željenom pravcu od vas na 20-30 minuta hoda. Put do odredišne tačke može u nekom segment da izlazi iz okvira zadatog pravca kretanja, ali je u finalnom delu rute obavezano da se ispoštuje kompasni pravac.

Prilikom kretanja poželjan je pozitivan stav i misli o svojim planovima koje upravo ovim činom želite aktivirati – ono za šta ste se opredelili da energetski podržite. Odredišno mesto može biti po slobodnom izboru počevši od neke klupe u parku do kafe restorana u kome rado napravite pauzu ili izadjete na kafu sa dragim vam ljudima. Kada stignete na samo odredišno mesto, zadržite se bar 15 minuta i za to vreme "razvijajte film" - projektujte u svom umu osećanja kao da ste upravo došli da proslavite uspešan ishod željenoga.

Pokušajte da "vidite" sebe radosnog zbog željenog ishoda. Nije potrebno s nekim mentalnim naporom da vizuelizujete uspešan ishod ili da primoravate sebe da se intenzivnom mišlju bavite tematikom željenog.

Naprosto uživajte u šetnji i predahu i pustite da se "slike" stvore spontano – činjenica je da upravo radite na aktivaciji neka vam bude inicijalna kapisla da ste poduzeli korak u pravcu rešenja. Sve pa i najveća dostignuća su počela običnim, malim aktom. Ne treba da se psihički naprežete da verujete u delotvornost ovakvog postupka, prosto se prepustite, idite u šetnju jer se mnoge stvari dešavaju upravo kada ne insistiramo tvrdoglavo.

https://farm3.staticflickr.com/2054/2075225575_f463cf6015.jpg
Kozaracka zima by miki_ca, on Flickr

Šetnja kao način aktivacije

 1. Univerzalna aktivacija za napredak u karijeri i poslovanju

  2. januara u vremenu od 15:00-17:00h (TZ:GMT+1) je vreme za šetnju, najuputnije je organizovati se tako da negde u sredini ova dva časa se nadjete na odredišnom mestu (oko 16h), provedete izvesno vreme na odredištu i po isteku tajminga se uputite kući.
  Za ovu aktivaciju je potrebno da se krećete u pravcu jugoistoka.

  Da biste odredili pravac od tačke A do tačke B poslužite se sa Google maps.

  Verifikacija akitvacije u praksi: u toku ovog vremena ste videli malu decu južno od vas ili kretanje oblaka sa severa.

 2. Aktivacija pokrovitelja/mentora i promocija privatnih poslova

  Vreme aktivacije: 2. Januar od 17:00 do 19:00h)

  Za ovu aktivaciju pravac šetnje od tačke A do tačke B je ka istoku

  Verifikacija u praksi: videti par u svetloj odeći ili decu u u školskoj uniformi (računa se dakle i radno odelo dece koja se obrazuju za neke profile)

 3. Aktivacija za uskladjivanje postojeće ili za početak nove emotivne veze

  Vreme aktivacije: 2. januar od 19:00-21:00h

  Pravac šetnje od tačke A do tačke B je jugozapadni.

  Verifikacija u praksi: videti ženu u zelenoj haljini ili svešteno lice u budućnosti budite oprezni kada radite sa izvorima vode, zato što nuspojava ove aktivacije u tom slučaju može biti gubitak novca analogno vodi.

Ako niste imali motivaciju za šetnju tokom ovih prazničnih dana neka vam ovo posluži kao lajt motiv sutra, a o efektima ovog samo na prvi pogled bezazlenog akta molim vas da nam pišete u Malu knjigu feng šui utisaka

majra 

Site Admin

Zanzibarski dragulj

Biljke su neodvojivi deo našeg života, gde god da boravimo sigurno imamo društvo neke biljke i izvesno da nam je retko kada biljka izazivala neprijatno osećanje.

Prve zapise o odgajanju saksijkih biljaka u kući nalazimo pre gotovo pet hiljada godina kod Kineza koji su u svojim palatama uzgajali biljke u posebnim ukrasnim posudama. Viseći vrtovi Vavilona sastojali su se samo od biljaka odgajanih u saksijama na terasama.

Prosto, život bez biljaka je nezamisliv. Život, odnosno sve što je živo pomaže da se postigne harmonija u prostoru, a istovremeno pomaže i da se prati –održava ravnoteža. Tamo gde cveće vene, ne treba spavati ili duže raditi.

Biljke se obično koriste u feng šui-u ciljanom postavkom da:

 • ožive prazne delove, uglove gde nema skoro nikakvog protoka energije
 • da prekriju, sakriju, oštre uglove koji štrče u sobi koji emituju negativnu energiju koju u feng šui literaturi često označavaju kao „Ša“
 • da stimulišu energiju u područjima i delovima u kojima ona stagnira
 • da uspori, ukoliko su dovoljno robusne energiju koja se kreće prebrzo duž pravih linija kako se ne bi pretvorila u „Ša“
 • biljke sa malim lišćem koje su smeštene kod otvorenog prozora, blizu sistema za ventilaciju ili klima uredjaja zbog svog tihog šuštanja mogu imati umirujuće dejstvo
 • biljke sa krupnim lišćem mogu da posluže kao zaklon ili da vizuelno podele prostor
 • biljke puzavice mogu da omekšaju i tako ublaže negativne efekte oštrih uglova, da prikriju zidne grede ili ivice nameštaja.

Snažan pomoćnik čoveku u životnom prostoru su upravo biljke, a osnovni kriterijum za izbor onih koje će živeti sa nama su upravo zahtevi prostora i naša namera da živeći u njemu podržimo naša stremljenja.

Zanzibarski dragulj

U narodu poznata kao Zanzibarski dragulj (eto veze s financijama), zovu je i Drvcetom vječnosti, jer je gotovo neuništiva, pa se tako može upotrijebiti i na istoku, za dug i zdrav život.

Zanzibarski dragulj ili Zamija (Zamioculcas zamiifolia) je sukulentna biljka poreklom iz istočne Afrike. Ime je dobila zbog sličnosti sa rodom Zamia i jedina je vrsta u svom rodu. Krajem XX veka je, zahvaljujući uzgajivačima biljaka iz Holandije postala vrlo popularna i tražena sobna biljka. Istovremeno liči na paprat i na sukulentu, i zbog interesantnog izgleda i lakog održavanja često se koristi za uređenje enterijera. Za nju se kaže i da upija negativnu energiju.

Zanzibarski dragulj je zimzelena biljka. U zemlji se nalazi gomoljasti deo u koji skladišti rezerve vode. Odrasla biljka dostiže visinu do jednog metra i ima više izdanaka u obliku stabljika na kojima se nalazi po desetak parova perasto složenih malih, sjajnih, glatkih, čvrstih i mesnatih tamnozelenih listova, dužine oko 40 do 60 cm.

http://www.odlican.com/d/17147-3/zamija.jpg

U svom prirodnom okruženju zamija cveta u periodu od sredine leta do kraja jeseni, ali uopšte ne cveta ako raste u zatvorenom prostoru. Neobični cvetovi zelene ili bele boje, pomalo nalik na cvet kale pojavljuju se pri dnu stabljika.

Zanzibarski dragulj donosi blagostanje i predstavlja biljku koja se kao aktivator postavlja u sektor koji je nosilac povoljne vodene zvezde koja oslikava energiju finasijskog prosperiteta i bogatstva.

Ako pažljivo budete gledali u vašem neposrednom okruženju poslovni prostor većih kompanija naročito banaka, sigurna sam da ćete se brzo uveriti u istinitost iznetog, jer mogućnost da se jedna biljka pojavljuje strategijski pozicionirana u objektima iz ove sfere poslovanja bude slučajnost je s obzirom na frekventnost pojave ravna nuli. Ako u svom domu ugosite ovu biljku, prateći njen rast možete sa sigurnošću analogijom da spoznate vreme finasijskog priliva u dom.

majra 

Site Admin

Re: Voce je simbol zdravih teznji i dobre srece

Vec dugo *česljam* forum i sve teme koje u naslovu imaju feng shuji. Moje interesovanje za feng shui je pocelo pre 4, 5godina i malo po malo, sklapam kockice i primenjujem. Nikako da aktiviram polje dece i kreativnosti. Citala sam dosta na temu feng shui fertility ali nikako da pronadjem pravi okidac za ovo polje.
Nar, narandze, slonovi u spavacoj sobi, mandarinske patke u paru, orhideja, lotos...
Da li mozete da date nekoliko saveta na tu temu? Verujem da ima jako puno zainteresovanih...

Hvala.

majra:

Nar, pomorandza, limun, jabuka i tresnja

Plodovi nara su svetlocrvenkaste boje i pucaju prilikom oslobadjanja semenki da bi se konzumirao: To je razlog sto se smatra simbolom plodnosti, i po tradiciji se odnosi na srecu okrenutu muskim clanovima. Nar takodje simbolizuje porodilju koja je blagoslovena dobrom decom, koja ce doneti cast i ugled prodicnom imenu. Ukoliko majka podeli nar u Novoj godini veruje se da ce tokom naredne godine roditi sina.
.

Столна ламба од хималајска сол

Столна ламба од хималајска кристална сол во просторијата во која е поставена со својата светлина, во пријатна портокалова боја, позитивно делува на нашите сетила. Нејзината светлина дава чувство на опуштеност, смиреност.

Со својот хемиски состав овие ламби се идеален извор на негативни јони, а нивниот недостаток кој е последица од се поголемата загаденост,употреба на централното греење,користење на клима, приемници,компјутери итн. познато ни е дека делува на нашата концентрација,предизвикува омалаксаност, несоница, а понекогаш доведува и до посериозни проблеми, меѓу кои и депресија.

Кислородот кој го дишеме навлегува низ алвеолите благодарение на негативните јони. Кога во воздухот има поголемо количество на позитивни јони, почнуваме да чувствуваме недостаток на воздух, а при тоа може да настапи и благо гушење.

Затоа и можеме да кажеме дека ламбата од хималајска кристална сол се јавува како еден вид прочистувач на воздухот. Таа го прочистуваат воздухот од бактерии, чад, дим, прашина, полен, мирис итн. и е пожелно да ја имаме во својот дом.
Би ја замолила мајра кога ќе биде во можност, да се надоврзе и поблиску ни објасни во кој сектор е пожелно да се одложат овие ламби, како нивното дејство би се зголемило и би имало поблаготворен ефект и од аспект на Фенг шуи науката за средување на просторот.

http://www.odlican.com/d/17409-8/lamba.jpg
www.odlican.com/niko650

niko650

Moderator