Feng šui sistem leteće zvezde, godišnje i mesečne karte Feng šui

Re: Pitanje - nepovoljni sektori

Esteta:
Generalno, u svakoj kuci onda postoje cetiri losa sektora i tesko ih je zaobici da se u njima ne nalaze spavace sobe. Kako na kraju sve to resavati?

Da, dobro ste primetili. Svaki dom ima cetiri povoljne i cetiri nepovoljne "kuce". To je raspored C'i izveden iz pravca gledanja kuce.

Ukoliko se prouce tabele, moze se lako uociti da dve karte pripadaju kucama sa pravcem ose sever / jug ( osa pravca gledanja - pravca pruzanja) ; sto znaci da su okrenute ka severu ili jugu. Ove kuce pripadaju istocnoj grupi kuca sto pruza dodatnu srecu osobama sa Kua brojem 1, 3, 4, 9. tj. istocnoj grupi.

Druge dve karte propadaju kucama koje imaju pravac ose severoistok / jugozapad, tj. kuce su okrenute ka severoistoku odnosno jugozapadu. Ove kuce proipadaju zapadnoj grupi, i donose dodatnu srecu osobama sa Kua brojem 2, 5, 6, 7, 8.

Ostale cetiri karte oznacavaju kompromisne situacije u kojima je c'i manifestacija prilicno neodredjena. Sto znaci, da u takvim kucama bez bojazni da ce to uticati na njihovu srecu ili nesrecu mogu ziveti kako osobe istocne tako i zapadne grupe.

Ako ste obratili paznju na pocetku proslog posta ima podnaslov - osam kuca i devet palata, upravo zbog toga sto se ova dva metoda suptilno preplicu.

Kada se upoznate sa svojom kartom osam kuca, ulazite u dublju analizu srece svoga doma, suzavajuci svoja merenja pravca gledanja na ugao od 15 stepeni koji ujedno predstavlja 24 planine. Ranije sam o tome pisala setite se da sam tada naznacila da svaki sektor delimo na tri posektora od po 15 stepeni ( JI -1, JI -2, JU- 3...) Iz njih je moguce sastaviti natalnu kartu letece zvezde. To je druga dimenzija c'ija, i kada se istaknuti brojevi nadju u bilo kom sektoru, na karti osam kuca transformisu svoj nepovoljan c'i u opste povoljan c'i.

Sledeci korak je kombinovanje dve karte izvedene dakle iz dve razlicite formule. Upravo tu lezi kljuc da se spozna kako se energija menja u zavisnosti koji sporedni pravac gledanja zauzima kuca.

Na primer:
Ako imamo na karti osam kuca identifikovanu kucu koju zauzima c'i nepovoljnog kvaliteta oznacen kao Sest ubistava, a natalna karta ima istaknutu planinsku zvezdu 8, losa sreca se neocekivano transformise u dobru pa "6 ubistava prevodi u 6 hranitelja".

Kada se upozna natalna karta letecih zvezda vrsi se obrada prakticnih aspekata. Najvaznije je izvrsiti analizu srece najznacajnijih delova doma tj. palate pravca gledanja, palate glavne spavace sobe, hodnika i centralne palate. Nije neophodno analizirati svaki kutak doma Povoljna kombinacija u ovim palatama ce sigurno doneti dobar feng sui domu i svim clanovima porodice, a ukucani bi trebalo da zauzimaju palate prema svom Kua broju.

Nadam se da sam vam pomogla resavanju dileme.

majra 

Site Admin

Specijalne kombinacije

Postoji nekoliko ovih “specijalnih kombinacija” koje su izuzetno povoljne kada se nadju u karti letecih zvezd, ali je potrebno da budu ispunjeni i odredjeni uslovi. Ovo su kombinacije sastavljene iz broja periodicne zvezde, broja vodene zvezde i/ili broja planinske zvezde.

Zbir 10

Ova kombinacija nastaje kada zbir brojeva u svakoj palati iznosi 10. Veoma je povoljna i donosi svih pet manifestacija srece (bogatstvo, ljubav, dobro zdravlje, ljubav prema vrlinama i veliko blagostanje, dugovecnost).

Najvaznije su kombinacije periodicne zvezde sa vodenom ili planinskom zvezdom. Znaci zbir ova dva broja u svim palatama treba da bude 10, to je prvi uslov.

Naravno, da bi sve ovo funkcionisalo mora da bude aktivirano, to je drugi uslov. Zbir 10 kombinacije periodicne i vodene zvezde se aktivira prisustvom vode u palati koja sadrzi doticnu zvezdu kao sto je vodena zvezda 7 ili vodena zvezda 8.

Ovde se misli na fizicko prisustvo vode, jamu u zemlji, dolinu ili nize zemljiste. Povoljnost je veca ako se ova vodena zvezda nalazi u prednjem delu kuce, pa jos ako se u zadnjoj palati nalazi planina koja ce podupirati kucu, sreca je skoro sigurna

Ukoliko su ovi uslovi ispunjeni zbir 10 oslobadja svoju punu moc i njom zasenjuje sva druga “pravila” sistema letece zvezde, ukljucujuci i zutu peticu i ostale zlokobne pojave.

Ako je zbir 10 dobijen kombinacijom periodicne i planinske zvezde za aktivaciju je potrebno koristiti planinu (kristal, u pozadini neko vislje zemljiste, zid, zgrada ili gomila kamenja).

Da stvar ne bi bila tako jednostavna postoji i treci uslov za ostvarivanje pune moci ovog zbira, a to je aktiviranje oblicima spoljasnjeg okruzenja. To znaci da oko kuce postoje nebeski cuvari – zmaj, tigar, kornjaca i feniks. Olaksavajuca okolnost je da se ovo moze postici simbolima.

Ukoliko u natalnoj karti ovaj zbir postoji samo u nekim palatama, on nece moci da nadjaca ostala pravila letece zvezde i nije tako mocan, ali je i dalje povoljan za te palate i one se mogu pojedinacno aktivirati.

O ostalim specijalnim kombinacijama sledeci put…. :!:

PS za Majru
Ovo sam spominjala kad sam te pitala za analizu mog stana, jer kod mene postoji taj zbir 10 kao kombinacija periodicne i vodene zvezde (ako sve racunam prema ulaznim vratima u zgradu, ne znam da li je to ispravno) ali ne mogu da ga aktiviram jang vodom jer se radi o garsonjeri, a i vodena zvezda 8 pada u sektor koji odgovara J i plasila sam se da eksperimentisem

Jacina brojeva u razlicitim periodima po feng shui

Ranije smo napravili osvrt na osnovna svojstva svakoga broja, no jedna od najznacajnijih dimenzija analize brojeva letecih zvazda je utvrdjivanje relativne snage energije (C'i) svakoga broja tokom razlicitih perida.

Prema feng suiju tri perioda (Sarn Juan) razlikujemo setst kvaliteta energije. Oni su:

Sazrevajuci c'i (Vang) - poznat kao prosperitet. Ovo je energija najboljeg kvaliteta i otuda je kada se javi kao planinska ili pak vodena zvezda obavezno treba aktivirati u palati koja je poseduje adekvatnim fizickim strukturama.

U periodu osmice sazrevajuci ci predstavlja upravo broj 8.

Rastuci ci (Seng c'i) - kako sam naziv kaze predstavlja energiju koja raste, siri se i cveta. Uvek je vesnik povoljnih uslova i dobre srece podrucja zivota koje korelira sa datom palatom u kojoj se nadje bilo kao planinska ili pak vodena zvezda.

Uperiodu osmice Seng c'i je broj 9 i njega takodje treba aktivirati da bi se stvari dogodile.

Poboljsavajuci c'i - ovaj broj ukazuje na srecu koja ce se poboljsati, jer ce vremenom prepreke da slabe. energija ovoga broja je slaba ali sa druge strane je vezana za daleki prosperitet treba je ostaviti na miru Dugorocan tip dobre energije u periodu osam nosi broj 1.

Opadajuci c'i - broj koji nosi ovaj kvalitet najavljuje opadanje pozitivnog uticaja. Opadajuca sreca je istinski bolno iskustvo i treba preduzeti jake mere predostroznosti. U periodu osmice to je broj 7.

Bezivotni c'i - Energija je jednostavno iscilila i palata koja je zaposednuta nosi znamenje opasnosti, blokade. Naravno broj je moguce oziveti uz pomoc ciklusa elemenata, a u periodu osmice bezivotni c'i nose brojevi 4 i 6. U lecenju treba sacuvati umerenost.

Ubisteveni c'i - je najdestruktivniji, i shodno tome kada se pojave na karti doma treba obavezno koristiti feng suji lekove koji ih mogu kontrolisati. U periodu broja osam ovaj kavlitet energije nose brojevi 2, 3, i 5.

Numericka dimenzija karte vaseg doma ce vam pruziti istinske sanse da najadekvatnije iskoristite pozitivne konotacije tj. lecite nepovoljnje. Otuda, budite strpljivi i pazljivi pri ocitavanju kompasa kako biste za sebe izvukli maksimum rezultata.

majra 

Site Admin

Specijalne kombinacije - nastavak

Pored kombinacije Zbir 10 , postoji jos nekoliko ovakvih specijalnih kombinacija koje su narocito povoljne ako se nadju u karti letecih zvezda, jedna od njih je i

Maticni niz ili kombinacija tri perioda
Ova mocna kombinacija manifestuje srecu tri perioda tokom svih 20 godina tog perioda. Naziva se jos i “maticni niz” tri broja – gde svaki broj predstavlja jedan od donjeg, gornjeg i srednjeg perioda. Povoljne kombinacije su:

  • 1, 4, 7
  • 2, 5, 8
  • 3, 6, 9

http://i.imgur.com/uPsAYe3l.jpg

Prisustvo ovih brojeva u karti letece zvezde donosi obilje dobre srece (bogatstvo, slava, uspeh, porodicna sreca, dugovecnost i dr). Naravno ovi brojevi moraju biti prisutni u svakoj palati natalne karte (racunaju se sve tri zvezde). Inace, ova kombinacija se ne pojavljuje u periodima jedinice, trojke, sedmice i devetke.

Specijalna kombinacija - Biserni niz

Ova kombinacija brojeva je takodje izuzetno povoljna i mocna, ali opet mora da se pojavi u svakoj palati kuce, odnosno svaki sektor mora da sadrzi odredjeni niz uredjenih brojeva.

Kada se ova kombinacija pojavi u karti letece zvezde imace moc da utrostruci svaku vrstu aktivirane dobre srece. Vrlo je korisno ako je kuca smestena blizu planinskog venca sa prednje i vodenog toka sa zadnje strane. Jos jedna stvar je vazna - a to je da nijedna sreca ne traje vecno, tako da mora da se revitalizuje na kraju perioda. Znaci, energiju ove kuce iz gornjeg primera trebalo bi revitalizovati na pocetku perioda osmice.

Vazno je napomenuti da je srecu potrebno i aktivirati. Za ostvarivanje izuzetno dobre srece potrebno je prisustvo planinskog venca u daljini i to sa prednje strane kuce. Tada ce u ovim domovima postojati obilje srece, narocito ako se iz kuce mogu videti tri planinska vrha. Stari tekstovi kazu da ce se u ovakvoj kuci roditi dete koje ce porasti u velikog vladara i da je upravo takva bila kuca poslednjeg kineskog vodje Deng Sjaopinga. Znaci, ako zivite u kuci sa takvom kartom, obavezno aktivirajte vodenu i planinsku zvezdu uz pomoc karakteristika vode i planine i drugim simbolima – kombinacija bisernog niza ce utrostruciti aktiviranu srecu.

P.S. Hvala Majri, procitala sam analizu za svoj stan, moram sad to malko da analiziram pa cu se javiti sa pitanjima!

Prevazilazenje nepovoljnih uticaja vremena

Ovaj aspekt feng suija ima veze sa nacinom na koji feng sui bilo koga prostora biva pogodjen proticanjem vremena. Primarna prevencija podrazumeva blagovremenu identifikaciju i zastitu od godisnjih i mesecnih negativnih pojava.

U osnovi, mozemo da identifikujemo tri osnovna tipa losih letecih zvezda koje imaju potencijal da donesu destruktivne pojave koje mogu da izazovu ozbiljne traume u vasem zivotu. bolesti, poslovni neuspesi, gubitsk posla, nesrece, raskidi i razvodi samo su neki od atributa ovih godisnjih zvezda. Saznanje o tome kada bi mogli da es dogode pomaze nam da ih predupredimo.

Tri tipa negativnosti :

  • Negativnost prouzrokovana pojavom zvezde pod nazivom " veliki vojvoda Jupiter" poznat i kao Tai Cui
  • Negativnost koju prouzrokuje zvezda " tri ubistav", poznata kao Saam Saat
  • Negativnost prouzrokovana godisnjom i mesecnom zvezdom nazvanom " smrtonosna zuta ptica", poznatu i kao Va Vang

Ove negativnosti se krecu po sektorima kompsa svake godine, a tekstovi o letecim zvezdama kazu da postoji jednostavan nacin da se locira mesto na koje ce u odredjenim godinama uleteti, koji se temelji na kretanju zemaljskih ogranaka kineskog Hsia kalendara.

Zelim naglasiti da je izuzetno vazno obratiti paznju na ove vremenske negativnosti, one obicno imaju velikog uticaja na vas zivot jer, kada vas pogode, njihovo dejtvo je cesto dugorcno.

Kada se negativni uticaji nadju u sektoru lokacije ulaznih vrata ceo dom je simbolicno na svojim " ustima" ranjen. Svako otvaranje i zatvaranje vrata aktivira negativnost i najbezbednije bi bilo koristiti druga ulazna vrata sve dok traje ta godina ( ukoliko ih imate). Ukoliko niste u mogucnosti da to ucinite neophodno je da poduzmete sve mere lecenja kako biste negativnost sveli na najmanju mogucu meru..

Veliki vojvoda Jupiter

Njegova lokacija tokom svake od dvanaest zivotinskih grana lunarnog kalendara prati tacnu lokaciju zivotinjske godine prema kompasu. Pravac velikog vojvode se po kompasu krece u pravcu kazaljke na satu, zauzimajuci 15 stepenitj. obitavajuci na geografskom pravcu zemaljske grane u skladu sa godisnjim zivotinjama.

Karta prikazuje 12 zemaljskih ogranaka 24 planine, a time i kretanja velikog vojvode Jupitera.

Kada znate gde je lociran, pobrinite se da se ne izlazete njegovom gnevu tako sto cete sedeti, obedovati ili radti nesto druigo direktno suceljeni s njegovim pravcem. To bi znacilo da mu se suprotstavljate. Takodje ne bi trebalo da uznmiravate aktivnostima (bukom, kopanjem ili renoviranjem) njegovo boraviste.

U 2007 godini veliki vojvoda Jupiter je lociran na SZ - 3

Pravac tri ubistva

Ova negativnost poklapa 90 stepeni na kompasu, odnosno uvek zaiuzima jedan od cetiri glavna pravca - sever, jug, istok, zapad. Nikada, nijedne godine, ne smete da imate pravac tri ubistav iza sebe. Uvek bi trebalo da mu se suprotstavljate odvazno, u suprotnom odasilja tri tipa zel srece i pravi velike neprilike, i narvno i ovu negativnost netreba uznemiravati popravkama i renoviranjem.

U 2007 godini tri ubistva se nalaze nazapadu i kao lek nuzno je instalirati u zapadnom sektoru jace osvetljenje no inace (reflektor ).

Zuta petica

Predstavlja izrazito jaku negativnost, koja u odredjenim godinama kada poprimi oblik i godinje i mesecne zvezde na istom mestu u isto vreme moze doneti izuzetno tesku energiju koja ce nas u nekom segmentu nasega zivota ozbiljno povrediti.
do toga dolazi kada su glavna ulazna vrata vasega doma ili spvace sobe locirana tamo gde pojedinih godina obitava zvezda. to znaci da bilo kakva aktivnost na mestu obitavanja zue petice ce jednostavno aktivirati njene lose vibracije i doneti nemila dogadjanja. kao i druge negativnosti zuta petica menja mesto svake godine, a tamo gde se ona nalazi ne smete da radite sledece:

  • raskopavanje
  • secenje drveca
  • uznemiravanje kuce i okucnice bukom, prekomernim osvetljenjem i dr. aktivnostima
  • renoviranje toga dela kuce

Strategija iscrpljivanja podrazumeva da se ona oslabi na pocetku svake lunarne godine u njenom prebivalistu adekvatnim lekom, a shodno ciklusu pet elemenata.

Zuta petica u 2007 godini obitava na jugoistokuu.

Uocite gde se nalaze negativnosti i nemojte zaboraviti da preduzmete mere predostroznosti za nadvladavanje i smirivanje istih negativnosti na poecetku svake lunarne godine. Na taj nacin cete zastititi sebe od uticaja letecih zvezda, koje imaju obicno veliki uticaj na vas zivot, jer je njihovo dejstvo, kada vas pogode, cesto dalekosezno.

Karta letecih zvezda za period 9.oktobar - 10. novembar 2007 i lecenje
http://i.imgur.com/0MLyhhul.jpg

majra 

Site Admin

Strukturalna snaga povoljnih duplikata

Jos malo o specijalnim kombinacijama.

Ova kombinacija je narocito povoljna ako se pojavi u palati pravca gledanja ili u palati pravca pruzanja. U oba slucaja moze da donese obilje dobre srece. Pojavljuju se u kartama perioda sedmice i osmice.

Naravno, da bi ova kombinacija “radila”, mora se pravilno energizovati. Ako se povoljni duplikat brojeva javi u palati pravca gledanja, dobro je da u vidokrugu postoji prava planina i u neposrednoj blizini voda.

Ako se ovi brojevi pojave u palati pravca pruzanja, povoljno je prisustvo vode i planine iza kuce. Misli se opet na pravo, fizicko prisustvo planine (u gradovima to mogu biti visespratnice), ali nije dobro da su previse blizu jer onda blokiraju dom.

Kao i uvek, mogu posluziti i vestacka voda i brdasce sagradjeno specijalno za tu priliku.

Smernice za rad, markiranje zivotnog prostora

Demarkacija prostora - prikaz postavke pausa preko tlocrta.

http://i.imgur.com/IZF1OMwl.jpg

majra 

Site Admin

Sektori

Cao Majra, moja dilema oko sektora je zbog tlocrta na kome je sektor 5 u obliku pravilnog osmougala, a ostali sektori su u zavisnosti od njega. Ineresuje me da li su sektori bas tako podeljeni ili su u slucaju kad je stan pravougaonog oblika to pravilni pravougaonici? Imam jos jedno pitanje vezano za emocije, u slucaju kada predlazes da se zapale bela i crna sveca, da li umesto crne moze da se zapali sveca neke druge tamne boje i koje, posto crnu svecu ne mogu nigde da nadjem? :roll: Hvala i pozdrav ;)

Mapiranje prostora, aplikacija na tlocrt

Nadam se da je uz sliku sve jasnije. Dakle kada se uradi natalna karta dobije se brojevna kombinacija letecih zvezda shodno kompasnim direkcijama i tako ih i dodelis ako vrsis mapiranje pomocu okruglog metoda, mreza pokazuje tada - kvadrante sa odgovarajucim kvalitetom energije shodno njihovom znacenju. Mreza se na tlocrt iscrtava prostom podelom stranica na tri segmenta i spajanjem tacaka.

http://i.imgur.com/Z52r5Z0l.jpg

Ja vise licno kada radim mapiranje pratim fizicke strukture i sklona sam da brojevne kombinacije smestim unutar fizicki oznacenih granica svake prostorije. Prakticno isrtavanje mozete pohledati i u temi naslovljenoj na Majanu, tamo sam postavila i skicu pa da ne dupliram.

Ukoliko je dom, tj. tlocrt doma izrazito kratak ili dugacak, centralno polje kvadranta se potpuno izostavlja, mislim na centralni vertikalni niz brojeva. Na taj nacin se Lou Shu postavlja tako sto se srednji niz brojeve potpuno ignorise. Nacin provere da li je je ovako tretiranje zadatog prostora tacno je da prosto proverite ono sto signifikuju kombinacije letecih zvezda tog vertikalnog niza i ukoliko realna zbivanja u zivotu pokazuju da ste liseni recimo nekih pozitivnih aspekata i mogucnosti koje on pruza onda ste dobro odabrali.

Pogledajte malo tekst demarkacija prostora na lokva.com, pa ukoliko bude nejasnoca javite se tu smo.

Sto se tice sveca, u feng shui-u boje su izuzetno vazne i kombinacija belo crna ukazje na jedinstvo yin-a i yang-a. Za boje sveca se mozete opredeliti i shodno vasim aspiracijama, ili na osnovu vasih srecnih boja koje impliciraju odredjenu srecu na osnovu Kua broja i srecnih zvezda.

majra 

Site Admin

Citanje kompasa - nasi kompasi

Pre no sto uopste krenete u ocitavanje dobro se upoznajte sa vasim kompasom izracunajte koliku vrednost nosi jedan podeok, potom orjentisite se gde vam se nalazi sever (ili prosto istok tj. sa koje strane vam izlazi sunce) neka vam to sluzi kao pomoc da ne napravite paradoks u ocitavanju koje vrsite sa kompasa.

Prilikom ocitavanja kompasa neophodno je odrediti sredisnju liniju vrata, posluzite se i metrom da biste bili precizni, potom zauzmite poziciju licem okrenutim ka spolja, kompas polozite na dlan u nivou struka (kao na slici) i ocitajte vas kompas.

Sematski postupak :

http://i.imgur.com/SGcOAsVl.gif

U prilogu su dva kompasa razlicite namene ali sustinski postupak ocitavanja geografskog pravca je isti.

http://i.imgur.com/aPUX5bF.jpg

Mozete uociti da su kruzni brojcanici sa razlicitom skalaom, tj razlicitim vrednostima podeoka (sto utice na tacnost tj. preciznost ocitanih vrednosti). Kompsa u kutiji na limbu ima brojevne oznake 20, 40, 60... sa tačnošću od 5° (vrednost jednog podeoka) sto znaci da je prilicno neprecizan, dok metalni kompas ima tacnost od 2°, s tim da ima i pobocni dodatak sa milimetarskom podelom, potom oba imaju kao i vecina kompasa fluorescentan krak kompasne skazaljke koji oznacava uvek N tj. sever 360°, ali metalni ima i iglu za kocenje pa je ocitavanje mnogo komfornije.

http://i.imgur.com/0u5j5Qp.jpg

Dakle sustina je da fluorescentni krak uvek ukazuje na N i da odatle brojite podeoke pa ih pomnozite sa vrednoscu jednoga i dobijete kompasnu direkciju u stepenima.

majra 

Site Admin

moj novi kompas

Kompas je neophodan za praktikovanje feng shui-a. Ne mora biti skup, može da posluži običan. Samo profesionalci koriste Lopan.

http://i.imgur.com/aPUX5bF.jpg