Feng šui sistem leteće zvezde, godišnje i mesečne karte Feng šui

Vremenska dimenzija feng shui-a

Vremenska dimenzija Feng Shui-a je aspekt koji ukazuje na izvesnost odredjenih okolnosti kada se shvati bazicna formula za izracunavanje zvezda vremenske dimenzije. U skladu sa ovom skolom Feng Shu-i prakse svaka godina, mesec, dan i cas ipoljavaju posebnu sustinu sveprozimajuce energije. Identifikujuci pozicije odredjenih letecih zvezda u odnosu na sektore vaseg doma otvarate domen kontrole buducih zbivanja. Svi oni koji su do sada zadovoljavajuce uredili svoj zivotni prostor u skladu sa preporukama i uputstvima za stvaranje povoljne 'klime' mogu i pozeljno je, da pristupe sofisticiranom podesavanju na mesecnom nivou. Praktican pristup mozemo sagledati u odnosu na kartu letecih zvezda za tekuci mesec.

Letece zvezde za period: 6th 2008 – Jun 5th 2008

U svakom od devet kvadranata cete pronaci po dva broja. Gornji levi ugao ukazuje na godisnju zvezdu koja zaposeda datu palatu, a broj desno nize polozen ukazuje na mesecnu zvezdu koja u datom mesecu ulece u odredjenu palatu. Uz pomoc kompasa identifikujte sektore u prostoru koji opservirate i potom nanesite dijagram za mesecnu prognozu.

Jugoistok(9/4)

Uplivi u ovom sektoru su vrlo povoljni, posebno za osobe koje su same, srecne zvezde nose obilje mogucnosti za romansu, privlacenje simpatija suprotnog pola. Da bi se energizovala htenja povoljno je izloziti prikaz bozura ili para mandarinskih pataka. Takodje za studente ovo je izuzetno povoljan, produktivan sector, narocito za spremanje zaostalih ispita, ali i za sve osobe koje se bave pisanom recju i istrazivackim radom. U svrhu simbolicke podrske mogu se izloziti pagoda.

Jug (5/9)

Usled upliva zute petice nepovoljnost ce se narocito odraziti na zdravsvenom planu u vidu cestog kolebanja krvnog pritiska narocito kod osoba starije zivotne dobi, otuda svaki veci napor treba izbegavati. U svrhu zastite i kontrole negativnosti u ovom sektoru potrebno je plasirati metalne zvoncice ili pagodu sacinjenu od pet elemenata. Posebno treba biti obazriv i izbegavati upotrebu otvorenog plamena. Licem ka direkciji postavite figuricu nasmejanog Bude sa polugama.

Jugozapad (7/2)

Mesecna zvezda donosi nepovoljan upliv koji nalazi odraz u poremecaju funkcije GIT, u vidu tegoba sa varenjem pracenim abdominalnim bolovima, posebna paznja se skrece gravidnim zenama da u ovom mesecu izbegavaju ovaj sektor zbog moguceg rizika od pobacaja. Lek je wu lou i godisnja amajlija. U poslovnom okruzenju kancelarije koje zauzimaju ovaj setor ce biti steciste nekolegijalnog odnosa i intriga. Kao lek se predlaze izlaganje figure petla u cilju zastite od politiziranja,

Istok(8/3)

Godisnja blagonaklona zvezda je snazna i drzi pod kontrolom zvezdu drveta, no ‘sudar’ ove dve zvezde - energije donosi neslaganje, stresogene situacije i tendenciju uplitanja u svakodnevne rasprave. Otuda kao meru predostroznosti osim pazljivog biranja reci mozete izloziti zelene blistave lampe koje treba da su upaljene minimum tri casa dnevno. Izlaganje 6 kristalnih kugla ce osnaziti dodatno godisnju povoljnu zvezdu.

Srediste (1/5)

Svi koji zaposedaju ovaj sektor ce imati obilje mogucnosti za profesionalni i finansijski napredak. Prepoznavanje i adekvatno vrednovanje ulozenog truda ce doneti unapredjenje, u svrhu snazenja energije sektor obogatite mnostvom vrednih simbola tipa zlatnih dukata, nakita, unikata ili tradicionalnim kineskim bozanstvima Fak Luk i Sau. Kreativne ideje, entuzijazam i stvaralacki napori ce doneti znatan priliv sredstava.

Zapad (3/7)

Ukoliko su vasa glavna vrata locirana u ovom sektoru budite izuzetno brizljivi zbog visokog rizika od moguce pljacke. Ovaj prostor mora biti izuzet od uznemirvanja, pokretom, zvukom stoga nepozeljno je locirati tv, muzicke uredjaje , klatno i sl. Kao lek se preporucuje nositi privezak nosoroga u plavoj boji, narocito kada se dom napusta, a u samom domu izloziti urnu sa mirnom, yin vodom. Takodje povoljno je izloziti sliku od Chung Kwei – tradicionalni simbol zastite.

Severoistok (4/8 )

Ovo je prosperitetan sektor u tekucem mesecu koji upliv blagonaklonih zvezda cini posebno povoljnim za poslovanje i sticanje materijalnih dobara. Snazan energiaztor u ovom sektoru je tekuca voda tj. simbolican objekat (tablet fontana) ili slika sa motivom vodopada. Takodje nosi povoljne prilike za uspesnou realizaciju akademskih radova i u oblasti knjizevog stvaralastva. Izlozite kristalni globus ili figuru sarana na zlatnoj kapiji na vas radni sto. Za srecu u romansi posegnite za nekim simbolom ljubavi.

Sever(6/1)

Svi koji zaposedaju ovaj sektor ce imati obilje mogucnosti za profesionalni i finansijski napredak. Prepoznavanje i adekvatno vrednovanje ulozenog truda ce doneti unapredjenje, u svrhu snazenja energije sektor obogatite mnostvom vrednih simbola tipa zlatnih dukata, nakita, unikata ili tradicionalnim kineskim bozanstvima Fak Luk i Sau. Kreativne ideje, entuzijazam i stvaralacki napori ce doneti znatan priliv sredstava

Severozapad (2/6)

Ukoliko vasa glavna ulazna vrata ili pak spavaca soba zauzima ovaj sector bicete obradovani iznenadnim prilikama u zivotu, ali kako godisnja zvezda nosi nepovoljan upliv u pogledu zdravstvenog statusa neophodno je zastititi se postavkom simbola dugovecnosti i dobrog zdravlja (npr.zdral na kornjaci). Da bi se podrzala povoljnost u sektoru pozeljno je izloziti neki simbol bogatstva tipa jedrenjaka sa zlatnim polugama, ili pak bericetna voda.

majra 

Site Admin

Uticaj kombinacije zvezda

Gasimetrija:

Halo majra,evo me
dakle ,imam dilemu oko odredjivanja plus,minus letecih zv. u sledecem primeru:ulaz u stan je na zapadu 1 (260 stepeni)

trigram 7(period 7)
JI J JZ
6 2 4
9 5 7

I 5 7 9 Z
8 1 3

1 3 8
4 6 2
SI S SZ
e,SAD VIDI -ako je +5 planinska, a -9 vodena ONDA imam situaciju da je
zbir vodene i periodicne 10-sto je extra povoljno!Medjutim u toj porodici
se to "ne vidi"ni materijalno ni emotivno....
Zato mi proveri,da li ,i kako menjaju znak planinska i vodena,vazno mi je ,molim te i unapred HVALA!

Vatra stvara zemlju, pa iako je ovo produktivan odnos ovo nije zdrava kombinacija, jer je “pozar” ohrabren veoma nepovoljnim brojem 5 koji je sklon nesrecama, vec i takodje i osetljiv na lose uticaje periodicnog broja. Iako brojevi koji su sadrzani na centralnom mestu ne mogu da uslove srecu ili nesrecu oni predstavljaju unutrasnju prirodu prebivalista. U ovom slucaju, ona je neskladna, uslovljavajuci mogucnost finansijskih i zdravstvenih opasnosti.

Bez obzira na to sto zvezda 5 leti napred kada se nadje ova kombinacija u centralnoj palate u srcu doma u periodu u kome se narocito sada nalazimo kada je periodicna zvezda 7 mrtva, i to jos u kombinaciji sa zvezdom 9 koja pojacava dejstvo duplira prosto planinske i periodicne, ovo nikako ne moze biti povoljno za jedan dom. Ovakva kombinacija ukazuje na mentalnu kofuziju, na izrazito impulsivne odluke, afektivno ponasanje i posledicno izazvane finasijske ali i zdravstvene rizike.

majra 

Site Admin

Period 8 - prevazilaženje nepovoljnosti leteće zvijezde

Period 8 - prevazilaženje nepovoljnosti leteće zvijezde

Moja kuća napravljena je u periodu 6, ali je 2005. godine izmijenjen krov i prozori, tako da pripada periodu 8, gleda na JZ a pravac pružanja je SI, kompasna direkcija očitana na ulaznim vratima je 37°SI2.
Iako sam imala nedoumicu u vezi sa pravcem gledanja i pravcem pružanja, ipak sam se opredijelila za jugozapadni pravac gledanja, jer je to yang pravac koji gleda na prilazni put, a yin pravac u kome su okrenuta ulazna vrata gleda na dvorište i nalazi se u stražnjem dijelu kuće, dakle išla sam logikom da je yang pravac gledanja, a yin pravac pružanja.

Ono što sam primijetila prilikom izrade natalne karte je da se u centralnom dijelu nalazi veoma nepovoljna kombinacija planinske i vodene zvijezde 2/5.

Da li se ovakva kombinacija može prevazići i šta je najefikasniji lijek, s obzirom da je ugrožen vitalni dio (centar) kuće?

Inter CAFFE arhiva

Pojasnjenje oko letecih zvezda-mesec oktobar

U nekim ranijim postovima se pisalo o mesecnim odredjivanjima letecih zvezda.
Molila bih za pojasnjenje. Dali ste godisnju kartu ali nisam razumela kako se odredjuju letece zvezde za tekuci mesec.

Let godišnje zvezde

Godisnja zvezda, ili broj leti na potpuno isti nacin kao i vremenska zvezda (zvezda perioda). Ona leti unapred a rastuci niz brojeva ispunjava preostalih osam cekstora sledecim redosledom pravaca:

SZ, Z, SI,, J, S, I, JI.

9th October 2008 - 7th November 2008

http://i.imgur.com/NFgxdVMl.jpg

Ispratite vremensko kretanje i energetske uplive po sektorima, i načinite korektivne mere. Koncentrišite pažnju i aktivnost uvek na pozitivne uplive.

majra 

Site Admin

mala pomoc

Potrebna mi je mala pomoc oko objasnjenja kretanja letece zvezde za odredjeni perod tj oko izrade natalne karte letece zvezde doma.
Drago mi je sto sam toliko toga naucila uz pomoc analiza i tekstova vezanih za Feng Shui koji se nalaze ovde.Pokusavam pored Vase analize Majra da sve to nekako protumacim i saznam sto vise oko same upotrebe i nacina primene u zivotu upotrebom same tehnike,pa stoga sam stala u jednom momentu ne znajuci kako se odredjuje kretanje vodene i planinske zvezde.Iako je objasnjeno ovde u predhodnim analizama nesto me zbunjuje tj zbunjuje me satavljanje odredjenje kombinacije brojeva odnosno vodene i planinske zvezde,nakon odredjivanja centralnog broja koji je njihov nacin kretanja (letenja) po poljima kvadranta? i kako odredjenom centralnom broju prikloniti planinsku i vodenu zvezdu(mali broj sa leve i desne strane) tj koji njihov princip odredjivanja kad su one pozitivne i negativne?

Re: mala pomoc

sergej_jesenjin: Potrebna mi je mala pomoc oko objasnjenja kretanja letece zvezde za odredjeni perod tj oko izrade natalne karte letece zvezde doma.
Iako je objasnjeno ovde u predhodnim analizama nesto me zbunjuje tj zbunjuje me satavljanje odredjenje kombinacije brojeva odnosno vodene i planinske zvezde,nakon odredjivanja centralnog broja koji je njihov nacin kretanja (letenja) po poljima kvadranta? i kako odredjenom centralnom broju prikloniti planinsku i vodenu zvezdu (mali broj sa leve i desne strane) tj. koji njihov princip odredjivanja kad su one pozitivne i negativne?

Sergej,
postupak izrada mape Letece zvezde je obrazlozen u tekstu koji se nalazi u nasoj riznici. Ukoliko nakon iscitavnja materijala imate bilo kakvu dilemu izlozite je pa cemo zajedno razjasniti.

majra 

Site Admin

Kombinacije broja 5 i 2

supernova: Period 8 - prevazilaženje nepovoljnosti leteće zvijezde

Ono što sam primijetila prilikom izrade natalne karte je da se u centralnom dijelu nalazi veoma nepovoljna kombinacija planinske i vodene zvijezde 2/5.

Da li se ovakva kombinacija može prevazići i šta je najefikasniji lijek, s obzirom da je ugrožen vitalni dio (centar) kuće?

Dobro ste napisali kombinacija brojeva 5 i 2 nagovestava nepovoljne uplive i neslaganja, kada se nadjemo sa zadatom temom (a nadam se da ste dobro ocenili period) moramo biti pazljivi preduzeti mere posebno u periodim a kada godisnji brojevi (godisnji let zvezda) tj. upliv u dati sektor doma nacine 5 i 2 i dodatno ojacaju kombinaciju. Najbolje je kada se imaju uslovi da se u tom periodu taj prostor ne koristi, no iskustva kazu da se efikasno u tu svrhu koriste i metalni zvoncici koji se postavljaju u nizu iznad dovratka ali malo bocno (znaci da se ne prolazi glavom ispod), jer imaju snagu da iscrpe c’i brojeva 2 i 5. Ono sto je moja preporuka da dodatno u ovom sektoru doma izlozite sliku planine nacinjenu u metalu.

majra 

Site Admin

Mapa letecih zvezda

Kuce izgradjene u periodu 7 (4. februar 1984 - 3. februar 2004)
Uvek posmatrate centralni položeni broj.

http://i.imgur.com/e6UxxG7l.jpg

majra 

Site Admin

Od kog datuma se tacno racuna nova godisnja leteca zvezda?
Od 04. februara?

mauricijus: Od kog datuma se tacno racuna nova godisnja leteca zvezda?
Od 04. februara?

Kineska nova godina počela je 7. februara i od tada se primjenjuje raspored letećih zvijezda za 2009. godinu.

Molim pomoc:)

Pocela sam da citam temu, stigla do 13. strane i vec sam zbunjena.

1. Kada delim stan u devet delova da li obuhvatam i terase, koje su izbacene van ravni spoljnih zidova?

2. Zivim u kuci u potkrovlju a vrata od stana nisu na istom mestu gde i vrata od kuce. Na koja vrata da stanem sa kompasom?

3. Gde da kupim kompas?!

P.S. Probacu da ubacim slike da vidite o cemu govorim.

Inter CAFFE arhiva