Feng šui sistem leteće zvezde, godišnje i mesečne karte Feng šui

April – mesec Zemljanog Zmaja u solarnom kineskom kalendaru

U prirodi veran odraz ovakvog energetskog sklopa lako prepoznajete u vidu velike kamene litice obrasle rastinjem. Sliku planine čini čvrsta, nepokretna spoljašnjost, dok joj je unutrašnjost hladna i povučena. Ovo je u prirodi prelaz zime u proleće, tiho razdoblje povoljno za razmišljanje, koje utire put novom rastu.

Zemljani elemenat nosi utemeljujuću, snažanu bazu, a ljudi pod njegovim uticajem imaju jak, stabilan karakter, sklonost da deluju oprezno, temeljito i konzervativno. Pragmatični i odani, olako i istrajno se uspinju i profitiraju na osnovu iskustva. S vremena na vreme imaju potrebu da se povuku u svoj kutak, što ostavlja utisak nepristupačnosti i hladnoće u većini situacija. Njima je možda i najteže prići jer uglavnom skrivaju osećanja i pokazuju ih jedino kad bivaju izazvani. U takvoj situaciji izlaze iz svoje osame i nastupaju veoma oštro.

Planina spajajući odlike snage i kontemplacije može da podstakne promene i revolucije u životima ljudi. Kako donosi snažan osećaj za pravdu i ispravnost često ćete u ovom periodu u prvom planu videti upravo one koji imaju ovakav karakter, osobe na pozicijama koje se bave zaštitom ljudskih prava. Njihova glavna snaga je smirena, stabilna priroda koja je u stanju da prevlada većinu teškoća u životu.

http://www.odlican.com/d/4765-5/Bjelasnica.JPG
Slike odlican.com » liliana » Saraj » Bjelasnica

Ovi kvaliteti Zemlje će naročito rasti u drugoj polovini meseca. Ukoliko je Zemlja povoljna u vašoj Ba Zi karti ovo je mesec u kome ćete biti u pratnji sreće.
Počevši od 16. Aprila do kraja solarnog meseca moemo reći da imamo razdoblje Zemlje. Ova prekomerna energija Zemlje nosi stagnaciju i usporavanje svih procesa, zbog čega se ne preporučuje na primer početak gradnje jer bi u tom slučaju realizacija bila dugotrajna a rokovi volšebno pomereni.

U aprilu imamo i dva pomračenja – Lunarno (15.aprila) i Sunčano (29.aprila), ovo su dani kada u svom delovanju rizik treba svesti na najmanju moguću meru u svim aktivnostima, i ne donositi nikakve kardinalne odluke. Takodje u periodu izmedju dva pomračenja promišljeno je umeriti svoju aktivnost, smtra se da je to vreme kada treba imati poverenja u promisao Stvoritelja, i verovati u istinu da ono što dobijemo je ono što nam istinski i treba, čak i kada nam se čini da je upravo obrnuto. Jedono što je potrebno je iskrena vera u smisao onoga što "dobijamo", i kada smatramo da nam je to najmanje potrebno ili željeno. April nije najlakši mesec u tekućoj godini odakle izvire i potreba za našim mirnim delovanjem.

Putovanja i datumi od značaja

Ukoliko u ovom periodu planirate udaljene izlete i putovanje, imajte na umu da u aprilu nepovoljna 5 Žuta zvezda u svom kretanju "leti" na jugoistok. Ovo praktično znači da putovanje u pravcu jugoistoka te u suprotnom smeru – prema severozapadu će biti vrlo nepoželjna. Na severozapadu je prirutan godišnji upliv ove ne uvek blagonaklone energije, zato ako ne možete da izbegnete ovakav put, topao savet je da menjate rutu putovanja, kako biste bar umanjili neželjeni upliv.

Ovo pravilo se odnosi samo na udaljena putovanja, ona u okviru grada, opštine tj mesta u kome živite i bliže okoline možete realizovati po birajući povoljnije datume u mesecu, jer tako redukujete ovako snažan energetski upliv.

Povoljni datumi

7. april i 1. maj - su povoljni dani za pokretanje dugoročnih poslova – kao što je pokretanje novog posla, ulazak u poslovne aranžmane, u novi posao. Za sve ono na čemu želite raditi dugoročno i shodno tome dobiti i dosledne rezultate ovo su dobri datumi. S druge strane, ovo su dani za koje se ne preporučuje posuditi ili staviti novac u banku. Poseban oprez treba pri delanju da imaju osobe rodjene u zodijačkom znaku Tigra.

13 i 25. april – Ovo su dobri dani za sva službena otvaranja, kupovinu nekretnina ali i aranžmana za odmor ali isto tako i na primer za početak neke obuke, treninga ili polazak na neki kurs kao i za prečazak na novo radno mesto. Ovi dani ne nose ovakvu podršku osobama rodjenim u zodijačkom znaku Majmuna.

Nepovoljni datumi

9,11,21,23 april i 3 maj – su dani gde eventualne poteškoće prepreke i problemi mogu pratiti akcije i poduhvate koji se odnose na otvaranje firme, venčanja i važne posve lične aktivnosti.

14, 26 april – nisu blagonakloni za aktivnosti tipa organizovanja zabava i proslava i početak lečenja. No možete ih iskoristiti za završavanje zaostalih poslova, sumiranje dugovanja.

19, 20 april – nepovoljan dan za sve što deklarišete u životu kao važno. Svi poduhvati pod ovakvim uplivom ma kako ih predano i analitički pripremili neće biti uspešno realizovani. Promislite i strpite se, nema potrebe "ići glavom kroz zid".

15. april – Dan pomračenja Meseca zbog promena u prirodi poželjno je izbeći bilo kakve aktivnosti, pogotovo finasijske transakcije, svodjenje računa na lično i materijalnom planu. Ovo nije dan za početak važnih stvari.

29. april – Dan pomračenja Sunca označava u prirodi stanje vrlo nestabilne energije pa je ekvivalentno tome mogućnost ozleda i nesrećnih slučajeva velika. Predupredite ono na šta ste upozoreni – dobra knjiga i tihovanje su možda hladni ali pouzdani prijatelji u ovakvim danima.

April - Kretanje letećih zvezda u životnom prostoru

Promene energetske koje podrazumevamo kroz kretanje Letećih zvezda obdariće svaki deo životnog prostora jedinstvenim kvalitetom i potencijalom. No, ono što treba imati u vidu da efekat u pojedinačnim prostorijama je ekvivalentan sa njihovom realnom upotrebom i funkcijom. Tamo gde ima aktivnosti i uticaj je proaktivan bilo da se to odnosi na blagonaklone ili manje blagonaklone uplive.

Jugo-istok: Zbog upliva na mesečnom nivou razorne energije takozvane Žute petice karakteriše se kao mesto koje zahteva veliki oprez, posebno se savetuje ljudima sklonim agresivnom ponašanju. Ovakav upliv se vezuje za gubitke, pljačke, riskante avanture i sudjenja. U cilju apsorbovanja i delimičnog redukovanja ovakvih vibracija preporučuje se osvećenje prostora shodno vašem opredeljenju ili postavljanje materija koje ovakve vibracije privlače i na taj način umanjuju efekat kao što je posuda sa solju vodom i kovanicama.

Sever – u aprilu je pod uticajem 2 zvezde Zemlja koja u sebi nosi u periodu broja 8 potencijal za poremećaj homeostaze u organizmu, a posebno funkcijeslezine, gušterače i želuca. Ova tri organa takodje su u korelaciji sa funkcijom kako imnuološkog tako i limfnog sistema. Ovo praktično upozorava a telo treba prilagoditi klimatskim promenama, pa zato u ovom periodu izbegavajte ako ne potpuno onda bar duži boravak u prostoru sa centralnim grejanjem i klima uredjajima, kao i česte duge vruće kupke. Takodje treba ograničiti upotrebu prostih uglenjih hidrata, sladoleda, mlečnih proizvoda, šećera, čokolade i slatkiša. Jedite pomalo i relativno često da biste imali uravnotežen novo šećera u krvi, dobro žvaćite, uključite žitarice i namirnice kao što su slad i voće. Pronadjite vremena i mesto za sebe, ravnotežu izmedju rada i igre, primanja i dvanja. Neki mogu da sakupljaju snagu boravkom u prirodi (na zemlji), možda uzgajanjem povrća u bašti ili dugim šetnjama u prirodi.

Jugozapad – u aprilu je posebno povoljan i pruža vetar u ledja da pomoću bistrih, progresivnih i promišljenih akcija ostvarite postavljeni cilj pa i dodatni prihod.

Jug – Južni sektor je posebno povoljan za zaradu, naročito ako je ona plod intelektualnog rada. Iskoristite ovakvu podršku u aprilu! Kako biste aktivirali i osnažili ovaj upliv u samom prostoru plasirajte predmet čiji mehanizam počiva na pokretu.

Istok – u tekućem mesecu je podloga za nastanak žučnih rasprava i svadja i produbiljivanje jaza u odnosima naročito izmedju ženskih osoba. Takoće ovakav upliv ukazuje na mogućnost pojave tegoba sa unutrašnjim organima u trbuhu zbog čega žene, naročito starije životne dobi treba da koliko god je moguće u ovom periodu izbegnu česti boravak i upotrebu soba plasiranih na istoku.

Severoistok – aktivno korišćenje životnog prostora u ovom sektoru naglasiće i doneti reaktivaciju nezadovoljstva i probleme usled emocionalnog stresa. Sve potisnute i prećutane emocije će buknuti kao požar posle koga se umesto olakšanja može desiti upravo suprotno – urušavanje unutar sebe. Ako znate da nosite emotivni balast, pre nego bilo šta učinite budite svesni da stres ogene faktore treba prvo jasno identifikovati a nakon toga preispitati šta želimo a šta ne, nikako!
Kako biste ostali usredsredjeni i čvrsto na zemlji možete upotrebiti neki od kristala ako ih poznajete ili pak drugim sredstvima koja svojim atributima odražavaju energiju zemlje da ovaj sektor što je moguće više dovedete u ravnotežno stanje.

http://www.odlican.com/d/11032-2/085a.jpg
Odlican.com, Cesljarev - Gorski kristal

Zapad – je izuzetno povoljan u aprilu jer ovakav upliv bukvalno podstiče finasijski uspeh. No, novac ne pada sa neba odnosno, on mora zaista biti zaradjen trudom. Dakle povećanje prihoda znači i povećanje obima posla.

Severpzapad – Kako na godišnjem tako i na mesečnom nivou oo je sektor koji nije naklonjen za duži boravak. Ono što se otvara kao potencijalna problematika jesu zdravstvene tegobe povezane sa usnom dupljom. To mogu biti počevši od razlčičitih „rana“ (najblaže recimo afte) do trovanja hranom, zato budite oprezni i kontrolišite rok trajanja i poreklo namirnica! Takodje postoji veliki potencijal da se u medjuljudskim odnosima veoma agresivno komunicira, ogovara i zalaziu tudje gde vam mesto nije. Znati kada je vreme za ćutanje je blagoslov.

Uzmite tlocrt, nanestite šablon od 24 planine i prošetajte polako kroz svoj dom. Sagledajte shodno iznetom potencijal svakog podsektora ponaosob. Zapažanja notirajte i sumirajte sa vašim realnim tokovima života – ono što je do čoveka je u vašim rukama. Kompost je vaš dom a seme sami sejete.

majra 

Site Admin

Maj - Kretanje Letećih zvezda na mesečnom nivou

Maj mesec 2014 godine – je mesec po solarnom kineskom kalendaru u znaku Zemljane Zmije. Energija elementa Zemlje i Vatre u ovom periodu su snažni tako da ukoliko ih u vašim ličnim kartama Ba Zi imate naglašene ovaj period će biti propraćen sa mnogo sreće.

Takodje, bez obzira na korisnost elemenata, ako je elemenat vaše ličnosti Voda jang ili Voda jin, u maju ćete imati ljude na ruci, koji će češće biti spremni da vam pomognu.

Za one koji su rodjeni u zodijačkom znaku Svinja, maj će biti dosta težak mesec, ne nužno nepovoljan ali prilično stresan. Rodjeni na dan u zodijačkom znaku Psa u ovom periodi će osetiti romantični bonus, pa ukoliko ste slobodnog srca budite sigurni da ćete pleniti pažnju suprotnog pola.

Putovanja i datumi od značaja

Sva putovanja u pravcu severo-zapada (dakle posmatrate pravac kretanja u odnosu na vašu polazičnu tačku – analizirate pružanje same rute putovanja) zbog upliva na godišnjem nivou generalno tokom ove godine nije uputno. Ovo se ne odnosi na putovanja u samom mestu i u neposrednoj okolini gde živite.

http://www.odlican.com/d/14045-3/U+oblacima.jpg
Slike odlican.com » Coka » U oblacima

Povoljni datumi

6, 18 i 30 maj – su veoma povoljni dani za sve aktivnosti od kojih očekujete dobitak ili pozitivan ishod počevši od finasijskih do onih ličnog karaktera. Sve aktivnosti koje sada poduzmete osim izuzetno dobrog starta imaće široke mogućnosti i šanse da se realizuju veoma uspešno. No, za poslove koji su kratkoročni, koje želite da završite vrlo brzo ovi datumi nisu preporuka. Takodje isti datumi ne nose ovu podršku osobama rodjenim u godini Koze.

14, 26 maj – su dana za početak svih dugoročnih poslova tipa – pokretanja posla, ulazak u poslovne aranžmane ili pak prelaska na novo radno mesto. Ovo su dani za poduzimanje svih poslovnih promena, za unošenje novina u poslovanje kojima nameravate da se dugoročno bavite i dobijete stabilne rezultate. Ovi dani se ne preporučuju rodjenima u godini Zeca.

11, 23 maj – ovi dani su povoljni da se oslobodite svega nepotrebnog u kući, uživotu. Dakle od starih stvari do „zastarelih“ odnosa koji više ne oplemenjuju vaše živote. Ovo su takodje dani pogodni za velika generalna spremanja u svim prostorima ili za započinjanje drugačijeg higijensko-dijetetskog režima ishrane. Za sva oficijelna pitanja i poslovne nedoumice ovo nije vreme za rasčišćavanje. Dani nisu blagonakloni osobama rodjenim u godini Pacova.

Nepovoljni datumi

16, 17, 28 i 29 maj – ovo nisu dani koji nose blagonaklonu energiju za početak važnih koraka u životu, tipa otvaranja kompanije ili pak venčanja. Ovakav upliv nosi poteškoće, prepreke i nepredvidjene probleme.

9, 21 maj i 2 jun – nisu povoljni za organizovanje proslava i srodnih aktivnosti kao ni za početa lečenja, no možete ih iskoristiti za završavanje starih poslova i sumiranje dugovanja.

25, 27 maj – za ove dane se kaže da su bez bogatstva zbog čega treba odložiti sve komercijalne transakcije, ulaganja i druge aktivnosti povezane sa finasijama.

Leteće zvezde za period 5. maj – 5. jun 2014 godine

Kretanje energije tokom ovog perioda poznato u feng šui-u pod terminom kretanje Letećih zvezda na mesečnom nivou obdaruje svaki deo životnog prostora odredjenim jedinstvenim kvalitetima koji čine potku za zbivanja u istom. Ono što svakako uvek treba imati u vidu da shodno našim navikama u samom prostoru i učestalosti korišćenja njegovih pojedinačnih prostorija oni koje aktivno koristimo kao što su za većinu spavaća soba, ulazna vrata su mesta gde će se uplivi energije najbže ali i najlakše ovaplotiti i osetiti. Iskoristite preporuke koje slede da iskoristite povoljnosti koje vam nudi sopstveni prostor upravo njegovim aktivnim korišćenjem.

Severni sektor (9/1)

Ovo je u tekućem periodu izuzetno povoljan sektor, sa izuzetno pozitivnim uticajima koje je dobro iskoristiti upravo za harmonizaciju i poboljšanje porodičnih odnosa. Izuzetno je povoljno ukoliko vam je spavaća soba u ovom sektoru a priželjkujete prinovu u porodici. Takodje oni koji imaju ovde svoje radne sobe mogu očekivati napredovanje u službi ali i novčani priliv. Što se tiče zdravlja postoji mogućnost da se pojave smetnje sa vidom i blagovremeno odreagujte – posetom oftalmologu. Ukoliko od ranije imate tegobe, idite na kontrolu.

Jugozapadni sektor (1/2)

Na jugozapadu imamo u ovom periodu upliv koji s visokom verovatnoćom može biti okidač za tegobe s bubrezima, organima urogenitalnog trakta, kao i ušima. Gravidne žene bi trebale da promenu mesto spavanja ako je ovo njihova spavaća soba. Atmosfera u domu će biti naelektrisana i budite toga maksimalno svesni da biste izbegli porodične konflikte – suzdržite se od komentara. Za iscrpljivanja ovakvog uticaja uvedite u jugozapadni sektor energiju metala, i drveta – što praktično znači da možete plasirati sobne biljke u ukrasnim saksijama od metala ili sa atributimametala ili pak postaviti ako su vam ovde vrata ulazna ili prozor vetrena zvona ukoliko vam se inače dopadaju, ako ne osećate prijatnost posegnite za bilo kojim predmetom izradjenim od metala koji vam je blizak i ovde ga plasirajte. Ja na primer, imam sliku u bakrorezu koju iskoristim za ovakve svrhe. Vi dajte svojoj kreativnosti da se razmaše, proučite sve atribute energije elementa Metal pa shodno sopstvenom stilu i oplemenite prostor. Ukoliko koristite tradicionalne kineske simboličke predmete ovo je pozicija za plasman trake sa uvezanih šest novčića. Broj 6 (broj novčića) predstavlja Čijen ili veliki metal u Pa Kua simbolu, i efekat je izuzetno moćan budući da broj 6 predstavlja moć nebeskih sila. Zvončići od šest cevčica su takodje veoma efikasni.

Južni sektor (8/9)

U južnom sektoru upliv na mesečnom nivou formira vrlo jaku energiju za koju kažemo da je magnet za novac! Provedite što više vremena u prostorijama koje su vam u domu ovako pozicionirane, aktivno ih koristeći . Kako bi ste aktivirali svakodnevno ovakav upliv držite ovde predmete koje aktivno koristite, na primer mobilni aparat. S druge strane, treba napomenuti da je ovo ujedno i energetska podloga koja čini da se nerazumevanje izmedju generacija koje žive zajedno (oca i dece) poveća i dovede do konflikta. Ukoliko imate potrebu i želite da ovo suprimirate uvdete energiju Vode u ovaj sektor. Nekada je malo – mnogo. Jedan bokal sa svežom vodom na noćnom stočiću na primer je sasvim adekavatan izbor.

Istočni sektor (2/3)

Istočni sektor u toku ovog perioda predstavlja bukvalno polje u kome će vrcati nesuglasice, duboki razdori i ozbiljni sukobi. Takodje ovakav upliv nosi i zlonamerne tračeve, ogovaranja i stoga se treba maksimalno kloniti svih ovakvih druženja, priča i reagovanja na iste. Ono što je ovde ključno je držanje temperamenta pod ključem. Nadalje ovako nepovoljan uticaj će se odraziti na funkciju gastrointestinalnog trakta, generalno na stomačne tegobe ali i opasnost od povrede ekstremiteta, naročito prstiju. Kao takav generalno je ovaj sektor tj. Soba u domu nepovoljna za spavanje osobama koje već imaju hronične tegobe od strane navedenog trakta, kao i oni koje svrstavamo u vulnerabilnu grupu zbog starosti i trudnice.

http://www.odlican.com/d/15573-3/uredjenje-feng-shui.jpg

Najbolji način za suzbijanje ovakvih negativnih aspekata je jače osvetljenje u ovom delu doma, a ukoliko je recimo korišćenje intenzivnog svetla neizvodivo, može poslužiti bilo šta crveno, kao što je na primer slika jarkocrvenih tonova ili zavese.

Severoistočni sektor (7/8 )

Na severoistoku u maju se formira mlada, aktivna, radnu životna energiju. Severoistočni sektor je povoljan za sve što je povezano sa novcem. Možete ovde postaviti i vaš radni sto na kome ćete na primer izmedju ostaloga i voditi kućni budzet. Mladi koji koristekoriste sjeveroistočni prostor mogu sada upravo doživeti prvu ljubav a stariji ljudi će se osećati sveže, čilo, kao u nekim ranijim zrelim godinama, imaće i snage i volje i želje da budu veoma aktivni. Ako želite da aktivirate ovakav uticaj možete u ovaj sektor uvesti kvalitete elementa Vode, jang Vode. Tablet fontana na radnom stolu čak i u kancelariji ako ste u prilici će dodatno aktivirati ovaj upliv.

Zapadni sektor (6/7)

Zapadni sektor je naselila žustra energije i mogu je dobro iskoristiti samo ljudi sa istim karakterom, temperamentom, zanimanjima tipa vojnih, policijskih i u advokaturi. Ovo je energija koja nosi otvoren sukob, vrlo jasno i žustro delovanje, lični napad pa i nasilje. Za druge ljude ovakav uticaj najčešće predstavlja nevolju pa i štetu i osećaj iscrpljenosti. Takodje treba poduzeti sve preventivne radnje ako objektivno postoji mogućnost za pojavu požara i ako ste pušač posebno obratite pažnju! Da bi se delimično ublažio ovakav uticaj može se postaviti mirna voda u posudu koju ćete menjati svakodnevno. Radnje koje poduzimate ne treba da budu stereotipne u smislu preporučenih saveta. Samo ličnim angažmanom mi zaista utičemo na sopstveno okruženje. Zato uvek personalizujte simboličke objekte. Važno je da susštinska energija koju navedem kao preporuku za unošenje u smislu korekcije uticaja bude ispoštovana a vid uvodjenja sami kreirajte.

Severozapadni sektor (5/6)

Na sjeverozapadu tokom ove godinu jeprisutna teška energija koju u maju posebno može imati jak uticaj na muške članove tj. na oca u porodici, lidera u poslu, vodje, svi oni koji su čelni ljudi u bilo kojoj sferi ukoliko aktivno koriste sobu u severozapadu ili im je tako pozicionirana kancelarija. Na zdravstvenom planu to će se odraziti u vidu pojačanih i učestalih glavobolja i migrenoznih napada.
Najbolja preventiva je uvek izbeći uticaj kada god je to moguće, nekada to znači i uzeti godišnji odmor. U pogledu korektivnih sredstava ovde se preporučuju mere zaštite koje će biti u službi promene energetske frekvencije kao što su tradicionalni "so, voda i kovanice."

Jugoistočni sektor (3/4)

Pod utjecajem energije u jugoistočnom sektoru u maju svi koji aktivno koriste ovaj deo životnog prostora mogu osetiti povećan nagon ka riziku, naglašen poput žudnje. Ovo trebaju imati u vidu svi oni koji sami ili pak koji su roditelji pa deci dozvoljavaju da posećuju kladionice da povedu računa dodatno i spreče delovanje i aktivnosti koje nosi sa sobom preuzimanje nepotrebnog i neopravdanog rizika.

Pored ovih napomena, jugoistok je i nosilac povoljnog uticaja u toku maja pa za njegovo snaženje možete ovde plasirati neki pokretan objekat.

Na zdravstvenom planu korisnici ovog sektora u životnom prostoru će biti napetii pod konstantnim stresom koji će narušavati duševni mir i ravnotežu. Koristite ovde jarko osvetljenje, sklonite zavese bočno i pustite da prostor što češće obasjava direktna sunčeva svetlost.

Aktivacija novčanih tokova

U feng šui praksi mnogi majstori praktikuju izmedju ostaloga i tradicionalne rituale. Ono što je blisko našem podneblju je paljenje vatre ili sveća u dane shodno našem opredeljenju koje imaju za nas duboko intimno značenje. Shodno energetskim kretanjima tokom ovog perioda se izdvajaju po toj osnovi dva dana u kojima se posebna pozornost usmerava na snaženje energije novčanih tokova ili kako oni kažu "Zagrevanje novčane Zvezde." U tekućem periodu zvezda bela 8 Zemlja je nosilac ove energije, i shodno ciklusu elemenata da bi je aktivirali primenjuje se koncept Pet elemenata na osnovu koga elemenat Vatra u produktivnom ciklusu "radja" Zemlju.

Ritual se izvodi paljenjem sveće na odredjenom mestu u odredjeno vreme. Upaljena sveća može biti boje i veličine po vašoj želji.

Ukoliko sprovedete ritual 11. Maja, u sat Zmije (po solarnom vremenu od 07:00 – 09:00h)to će privući sreću u finasijama – promocije, nove narudžbine, ili pojavu novčanog priliva na bilo koji drugi način.

Mesto "zagrevanja novčane zvezde" tj. pozicija gde palite sveću je:

11. Maj

 • Jugo-istok 2 (127,5°- 142,5°) ili
 • Jugo-istok 3 (142,5°- 157,5°)

Ovaj datum nije povoljan za rodjene u godini Pacova.

25. Maj u sat Svinje (po dolarnom vremenu od 19:00 - 21:00h)
Ovaj datum nije povoljan za rodjene u godini Tigra.

Budite sve vreme prisutni, otvoreni plamen se ne ostalja bez nadzora(!) i svesni svoje namere i želje. Nakon toga ugasite sveću i odložite je na uobičajeno mesto gde ih držite, slobodno je koristite u druge svrhe.

Dobrota u rečima stvara poverenje.
Dobrota u mislima stvara dubinu.
Dobrota u davanju stvara ljubav.

majra 

Site Admin

Jun - Kretanje letećih zvezda na mesečnom nivou

Jun mesece po solarnom kineskom kalendaru predstavlja mesec u znaku Konja, elemenat Metal. S obzirom da je i 2014 godina u znaku Konja/Jang Drvo – čiji su prirodi ekvivalenti visoka stabla, a da bi stablo raslo i snažilo ono zahteva sunce, plodnu zemlju i vodu. Gro energije godine Konja je vatrenog kvaliteta jer je drvena faza hrani. Jun je sa dominatnom energijom metalnog elementa. Metal i Drvo su u ciklusu neravnoteže što nagoveštava neprekidan konflikt, ako tome pridodamo da je ovo mesec u kome se pojavljuje i godišnji i mesečni znak – Konj, jedna od najaktivnijih, smelih životinja. Ako sve spoznaje ove prirode znaka i elementa sublimiramo možemo reći da je pred nama mesec u kome će dominirati impulsivnost, dinamičnost, netaktičnost i veliko nestrpljenje. Usled ovakvog sklopa ljudi će biti skloni riziku, provokacji, nepromišljenom ponašanju i spontanim burnim reakcijama natopljenim silovitim emocijama. Obzirom da elementi korespondiraju i sa odredjenim organima u ljudskom telu, neophodno je obratiti pažnju na respiratorni sistem jer je elemenat Metala povezan sa plućima.

http://www.odlican.com/d/2564-7/poetski+kutak.JPG
Slike odlican.com » liliana » sitnice

U narednom periodu, neophodan je oprez prilikom potpisivanja dokumenata, sklapanja ugovora čitajte do tančina sve i ono napisano sitnim slovima. Očekujte kašnjenja svega pisanog, od SMS-a do izvoda iz banke; izvesnost grešaka je velika zato dobro proverite svaki papir, u kupovini budite skoncentrisani, i klonite se u ovom period prodaje auta i svega drugog koje ima neki nedostatak (možda ne uvek vidljiv!), nekretnina, kupovine i prodaje preko posrednika i interneta.

Ne donosite prerano zaključke, klonite se priča, tračeva, zakulisnih planova, novih planova, jer sve što sada odlučujete a na osnovu dobijenih informacija pokaze će se ubrzo nepraktično, ako ne i sa skrivenim pobudama koje nisu bile vidljive. Čuvajte se bilo kakve vrste konflikta, naprosto se oglušite o reči koje vas bacaju u "vatru" – ne reagujte, ne ljutite se. Takodje ovo je period koji nije naklonjen kupovini bilo kakvih tehničkih uredjaja, biće učestali i kvarovi tehnike, računara pa na vreme napravite bekap, pazite mobilne telepone, i ni slučajno nemojte posegnuti za partnerovim ličnim predmetima da proverite, bilo kakve sumnje da vas muče. Sve što sada saznate daće krivu sliku oko koje ćete umisliti scenarijo iako na prvi pogled to nikako ne liči na takvu mogućnost. Jednom rečju, ne verujte onome što vam se čini očiglednim, vodite računa o svojim ličnim stvarima i ne trpajte se u tudji život ma koliko to bio neko sa kim delite mnogo toga.

Ukoliko ste rodjeni u godini ili danu pod Zodijačkim znakom: Zmija, Petao ili Bik na vas se posebno odnosi napomena o impulsivnosti, nepromišljenomi spontanom reagovanju. No, s druge strane ukoliko ste emotivno slobodni ovo je period u kome iznenada može da se pojavi osoba iz prošlosti ili neko sa kim ste davno bili u emotivnoj vezi, naizgled sasvim slučajno, ili neočekivanim pozivom od strane iste pod geslom "da vas pozdravi." To može da vas uvede u jedno sentimentalno emotivno stanje/"putovanje" i da pomislite kako je sve tada/nekad bilo mnogo bolje nego sada, da prizove lepe uspomene tako živo da počnete da razmišljate o svojim tada donetim odlukama. Molim vas zadržite se na tome. Strpljenje treba da vam je kao upaljeno svetlo pre nego bilo šta poduzmete.

Poseban da kažemo bonus u emotivnoj sferi mogu očekivati rodjeni u znaku Petla. Ovo je period kada romantični odnosi mogu potpuno preplaviti vaš život, jer ćete biti izuzetno privlačni osobama suprotnog pola i ako ste zaista srcem otvoreni za ljubav ovo je pravi čas.

Ukoliko imate uradjenu Bazi kartu i znate da je elemenat vase ličnosti Metal/Jin, u junu ćete dobiti pomoć i podršku sa strane. Iskoristite ovu informaciju i dejstvujte hrabro i odvažno.

No, za one rodjene u znaku Pacovo ovo će biti dosta zahtevan period, ne obavezno i negativan ali prilično napet i stresan. Nastojte se što vise na vama poznat način opustiti.

Putovanje – značajni datumi

Sezona godišnjih odmora je na pragu i iz tog razloga donosimo i ove sugestije za svaki mesec. Svi koji putuju u narednom mesecu, neka na vreme provere dokumenta, auto, sve pojedinosti tačno utvrdite i proverite (okrenite pasoš, vidite rok isticanja i sl.), jer kašnjenja, previdi, kvarovi su veoma izvesni u ovom period.

Ukoliko u ovom periodu planirate putovanje, imajte na umu da u navedenom period (5. jun-7.jul) nepovoljna 5 Žuta zvezda u svom kretanju "leti" na severozapad. Ovo praktično znači da putovanje u pravcu severozapada su nepoželjna. Na severozapadu je prisutan godišnji upliv ove ne uvek blagonaklone energije, zato ako ne možete da izbegnete ovakav put, topao savet je da menjate rutu putovanja, kako biste bar umanjili neželjeni upliv.

Ovo pravilo se odnosi samo na udaljena putovanja, ona u okviru mesta u kome živite i bliže okoline možete realizovati bez ovog nepovoljnog uticaja a i birajući povoljnije datume u mesecu, jer tako redukujete ovako snažan energetski upliv.

Povoljni datumi

8. jun, 2. jul – Pogodno vreme za početak dugoročnih poslova - kao što su pokretanje poslovanja, ulazak u dugoročne aranžmane ili u novi posao. Za sve ono na čemu želite raditi dugoročno i shodno tome dobiti i dosledne rezultate ovo su dobri datum, i ne zaboravite da svaki dokumenat do detalja proučite. S druge strane, ovo su dani za koje se ne preporučuje posuditi ili staviti novac u banku. Ti datumi nisu pogodni za one rodjene u godini Zmaja.

12, 24, 6. jun – su veoma povoljni datumi gde učinjena dela i poduzete aktivnosti imaju visoke izglede na uspeh i to ne samo iz sfere finasija već i pitanja koja imaju osobni karakter. Dani nisu pogodni rodjen u godini zodijačkog znaka Majmuna.

14, 26. jun – Ovi dani u julu su pogodnni za službena otvaranja ureda, agencija, zvaničan početak rada, početak studija.

Ali ti datumi nisu pogodni za one rodjene u godini zodijačkog znaka Psa.

Nepovoljno datumi

10, 21, 22. jun 4. jul - su datumi gde eventualne poteškoće, prepreke i problemi mogu pratiti aktivnosti i poduhvate koji se odnose na otvaranje firme, venčanja i važne posve lične aktivnosti.

15, 27. jun - nisu blagonakloni za aktivnosti tipa organizovanja zabava i proslava i početak lečenja. No možete ih iskoristiti za završavanje starih zaostalih poslova, sumiranje dugovanja.

20. jun - ovaj dan je nabolje iskoristiti za opuštanje i ako pred vama stoji zadatak koji podrazumeva poduzimanje vrlo važnih koraka, odložite ih samo danas. Iskoristite ga za aktivnosti koje vašem telu i duhu donose maksimalnu relaksaciju.

http://www.odlican.com/d/14889-2/konj.jpg
Slike odlican.com » Olivera » Feng shui »

Feng Šui za period 5. jun – 7. jul 2014 godine

Nastojimo pratiti kretanje letećih zvezda na mesečnom novou jer nam to pruža mogućnost da se bliže upoznamo sa jedinstvenim kvalitetom energije koja obogaćuje prostor u datom vremenskom period. Na ovaj način u praktičnoj primeni mi dovodimo sebe u situaciju da potencijalne mogućnosti iskoristimo nanajbolji mogući način.
Severni sektor

Severni sector u datom period otvara dobre mogućnosti, naročito je pogodan za sve one koji se bave nekom prodajom, poslovnim pregovorima i svim aktivnostima koji kao premise imaju povezivanje ljudi, širenje konakata, sticanje novih saradnika. Upravo boravkom i aktivninošću u ovom sektoru će doneti izuzetan uspeh svima koji na primer rade sada promotivne kampanje, ili samopromociju u smislu poslovnih veština.

Sever je takodje pogodan i zasve one koji upravo ulaze u romantične odnose, ali i za parove koji žele potomstvo. Kako biste osnažili ovaj pozitivan energetski uplav unesite energiju rasta plasmanom žive biljke, a povremeno upalite i sveću. Molim vas, pri tome nikada nemojte prevideti mere opreza – otvoreni plamen uvek traži nadzor. Spojite lepo i korisno idajte mašti na volju.

Jugozapadni sektor

Na jugozapadu imamo energetski upliv koji će dati vigilnost inteligenciji, što će doneti aktivnim korisnicima istoga dobru reputaciju, mudro zaradjen novac, i ako je vaš posao vezan za mentalni rad koristiti jugozapad u junu što je moguće češće, plodovi umnog rada će biti bogato nagradjeni.

Južni sektor

Na jugu, imamo upliv izuzetno moćne energije koja ima poseban potencijal da osnaži i otvori velike mogućnosti za finasijski priliv i uvećanje materijalnog bogatstva. Kako biste dodatno aktivirali ovakav upliv – bukvalno stavite predmet koji se može označiti kao "aktivaror", što samo vi shodno putu kojim nastojite osnažiti svoje finasije možete identifikovati kao takav. Na primer, za nekoga je to mobilni telefon. Suština uspešne primene feng šui-a počiva upravo u personalizovanju prostora i u ličnom angažmanu.

http://www.odlican.com/d/12851-2/cupce.jpg
Slike odlican.com » Olivera » Feng shui » mali cup za zelje

Istočni sektor

Istok se tokom ovog perioda smatra nosioceme energetske faze koja indukuje pojavu zdravstvenih problema, zbog čega je poželjno definitivno koliko god je moguće smanjiti aktivnost i boravak u ovom području doma, naročito spavanje – bake, majka, gravidne žene i najstarije žensko dete u porodici i žene koje pokušavaju ostati gravidne. Naprosto promenite sobu za spavanje, ako promena nije moguća nastojte provoditi što manje vremena u njoj. Ova napomena se posebno odnosi na osobe rodjene u godini zodijačkog znaka Koze i Majmuna, majke i bake u porodici. Nepovoljan uticaj generiše okidače za bolesti u predelu abdomena, reproduktivnog sistema, želuca i digestivnih organa.

Upotrebite Yin Vatru i Yin Metal u uredjenju enterijera za sve dekorativne elemente. Možete koristiti zlatne boje za Wu Lou sa crvenom vrpcom vezanom za plasman u spavaćoj sobi, čak i u dnevnoj sobi.

Severoistočni sektor

Često korištenje seveveroistoka može uzrokovati ozlede, posekotine i može privući lopove. Poduzimanje zaštitnih mera i preventivno ponašanje je ono što svako od nas može da učini za svoj život; proveriti pouzdanost brave (naročito ako je ovo glavni ulaz, i zadnji ulaz u dom, takodje ako ovde imate prozore koji su dostupni spolja) i ne ostavljajte dragocenosti na vidljivo mesto. Takodje nemote reagovati na sve što će od vas doći u ovom period, jer će trač, kleveta i intriga biti geslo delovanja nekih vama bliskih ili ljudi iz okruženja. Zadržite mir i naučite se, vežbajte strpljenje i ćutanje.

Radi zaštite od nepovoljnog energetskog upliva severoistok je mesto za plasman mirne vode, budite kreativni pa napravite neki lep aranžman (sa ne mnogo vode u koji možete na primer staviti jedan lotos i neko esencijalno ulje tipa lavande. Korektivne mere uvek treba da su u skladu sa vašim stilom življenja.

Zapadi sektor

Bazična energija zapada nam tokom ovog perioda bukvalno otvara vrata za uspešnu realizaciju svih projekata kojima želimo da ostvarimo napredak u karijeri, da naše liderske sposobnosti maksimalno uspešno ovaplotimo priznanjem u poslovnom svetu. Ovo je takav kvalitet energije koja donosi uspeh ne samo u karijeri i obrazovanju već i snagu, upornost i energiju da istrajemo na svom putu. Prilika kou dobijaju svi menadzeri, advokati i ljudi kojima je karijera smisao života je upravo otvorena, samo od vašeg angažovanja zavisi da li ćete ubrati dugo priželjkivane plodove rada.

Povećanje obaveza i celodnevno angažovanje nosi sa sobom i odredjenu vrstu tenzije koju će dodatno pojačavati otvoreno ali i prikriveno rivalstvo. Zato ne pričajte mnogo o svojim planovima, radite maksimalnim kapacitetom a na direktna uplitanja stavite zid ćutanja. Ono o čemu treba da mislite prilikom organizacije obaveza je vreme za relaksaciju. Neophodno je da nadjete način da umanjite uticaj stresa na zdravlje. Svaki čovek je priča za sebe, pa tako i načini na koje revitalizuje svoj duh individualan.

Severozapadni sektor

Severozapadni sektor u 2014-oj godini je po uticajem energije zemlje koja postaje neprijateljska i koja pravi haos čaki u domu sa najboljim feng šui-em. Negativnost “Žute petice” je delimično oslabljena metalnom energijom samog severozapada, što njene zlurade efekte drži pod izvesnom kontrolom. Jun je mesec u kome imamo kulminaciju ovako agresivnog upliva i poduzmite sve mere maksimalno da se zaštitite. Ovo je period kada smernice date za Kretanje zvezda na godišnjem nivou za ovaj sektor treba da bukvalno koliko god ste u mogućnosti sada sprovedete u delo.

Jugoistočni sektor

Jugoistočno podstiče agresivnost, izliva besa i svadje. Ako koristite jugoistok, nastojste da budete svesni i da zadržite svoje emocije pod kontrolom. Afektivna stanja će biti okidač za mnogo dublji razdor, zato nemojte sebi dozvoliti taj liksuz. Takodje postoji otvoreno polje za izbijanje skandala, nenadano mogu tajne postati javne, a i najmanja varnica u odnosu može eskalirati do neslućenih razmera. Zato budite svesni svake svoje izgovorene reči, dobro odmerite svoje reakcije i reagujte ali tek nakon dobrog promišljanja, mada je sada najuputnije da bilo kakve nesluglasice ostavite po strain i da ih rešavate tek kroz izvesan period.

Za iscrpljivanja ovakvog energetskog upliva uvedite energiju jin vatre, što pratično znači crvene dekorativne elemente tipa tepiha, jastučnica, stoljnjaka, miljea, nikako sveća i drugih oblika otvorenog plamena. Kanališite ovu agresivnu energiju u smeru angažovanja na poslu, da biste izbegli zamku da u domu napravite bojno polje – utišajte svoje nestrpljenje. Čuvajte sebe, ali i druge od samog sebe.

Najbolje vreme da zasadite drveće
bilo je pre 20 godina.
Drugo najbolje vreme
je sada.

majra 

Site Admin

Leteće zvezde - Feng šui za jul 2014 godine

Jul mesec 2014 godine – je po solarnom kineskom kalendaru u znaku Koze elemenat Zemlja. Energija elementa Zemlje i Vatre u ovom period su snažne, tako da ukoliko ove elemente u vašim kartama Ba Zi imate naglašene s punim pravom očekujte da je ovo mesec u kome će vam dosta stvari poći za rukom i da će vas pratiti sreća kada se najmanje nadate.

Ako je elemenat vaše ličnosti Metal jang Drvo jang ili Zemlja jang tada će vladavina ovog zodijačkog znaka tokom jula za vas biti obeležena podrškom i pomoć će biti dostupna kada god zatreba.

Svi rodjeni u zodijačkom znaku Majmun (1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016, 2028 godina) su u period kada će posebno pleniti pažnju suprotnog pola zbog čega je ovo period posebno naklonjen pronalaženju srodne duše i preuzimanja odgovornosti za zajednicu koju nosi brak a koja rodjenima pod ovim znakom najčešće izgleda preteška pa beže pre nego se situacija dovede do konačnih odluka. U svakom slučaju pripadnike ovoga zodijačkog znaka očekuje na emotivnom planu uzbudljiv period.

Generalno do 17. jula posvetite posebnu pažnju porodici i odnosima u njoj, ono što je vaša tradicija treba s poštovanjem negovati. Nakon 18. jula svi koji se bave stvaralaštvom kao i ljudi koji se nalaze na rukovodećim ili uticajnim pozicijama dobiće "vetar u ledja".

Generalno u pogledu energetskih kretanja na dnevnom nivou stoje preporuke:

 • 21 jula – ne žalite se na besparicu, kaže se da na taj način možete sopstvenom energijom stvoriti prepreke i dovesti sebe u nezavidnu finasijsku situaciju
 • 07, 20 jula - ne pozajmljte i ne podižite kredite
 • 04, 05, 09, 10, 11 jul - su povoljni za promenu radnog mesta
 • 03, 04, 05, 11 jul – su povoljni za polaganje depozita i podnošenje zahteva za kredit
 • 04, 05, 11, 14 jul – su povoljni za potpisivanje ugovora
 • 09 jul – povoljan za prodaju i kupovinu nekretnine, ali pod uslovom da se istog dana pravi i useljenje
 • 02, 10, 14, 15, 17, 21, 27 jul su povoljni za krupnije kupovine i poklone
 • 05, 22 jul – povoljni dani za kupovinu novog novčanika.

Putovanje i datumi od značaja

Tokom ovog meseca usled kretanja na nivou mesečnog sagledavanja pozicije letećih zvezda, pored upozorenja koje važi za tekuću godinu u pogledu severozapadne kompasne direkcije, i zapad pohodi neblagotvoran energetski upliv i treba nastojati ako je moguće da se ovakav smer putovanja od tačke A do tačke B izbegne, a ukoliko to nije moguće napravite varijetet u ruti putovanja. To zahteva malo truda ali u realnosti urodi dobrim okolnostima. Sve što svesno možete preduprediti valja učiniti, za prosutim mlekom ne vredi suze roniti.

Period elementa Zemlja

Od 21 jula do 7 avgusta traje snažan uticaj ove energetske faze. Ovo je veoma snažna stagnantna energija, i tokom ovog perioda nije preporuka da se započinje gradnja. U suprotnom slučaju, rokovi završetka će biti znatno prolongirani. Priroda nam svedoči o ovakvom energetskom uplivu jer laste u ovom period ne svijaju svoja gnezda. Takodje ovaj period nije naklonjen za razvoj biznisa i odnosa, pa se ujedno ne preporučuje organizovanje venčanja dok traje dejstvo ove silne stagnantne energije.

Povoljni datumi

7, 19, 31. jul - su povoljni datumi za sve što vas iskreno radije bilo da su to aktivnosti vezane za finasije ili su ličnog karaktera. Svaka aktivnost poduzeta zaista sa istinskom radošću koja vas ispunjava samim obavljanjem, delom, delanjem će imati sjajan start i odlične izglede za uspešnu realizaciju.

Dani nisu pogodni za rodjene u godini Petla (1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017, 2029).

09, 21. juna i 02. avgust – ovo su veoma povoljni dani za sve početke kao što su na primer: zvanično otvaranje i započinjanje rada lokala ili drugog biznisa, početak rada na novom radom mestu, početak učenja i kupovina nekretnine.

Ovi datumi nisu povoljni za osobe rodjene u zodijačkom znaku Svinja.

15, 27. jul – dani povoljni za početak dugoročnih projekata za sve aktivnosti za koje je realno potrebno vreme za realizaciju i koje pretpostavljaju stvaranje dobre osnove za sticanje stabilnih rezultata u dugoročnom period.

Ovi datumi nisu pogodni za one rodjene u godinama koje su pod zodijačkim znakom Zmije (1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013, 2025).

Nepovoljni datumi

16, 17, 28, 29. jun - ovi dani su nepovoljni obavljanje važnih poslova. Izvesne su poteškoće, prepreke i problemi.

10, 22. jun, i 3. avgust - datumi nisu pogodni za planiranje, organizaciju ili zakazivanje bilo kakvih proslava, kao ni za početak lečenja, no s druge strane su naklonjeni svim aktivnostima u kojima se vrši sumiranje prethodnog perioda ili pak završavanje starih, davno započetih poslova.

24, 26. jun - dani nisu prikladni za potpisivanje ugovora bilo koje vrste, ni započinjanje investicija i svih drugih aktivnosti koje su usmerene na novčani priliv i zaradu.

27. jun - dan se ne preporučuje za izradu elaborate iz feng shui-a. Postoji velika verovatnoća da se merenja ne izvrše pravilno.

http://www.odlican.com/d/11752-2/022.JPG
Slike odlican.com » Olivera » Feng shui » kristal

Feng Shui – Leteće zvezde za jul (07. jul - 07. avgust)

Energetske promene koje mi simbolično u feng shui-u nazivamo kretanje Letećih zvezda na mesečnom novou obogaćuju životni prostor jedinstvenim energetskim potencijalom. Ono na šta treba skrenuti pažnju je da sve mogućnosti koje proističu iz ovako suptilnih energetskih sklopova otvaraju put realizaciji samo u slučaju aktivnog korišćenja odredjenih sektora, što podrazumeva u praksi na primer postojanje glavnih ili drugih vrata koje svakodnevno koristimo, spavaću sobu jer tamo provedemo trećinu života. Ukoliko se neki povoljan energetski upliv nalazi u sektoru gde je pozicionirana prostorija koju ne koristite svakodnevno, u kojoj nema aktivnosti, izostaće i benefit koji sa sobom nosi. Za sve u životu je potrebno naše učešće.

Centar doma tokom ovog meseca nastanjuje konfliktna energetska faza koja lako stvara napetost, probleme u odnosima, naročito partnerskim, otvara mogućnost za emotivnu povredu i sebe i partnera ljubavnim skandalima. Na zdravstvenom planu, ovakva energija pogoduje pojavi tegoba od strane paranazalnih šupljina pa ukoliko patite od hronične upale sinusa povedite više računa o uslovima života.

S druge strane, kao što sve ima lice i naličje tako i ova energetska faza svojom agilnošću će pogodovati akademskom uspehu, pa studenti i književnici mogu imati benefivcije za uloženi rad.

Severni sektor (9/8)

Na severu imamo veoma snažnan energetski sklop koji donosi obilje i otvara mogućnosti za sve čija se glavna ulazna vrata ili spavaća soba i radni kabinet nalaze ovako položeni. Provedite što više vremena u ovom sektoru i dodatno unesite aktivaciju bilo putem postavke nekog mobilnog objekta ili pak slike sa bogatim vodopadima. Uvek imajte na umu da oni ne treba da su pozicionirani vama iza ledja. Ovo je izuzetno naklonjeno svim muškarcima koji će biti u prilici da uživaju na društvenim okupljanjima, ali i da dobro zarade. Ono što je potrebno je da izbegnu bilo kakav sukob sa nadredjenim licima.

Takodje možete ciljano u ovom periodu da ovde preselite radni sto u domu, posebno ako na njemu završavate finasijske konstrukcije ili pak obavljate posao u domu.

http://www.odlican.com/d/6722-4/0256.jpg
Slike odlican.com » Olivera » Feng shui » delfina

Jugozapadni sektor (1/9)

Ovakav upliv stvara snažnu energetsku potku povoljnu za napredak u karijeri. Za sve koji aktivno borave u ovom sektoru smeši se poslovna sreća, za priznanja možete simbolično postaviti kolekciju oslikanih ponija. Takodje ovakav upliv nosi povoljnu bazu za poboljšanje sklada u parnerskim odnosima, sa posebnom povoljnošću za začeće. Da biste izbegli stres koji prati svaki uspeh nastojte da odlazite na spavanje ranije i izbegnite obavezno obilne i kasne večere. Svojim navikama ćete zaštititi laboratoriju ljudskog organizma – jetru.

Takodje možete kod zaslona kreveta postaviti simbol dugog života, poput Wu Lou tikve. Držite se podalje (u smislu šetnje, a i poseta koje nisu preko potrebne) od bolnica i klinika. Zapamtite ako ste vi dobro, biće dobro i onima koji su sa vama.

Južni sektor (8/7)

Na jugu u nastupajućem period imamo upliv mlade sveže energije, koja će delovati revitalizirajuće na sve ljude koji koriste južne sobe. Sa druge strane ukoliko se ovde nalaze vaša glavna ulazna vrata, molim vas dobro proverite funkcionalnost brave, i držite na umu da dobro osigurate dom kada odlazite, ne ostavljajte prozore na kip ili vrata otključana iako izlazite na kratko. Vrednosti i novac držite u sefu. Ukoliko posedujete i praktikujete upotrebu simboličkih objekata u cilju aktivacije sada ovde možete izložiti jedrenjak natovaren obiljem.

Istočni sektor (2/1)

Istok se nalazi pod uplivom neblagonaklone energije koja sa sobom indukuje poteškoće u komunikaciji i konfuzne i konfliktne dijaloge, a na zdravstvenom planu oni koji imaju ovde pozicioniranu spavaću sobu posebno neka obrate pažnju na zdravlje i ukoliko bi se pojavile i najmanje tegobe sa funkcijom bubrega ili sa čulom sluha, molim vas blagovremeno se obratite lekaru. Prevencija se ogleda u izbegavanju nezdravih navika i u obraćanju pažnje na ishranu.

S druge strane ovakva energetska potka pogoduje svima koji su okrenuti književnom radu ili pak studiraju. Bela zvezda jedan je posebno naklonjena napredovanju onih koji sada pišu bez obzira na tematiku i oblast u kojoj stvaraju.

Severoistočni sektor (7/6)

Na severoistuku imamo oštru i krutu energetsku bazu koja pogoduje ljudima koji su suočeni sa konkretnom situacijom u kojoj bi upravo sada trebali napraviti rano prvi potez da bi svoju konkurenciju diskvalifikovali, ali s obzirom na relativan višak enegije Metala ne ulazite u sukob i svakako sve oštre ukrase i predmete uklonite odavde. U domu uklonite iz vidnog polja noževe, bez obzira da li sui li ne uloženi u svom postolju.

Da biste imali podršku od svog šefa, sada možete izložiti sliku planine tako da bude pozicionirana iza vaših ledja. Pažljivo birajte motiv na slici, ne treba da bude prisustva vode, a svakako i sve visoke structure tipa oblakodera nose jednoznačnu simboliku. Dakle, idite za svojim intuitivnim izborom u iznalaženju – "čvrste, moćne zaledjine". Nije na odmet imati čašu sveže vode na random stolu koju ćete svakodnevno menjati da kompenzuje malo ovu krutu energiju.

Zapadni sektor (6/5)

Na Zapadu imamo upliv zbog koga treba biti na oprezu, posebno ako je ovo pozicija glavnih ulaznih vrata ili spavaće sobe, sa akcentom da žene trebaju biti posebno obazrive u pogledu zdravlja. Naime, ova nepovoljna energetska matrica pogoduje lakom upadanju u nevoljame i neprijatnosti. Posebno vodite brigu o srcu i o očima. Narastajuća anksioznost lako moze da eskalira u verbalne sukobe, sa i bez argumenata što će rezultovati mentalnim stresom glavoboljama ili teškim emocionalnim traumama.

Razmislite o svemu i sklonite se u neki drugi mirniji kutak i bavite se sobom bez da u tu “priču” uključujete druge. Takodje svi koji aktivno koriste ovaj sector trebaju da izbegnu učešstvovanje u visoko rizičnim ulaganjima. Ako ste u mogućnosti, a vaš dom ima ovako pozicioniran glavni ulaz – zaključajte i idite na odmor. Prednosti ovakvog izbora nisu odmah vidljive, ali imaćete vremena da revalorizujete vreme iza ida uvidite da vas je nebeska sreća zaštitila.

http://www.odlican.com/d/4339-4/iz+moje+slikovnice.jpg
Slike odlican.com » Sandrina Martinetti » iz moje slikovnice

Severozapadni sektor (5/4)

Generalno najnepovoljniji energetski upliv u ovom sektoru je iza nas, i jun će ipak i pored godišnje zvezde biti daleko povoljniji naročito za one kojima je ovde spavaća soba čće osetiti olakšanje u emotivnim odnosima, mladi parovi će uživati u romantičnom periodu a svi koji se bave pisanom rečju će takodje ući u produktivan radni period. Ukoliko ste u nekom smislu pisci u oblasti kojom se bavite ili student a aktivno koristite ovaj sektor možete koncentraciju poboljšati izlaganjem kristala, ili pak simboličkog objekta u formi globusa od kristala.

S obzirom da je ovo ipak na godišnjem nivou ugrožen sektor, treba imati na umu da poziv bilo kakve nezdrave želje za rizičnim novčanim transakcijama, tipa kockanja, kao i misli o avanturi van partnerskog odnosa treba u kzačetku saseći. Nemoral kao i korov se čupa iz korena.

Jugoistočni sektor(3/2)

Jugoistočni sektor u julu je polje na kome će cvetati svadje, skandali, agresija. Haosu će biti podložni kako bračni tako i svi bliski odnosi. Držite emocije pod kontrolom, ne dozvolite da bude obrnuto jer će pritisak i brige koje bi proistekle iz toga bile okidač za tegobe na zdravstvenom planu (probavni trakt, želudac). Posebno su ranjive ovom energijom žene ali i svi oni koji se bave politikom.

Klonite se ogovaranja, komentarisanja, površnih izjava i trača. Ne treba vam to u životu. Knjige su hladani ali pouzdani prijatelji.

majra 

Site Admin

Feng Šui za septembar 2014 godine

Septembar mesec 2014 godine je po solarnom kineskom kalendaru u znaku Petla i fazi Vode. U mesecu Petla elemenat Metala dostiže svoj procvat i maksimalnu snagu. On snažno podržava Vodenu fazu stabla u nebeskoj grani meseca i zato energija Vodene faze će takodje biti intenzivna.

Svi kojima su elemenat Vode i Metala naglašeni u ličnoj Ba Zi karti u septembru mogu očekivati vrlo uspešan period.

Ukoliko je vaš elemenat ličnosti Vatra jin ili Vatra jang, nezavisno od energetske faze, Petao se smatra simbolom blagorodnog čoveka u vašem životu, što najverovatnije ukazuje da ćete dobiti pomoć od časnih ljudi ili pak da će u vaš život ući nova osoba koja će imati ulogu pokrovitelja, stoga obratite pažnju na stara ali i nova prijateljstva – ovo su značajni ljudi u vašem životu.

Svi rodjeni u danu pod znakom Konja će osetiti dodir čarobnog štapića ljubavi koji će uvećati privlačnost u očima suprotnoga pola.

Petao je generalno jedan od simbola romantike i samim tim će podariti snažnu romantičnu energiju apelujući na emotivni aspekt svih ljudi rodjenih u danu ili godini koji je pod zodijačkim znakom Majmuna, Zmaja i Pacova.

Tako da svi rodjeni u navedenim danima i godinama mogu pamtiti ovaj mesec po ljubavnim dešavanjima pa čak i po burnim avanturama.

http://www.odlican.com/d/6314-5/u_ljubavi.JPG
Slike odlican.com » liliana » lice jeseni » u ljubavi

Putovanja i važni datumi

U septembru, na jugu imamo upliv nepovoljne energije, znane kao Zvezda 5 Žuta. Zbog toga sva putovanja u smeru juga u septembru se kvalifikuju kao nepovoljna. Osim toga ne treba zaboraviti na uticaj godišnjeg kretanja Letećih zvezda i činjenicu da tokom 2014 godine ovakav upliv okupira severozapadni pravac.

Ovo pravilo se odnosi samo na putovanja velike udaljenosti dok, putovanja u gradu ili u bližu okolinu može da se sigurno izvede bez nepovoljnog uticaja, okvirno to su putovanja do 40-ak kilometara od tačke A do tačke B.

Povoljni datumi u septembru

19. septembar, 1. oktobar – Izuzetno povoljni datumi za sve što želite poduzeti, bez obzira da li su vaše želje vezane za finasijski aspekt ili imaju posve lični karakter. Svaka akcija, postupak nosi visok potencijal za uspeh i predstavlja vrlo dobar početak. Razmislite o prioritetima i iskoristite ove dane da na njima radite.

Dani nisu pogodni za rodjen u godini Svinje.

15, 27. septembra – Ovo su dani pogodni za sve što po svojoj suštini podrazumeva dugoročan karakter. Za početak poslovanja, za prelazak na novo radno mesto, za skalpanje braka i ulazak u bilo kakvu vrstu sporazuma. Ukratko za sve stvari koje želite da potraju, da kroz vreme dobijaju i na stabilnosti, pouzdanosti, kvalitetu i poverenju sa plodnim rezultatima sporazuma, čina ili akcije ovo su datumi za uspešan start! No, ovih dana ne ulazite u kredit, ne pozajmljujte novac, auto, nemojte se preseljavati ili kretati na dalja putovanja.

Ovi datumi nisu pogodni za rodjene u godini Koze.

9, 21. septembar - Ako planirate odmor, kupovinu nekretnina, useljenje ili bilo kakvo službeno otvaranje nastojte da ih zakažete u ove dane, jer ćete time obezbediti da sve protekne u dobrom raspoloženju i bez skrivenih začkoljica u sitnim slovima kakvog ugovora.

Datumi nisu prikladni za rodjene u godini Svinje.

13, 25. septembar - ovo su dani koje možemo prepoznati po osećaju snažnog energetskog naboja, po osećaju viška energije, potrebi za akcijom i aktivnošću i izazovom. Ovo jesu dani kada upravo treba da izazovete život, neka pokaže sve što nudi, ne brinite imaćete dovoljno snage i aduta da odgovorite na izazov. Ako se zauzmete za rešavanje novčanih pitanja, predjete u akciju biće i više novca. Što više novca to i više obaveza – ne zaboravite da se dobro organizujete i nadjete vreme za kratak predah.

Zbog izrazito propulzivne jang energije datum nije pogodan za organizaciju velikih dogadjaja, venčanja kao i svih poslova koji podrazumevaju neki vid demontaže mašina, objekata ili uništavanja jer ovakav kvalitet energije ne može da se ublaži u dejstvu pa bi prekomerna snaga mogla dovesti da razvoj dogadjaja ode u krajnjost i kao što ne bi trebalo.

Dani nisu pogodni za osoberodjen u godini Zmije.

Nepovoljni datumi u septembru

14, 17, 26, 29. septembar - ovih dana nije povollno početi stvari od važnosti jer postoji visok stepen verovatnoće da nenadano nastanu poteškoće i teško premostivi problemi.

10, 22. septembar, 4. oktobar – datumi nisu povoljni za poduzimanje aktivnosti koje zahtevaju veći angažman, za organizaciju proslava i početak lečenja. No, ovakva energetska matrica se može iskoristiti kao sjajna podloga za sve aktivnostoi koje se odnose na ranije započeto, na dovršavanje starih projekata i stvari, takodje i za potraživanje novca od onih koji vam već duže vreme duguju isti.

22, 24. septembar – često se naziva i "Dan bez bogatstva". Datumi nisu povoljni za aktivnosti usmerene na sticanje novca. Zato bi sve novčane transakcije trebalo pomeriti za neki drugi povoljniji dan, da ne ostanete "kratkih rukava".

U globalu posmatrano septembar će biti najbolji mesec za venčanja, jačanje odnosa i obnovu narušenih medjuljudskih odnosa u kojima nisu nestala osećanja, a takodje jednak potencijal nosi i za uspešnu realizaciju potencijala u profesionalnoj sferi.

Ovaj mesec ima posebno naglašen potencijal brojnih poznanstava, posebno onih koji će prerasti u emotivne veze, ali i onih gde će zanos carovati pa će mnogi ući nepromišljeno u veze sa osobama koje nisu slobodne – budite obazrivi da biste izbegli intrige i peh koji prati svaki trougao!

I u pogledu finasija ovo je mesec u kome će svi osetiti poboljšanje, plate će biti na vreme, mnogima i povišene, neke će iznenaditi veće premije i bonusi izravno od poslodavca.

U periodu od 5. do 10. septembra vrlo je izvesno previranje na berzi i tržištu, tako da ukoliko imate deonice i hartije od vrednosti obratite posebno pažnju, takodje u ovom periodu će doći i do implementacije nepopularnih mera u zakonodavstvu što će kod mnogih dovesti do "prelivanja" preko ruba i žestokih emotivnih izliva, afektivnih reakcija posebno 9. septembra. Ovo je trenutak kada se ne čuju sagovornici iako viču, kada bes caruje a ljutnja vodi, zato znajući da sada racionalno, logično i argumentovano se ne čuj,e sve što možete učiniti da se zaštitite je da svedete komunikaciju sa negativnim ljudima na minimum i ograničite vreme boravka u većem društvu i masi. Danas nije dan za dijalog jer će lako skliznuti u vatreni konflikt praćen bujicom reči i emocija. Mislite na sebe i druge pa se čuvajte ali čuvajte i njih od sebe.

Od 14-og septembra sve će dobiti drugačiji ton, glatko će se stvarati prijateljstva, poslovni kontakti i odnosi će se odvijati u konstruktivnoj atmosferi. Emocionalni fon ljudi će biti u porastu što će se videti kroz kreativne ideje koje će biti inicijalna kapisla za nove projekte u kojima će talenat zaista doći do izražaja ali koji će privući i investitore.

http://www.odlican.com/d/11837-2/010.JPG
Slike odlican.com » Olivera » Feng shui » vaga

Kreativne inicijative biće bogato nagradjene 23. septembra kada će energetski upliv darovati bukvalno povećanu vitalnost i sposobnost da uspešno i brzo postignete svoje ciljeve. Jesenja ravnodnevnica je vrlo moćan period za rituale kojima je u centru pozornosti nedovršen posao, ali i rešavanje konfliktnih odnosa medju ljudima i unutar porodice.

Često se po predanju na ovaj dan pravi najbolja večera u kojoj dominiraju upravo plodovi zemlje pripremljeni sa mesom, da bi se ukazalo na prirodnu ravnotežu kojoj treba težiti u svim aspektima života, jer Zemlja spaja sve.

Intenzitet i frekvencija energije jesenje ravnodnevnice kada tačno 12 časova traje obdanica i 12 časova noć, je prilika da svako ponaosob na način koji je u skladu sa vašim sitemom verovanja poravnate svoje izbore, potrebe i navike u ravnotežu. Preuzmite odgovornost za sopstveni život – vi ga kreirate.

majra 

Site Admin

Feng šui za oktobar 2014 godine

Oktobar 2014 godine je mesec po solarnom kineskom kalendaru u znaku Psa, u energetskoj fazi Drvo. Kako su i energetske faze povezane sa vremenskom dimenzijom, shodno jeseni u koju smo zakoračili Drvo se nalazi na niskoj energetskoj fazi. Elemenat Zemlja i Vatra u oktobru će biti izrazito snažni.

U drugoj polovini oktobra počinje period Zemlje i tada elemenat Zemlje povećava svoju snagu što sa sobom nosi stagnaciju. Uostalom elemenat Zemlja se smatra fiksnim, statičnim u celokupnom sistemu Pet elemenata, zbog čega se preporučuje odlaganje ili izbegavanje svih aktivnosti koje su povezane za gradnjom. U suprotnom, uvek dolazi do prolongiranja radova, zadati rokovi uvek bivaju probijeni i ovo se ne odnosi samo na izgradnju stambenih i drugih gradjevinskih objekata već i na posao i poslovne dogovore. Takodje ovo nije pogodan period za sklapanje bračne zajednice i organizovanje svadbi.

http://www.odlican.com/d/9030-2/mesec+037.jpg
Slike odlican.com » Cesljarev » pun mesec iznad grada

U oktobru očekujemo i dva pomračenja - pomračenje Meseca (8.oktobra) i pomračenje Sunca (24. Oktobra) Energija ovakvih dana je nestabilna a pri tome veoma jaka, pa se oni generalno smatraju izrazito nepovoljnim zbog čega treba povećati budnost i smanjiti rizik od nezgoda na minimum.

Dani izmedju dva pomračenja takodje nose nestabilnost i nepoželjno je akcije od krucijalne važnosti u bilo kojoj sferi života sada poduzimati. Verovatnoća, da nakon nekog vremena "isplivaju" problemi u onim slučajevima kada su aktivnosti pokrenute u danima izmedju pomračenja je veoma visoka, gotovo zagarantovana.

Ukoliko ipak niste u mogućnosti da izvršite pomeranje nekih planova za sledeći mesec, pokušajte da ono što je ključno sprovodite u delo u nekom od sledećih datuma:

 • 14, 26 oktobara – dani su povoljni za postupke koji se odnose startne projekte i početak aktivnosti u bilo kom aspektu života, intimnog ili finasijskog karaktera.

  Ovo se ne odnosi za sve one koji su rodjeni u godini Pacova.

 • 22. oktobar, 3. novembar – dani su pogodni za početak poslovanja, za zaključivanje sporazuma, reorganizaciju posla i promenu radnog mesta. Ukratko, za sve stvari koje želite učiniti a karakteriše ih dugoročnost, i namera da postepeno vremenom razvijate i stvarate stabilnost i pouzdane rezultate. No, ovo nisu datumi povoljni za podizanje zajmova, kredita, za preseljenje i duža putovanja.

  Takodje, oni nisu prikladni za one rodjene u godini Majmuna.

 • 28. Oktobar – ovaj dan je pogodan za službena otvaranja, useljenje, odmor, kupovinu nekretnina.

  Nije prikladan za one rodjene u godini Tigra.

Leteće zvezde od 8 oktobra do 6. Novembra 2014 godine

Svakoh 29-30 dana energetske faze ili kako ih iz didaktičkih razloga zbog jednostavnijeg sporazumevanja nazivamo Leteće zvezde menjaju svoju poziciju. Njihova pozicija se ne podudara uvek sa rasporedom na godišnjem nivou, što je razlog sagledavanja upliva na mesečnom nivou. Njihovu kombinaciju numerički izražavamo u vidu forme na primer: "Jug - 8/3", gde broj 8 označava godišnju, a broj 3 – mesečnu zvezdu u datom sektoru.

Sagledavanjem ovih numeričkih kombinacija mi se ustvari upoznajemo za razmeštajem jedinstvenog energetskog upliva koji obdaruje pojedine prostorije unutar životnog prostora. No, sa praktične tačke važnost svakako treba pridati onim delovima doma koji se aktivno koriste – ulazna vrata, kuhinja, spavaća soba i kancelarija ili radni kabinet u domu. Kupatilo, talet, ostava ili prostor koji ste namenski pretvorili u garderobnu sobu u datom slučaju za nas nisu od velikog interesa.

Sever – 9/5

Severni sektor u tekućem periodu je jedan od nosioca najneprijatnije energije koja donosi naglašenu agresiju, sukob i negativnu percepciju. Poželjno je izbeći u ovom periodu duži boravak, naprosto radite ili spavajte na nekom drugom za vas povoljnijem mestu. U cilju delimične neutralizacije ovog neprijatnog upliva ako posedujete ovde vrata ili prozor možete plasirati metalne zvončiće, ili pak posudu sa morskom solju i vodom.

Severoistok - 7/3

Na severositoku pozicioniranu kancelariju je korisno aktivno koristiti ukoliko vam je neophodno da povećate broj klijenata, kupaca i posetilaca. Ali, ovde je istovremeno i visoka verovatnoća da se naprave greške u ugovorima/dokumentaciji ili vrednosnim papirimi, što ima za posledicu – finasijski gubitak. Dodatno obratite pažnju na sva dokumenta sa kojima radite da biste predupredili ovakav razvoj dogadjaja. Tokom ovog meseca ovo je nepovoljan sektor za umni rad, posebno se ovo odnosi na učenike. Takodje budite obazrivi u rukovanju sa oštrim predmetima.

Da biste ublažili ovaj uticaj možete se poslužiti simboličkim objektima, na primer globusom ili predmetima od keramike, porcelana ili pak okačite sliku sa motivom mirne stajaće vode.

Istok – 2/7

Istočni sektor u oktobru možemo generalno okarekterisati kao nestabilan energetski sektor koji će ženama dati britkost, samouverenost i oštar jezik, što svakako na polju karijere može da donese dobrobit ako zastupate svoj stav ili ideju, ali u domu za medjuljudske odnose ovo svakako nije najprijatnija komunikacija. Zato se i ne preporučuje duži boravak u ovom delu doma, jer osim konflikta verbalnog veoma lako može doneti i gubitak, kradju i razočarenje. U cilju neutralizacije možete ovde postaviti sobne biljke.

Jugoistok – 3/8

Jugoistok u oktobru je naklonjen romantičnim odnosima i oni koji žele na tom planu da podrže svoja stremljenja mogu osim aktivnog korišćenja ovog prostora ovde izložiti i biljku u saksiji koja ima pupoljke tj. koja je u fazi cvetanja. Takodje ovo je povoljan sektor i za novčani dobitak.

http://www.odlican.com/d/1172-9/P8020036.JPG
Slike odlican.com » liliana » krug

Medjutim, malu decu to se odnosi prvenstveno na decu mladju od 12 godina ukoliko imaju ovde pozicioniranu svoju sobu treba premestiti da spavaju u nekoj drugoj prostoriji da bi se izbegli problemi. U ovom sektoru tokom oktobra treba dosta svetla zato ostavljajte što duže upaljene lampe i koliko ste u mogućnosti palite sveće(ne zaboravite da plamen nikada ne treba ostaviti bez nadzora!).

Jug – 8/4

Jug slobodno možemo ovaj mesec označiti kao izvorom ljubavi, i ako se vaša ulazna vrata izlaze na jug očekujte veoma prijatno poznanstvo i romantične trenutke. Ukoliko želite da simboličkim objektima podržite ovakav upliv ovo je pozicija za izlaganje uparenih predmeta, nečeg crvenog što vas asocira na ljubav i sl.

Takodje svi koji se bave stvaralaštvom mogu očekivati nove prilike sa dobrim finasijskim izgledima. No, kao nuspojava ukoliko ste u braku mogu nastati male nesuglasice i svadje.

Deca treba minimalno da borave u ovom prostoru.

Jugozapad – 1/6

Jugozapadni sektor je pod povoljnim uplivom koji podstičei mentalnu bistrinu, dobro rezonovanje što će biti od posebne koristi za sve čija karijera zavisi od intelektualnih sposobnosti. Tokom ovog meseca ovakav upliv nosi potencijal da privuče uspeh u profesiji i finasijsku dobrobit zato ako je moguće radite ovde.
Kako biste ojačali simboličkim objektima ovakav energetski sklop podržite ga izlaganjem predmeta koji nose atribute elementa Metal.

Zapad – 6/2

Energetski upliv u zapadnom sektoru može imati negativan uticaj na naše zdravstveno stanje sa posebnom vulnerabilnošću jednjaka i digestivnih organa. Dakle ukolko se vaša kuhinja ili trpezarija nalaze u ovom sektoru ovo je period kada trebate posvetiti posebnu pažnju ishrani, i dobar je trenutak da ako imate potrebu da sprovedete detoksikaciju nekim režimom ishrane.

Ovakva stagnantna energija je u žargonu poznata u manifestnom obliku kod čoveka kao "staračka navika", škrtost koja može biti izražena apatičnim raspoloženjem i smanjenjem aktivnosti. Kako bi se umanjio negativan uticaj možete plasirati na zapadu metalne zvončiće.

Severozapad – 5/1

Tokom ovog perioda energetski upliv na severozapadu može uzrokovati probleme vezane sa vodom i komunikacijom. Takodje, osobe koje imaju hronična oboljenja bubrega ili tegobe sa slušnim aparatom treba da obave kontrolu i da se pridržavaju striktno datih uputstava. Ukoliko znate da imate predispozicije za ovakve zdravstvene tegobe, otidjite na preventivni pregled!

Održite svoju nadu, povratite kreativnost, tragajte za nadahnućem i ne dozvolite da nestane elan, samo vi osećate šta je izvor vaše vitalnosti i zadovoljstva. Živite u sadašnjosti, stvarajte, ali uvek imajte svoje planove za budućnost.

majra 

Site Admin

Godišnji raspored letećih zvezda za 2015-u godinu

Prvi dan godine u znaku Koze je 4.februar, tačno u 4:00h nastupa astronomska Nova godina – momenat od koga se zapaža da sezonska energija jasno počinje rasti što za sobom povlači obnavljanje i početak sezone proleća koje donosi novi energetski ciklus. Nakon zimskog sna, život počinje iznova. Idemo u susret novim kretanjima da bi ih spoznali i aktivno kreirali život – "sadimo seme" da bi tokom godine ubirali plodove!

http://i.imgur.com/usPpXwGl.jpg
Flickr

Mapa energije Lutajućih Zvezda je delatna sila energija koja aktivira dogadjaje i način života u odredjenom razdoblju zbog čega i sakupljamo informacije o njihovom kretanju kako na godišnjem tako i na mesečnom nivou da bi blagovremeno našim angažmanom podržali sopstvene težnje kada se otvore dobre mogućnosti za realizaciju, a istodobno brinemo o problematičnim uplivima dok su mali kako bi iste držali pod kontrolom i sveli uticaj na najmanju moguću meru.

Leteće zvezde označavamo nazivamo simbolično i označavamo brojevima. Brojevi su tu da nam pomognu da statističkim principom mozemo praviti uvid i donekle i predikcije na osnovu izvedenih zaključaka u funkciji vremena, i da upravo na osnovu toga planiramo i preuredjujemo prostor kako bi potencijal koji nam je dat realizovali što uspešnije. Isklučiv pristup da ne menjajući sebe kao ličnost i ne praveći i tu "preuredjenje", feng shui enterijera ce u najboljem slučaju imati efekat na nas kao dobar godišnji odmor, ili letnja kiša – predah i kratkotrajno osveženje. Za stvarne rezultate je potreban lični angažman na oba polja i tada feng šui "radi" u praksi.

Postoje tri načina na koja godišnja Zvezda može da utiče na kuću:

 1. Godišnja Zvezda može da deluje na odredjenu oblast I tako da utiče na odnose izmedju planisnke , vodene I vremenske zvezde. Ako je godišnja Zvezda uvremenjena, ona će nositi sa sobom svoj pozitivan karakter I obrnuto i tako uticati na oblast.
 2. Godišnja Zvezda može da aktivira kombinaciju (planina/voda; planina/vreme; voda/planina; voda/vreme) ako faza kojoj ona odgovara stvara fazu sa planinskom ili vremenskom zvezdom koja je u pitanju.
 3. Godišnja Zvezda može da aktivira kombinaciju (planina/voda; planina/vreme; voda/vreme) ako je njen broj isti kao kod planinske ili vremenske zvezde. U tom slučaju godišnja Zvezda pomaže planinskoj i/ili vremenskoj zvezdi.

Zapamtite mi govorimo o brojevima/zvezdama koji sačinjavaju mapu čija Leteće zvezde, svaki broj odražava odredjeni kvalitet energije.

2015 - Godišnji raspored letećih zvezda

Jedna od dimenzija vremenskog feng shuija i jedna od vitalnih disciplina jeste ispitivanje negativnih pojava, detektovanje pozicije na godišnjem nivou pruža nam mogućnost da njihovu destruktivnu prirodu stavimo pod kontrolu ili odredjenim vidom ponašanja izbegnemo ozbiljne trauma u životu. S obzirom da smo u više navrata već pisali o tri velike godišnje negativnosti počećemo upravo sa zaštitnim merama

Negativnosti na godišnjem nivou

 • Žuta petica, poznata i kao Vu Vang
 • Tri ubistva, poznata i kao Saam Saat
 • Veliki vojvoda Jupiter, poznat i kao Tai Cui

Žuta petica je broj 5 na godišnjoj karti leteće zvezde, obuhvata uvek 45 stepeni na kompasu, smatra se uglavnom negativnom pojavom. U 2015 godini zauzima zapadni sektor (247,6°-292,5°) i ovo je u izvesnoj meri dobro jer zapadni sektor je nosilac energije metala koji u ciklusu elemenata iscrpljuje zemlju i u mogućnosti je da Žutu peticu drži pod kontrolom.

Smatra se da uznemiravanje na fizičkom planu donosi gubitak novca, posla, povrede, bolest, pljačke – što nekada može da ima i tragične posledice. Žuta petica može da uzme oblik godišnje ali i mesečne zvezde i kada se pojavljuje na istoj lokaciji u isto vreme, svako ko stanuje u tom uglu će biti pogodjen na zdravstvenom polju.

Kao i sve ostale negativnostiuznemiravanje koje podrazumeva aktivnost u identifikovanom području automatski aktivira loše vibracije i zbog toga na lokacijama gde obitavaju treba izbegavati:

 • raskopavanje jer bi time odmah izazvali bolest
 • sečenje drveća implicira iznenadne padove koji mogu biti fatalni kako na zdravstvenom tako i na poslovnom planu
 • uznemiravanje kuće i okućnice bilo prekomernom bukom, bučnom opremom, jakim svetlom takodje deluje kao aktivator
 • renoviranje tog dela kuće, ovo uključuje lupanje i kopanje.

Ako nemate izbora već morate da izvedete radove počnite u jugo ili severozapadu sa radovima idući ka zapadu i stavite zvončiće sa 6 metalnih cevčica.

Za savladavanje ovog negativnog upliva uvodjenje energije metala je najefikasnija mera.

Da sumiramo, kada žuta petica (Vu Vang) zauzima sektor u kome se nalaze glavna vrata kuće on postaje opasan bez obzira šta piše na kompasu. Ovo je prevashodno zato što svaki put kada se otvore i zatvore automatski aktiviraju nepovoljne vibracije.

Korektivne mere:

 • Žuta petica na ulaznim vratima
  Plasirajte sivi otirač ispred ili u neposrednoj blizini vrata unutar sivi tepih i pod njega stavite komad bakra.

 • Žuta petica u kuhinji
  Ovo je vrlo zahtevna pozicija i obavezno negde u blizini pećnice stavite gomilu starih ključeva. Ispred vrata kuhinje stavite sivu prostirku i pod nju takodje komad bakra.

 • Žuta petica u spavaćoj sobi
  Negde u neposrednoj blizini kreveta stavite gomilu starih ključeva ili mehaničku muzičku kutiju.

http://i.imgur.com/oJjCr28l.jpg

Veliki vojvoda Jupiter

Veliki vojvoda Jupiter je godišnja negativnost koja uvek prebiva u životinjskom znaku te godine i obuhvata samo petnaest stepeni na kompasu, smatra se da ovaj upliv iako najbezazleniji od tri negativnosti ukoliko mu se suprotstavite na način da se okrećete direktno prema njemu kada sedite, čitate, jedete, spavate i bilo šta drugo obavljate (licem u lice) da izazivate na sebe njegov gnev, čak ikada je to vaš najpovoljniji pravac prema Kua broju. Suprotstavljanje (energetski sukob), gradjevinski radovi, renoviranje izaziva posledice koje se očituju u konstantnom osećaju slabosti i bolešljivosti, propadanju važnih poslova i šansi.

U 2015 godini Drvene Koze prati tačnu lokaciju na kompasu i obitava na jugozapadu-1 tj. izmedju 202,6˛- 217,5°jugozapada. Ukoliko imate jugozapadno orjentisan dom da ulaznim vratima na jugozapadu morate biti oprezni, ne lupati vratima i ne poduzimati radove koji podrazumevaju, lupanje, kopanje, renoviranje. Ukoliko je renoviranje neizbežno počnite sa radovima u kompasnooj lokaciji koja odgovara Jug-3 ili Jugozapadu-2 idući sa radovima ka jugozapadu-1.

U svim preporukama kao efikasno sredstvo se navodi tradicionalno kinesko korektivno sredstvo – slika ili statua Pi Jaoa, takodje poznatog pod imenom Pi Kin ili Pi Šie i to u pravcu velikog vojvode, za njih on predstavlja pozitivan nebeski simbol i obično odlaze u budističke hramove da se pomole i zatraže njegov blagoslov a na isteku godine odlaze da se zahvale za njegovu ljubaznost.

Kako nama ove ritualne radnje duhovno najčešće nisu bliske, smatram da ukoliko ispoštujemo preporuke o pozicijama koje nisu direktno suprotstavljene poziciji nećemo izazvati energetski sukob, a s obzirom da tradicionalno sredstvo predstavlja u suštini nebeski simbol, shodno vašim uverenjima možete postaviti neki objekat. Ja postavljam figure Belog Andjela, vi razmislite i po svojoj intuiciji odaberite ono što je vama u datom kontekstu blisko.

Obično se za životinjski znak koji se svake godine nalazi suprotno od lokacije velikog vojvode kaže da mu se suprotstavlja. To praktično znači da osim znaka Koze koji je direktno pogodjen smeštajem u direktnom sukobu je Bik (severoistok-1; 22,6 ° -37,5 ° ). Pored toga, Pas (Severozapad-1; 293°- 308°) i Zmaj (jugoistok-1) su posredno u sukobu pa se i u ovim lokacijama treba pridržavati preporuka, posebno osobe starije životne dobi.

Ukoliko su renoviranje i drugi gradjevinski radovi neizbežni morate startovati sa poslom od severa-3 ili severoistoka-2 i polako ka severoistoku-1. U isto vreme stavite metalna zvona izmedju objekata gde se vrše radovi.

Pravac "tri ubistva"

Ovaj pravac je poznat kao Saam Saat, uvek zauzima jedan od četiri glavna kompasna pravca – sever, jug, istok ili zapad. U 2015-oj zauzima uglavnom zapad (232,5°-307,5°), pokriva 90 stepeni na kompasu i imperative je da mu se direktno snažno suprotstavite, pogotovo ako je to jedan od vaših povoljnih pravaca i da mu nikada ne okrećete ledja (dok sedate na primer za radnim stolom i sl.). Takodje, i za ovu lokaciju važi pravilo o neuznemiravanju gradjevinskim radovima, kopanjem i bukom. Ako nemate izbora već morate obavljati radove na zapadu počnite ih od juga ili severozapada prema zapadu, stavite zvončiće sa 6 metalnih cevčica ili naša zvona od metala. Kada je poremećena ova energija nastaju snažne turbulencije koje na godišnjem nivou uzdrmavaju tri najvažnije sfere našeg života zdravlje, posao i ljubav, vrlo često donese veoma teške dogadjaje i sporove. Ispoštujte savet i nikada ne okrećite ledja pravcu tri ubistva. Posebnu pažnju neka obrate rodjeni u godini Petla (sektor /pozicija 293°-308°).

Lokacija letećih zvezda po sektorima

#1 zvezda – Istok

Zvezda broj #1 reprezentuje elemenat vode pa iako predstavlja davno izgubljeni prosperitet, voda označava bogatstvo i novac zato se smatra povoljnim brojem koji simbolizuje novi početak, odnosno da će stvari nakon lošeg perioda krenuti na bolje – bilo da je to u karijeri, ljubavnom odnosu, novcu ili obrazovanju.

Kako je nosilac vodene energije kao gostujuća Zvezda na istoku kojim vlada energija Drvo, moraćete držati na oko elemenat Drvo u ovom sektoru i fokusirati se na jačanje elementa vode.

Kako pripremiti ovaj deo u domu za dobrobit u 2015 godini:

Uvedite elemente u dekor koji nose kvalitet energija metala i vode; boje plava, crna, ugalj siva i bela su dobar izbor. Takodje najbolje je da izbegnete snažno prisustvo elementa Vatre. Najbolji stimulatori za istok su objekti koji nose pobedničku, snažnu i veselu konotaciju. Slika sa motivom konja je klasičan feng šui symbol koji ovde veoma dobro deluje. U tradicionalnim objektima takodje se preporučuje i metalna Wu Lou (kineska tikva) kao i predmeti koji oblikom imitiraju istu.

Fontana može biti odličan način da se uvede "živa" voda, jaka i vesela energija koja će povoljno delovati na energiju gostujuće zvezde, kao i na zdravlje i podsticati harmonične odnose u porodici.

#2 zvezda – Jugoistok

Na jugoistoku gostujuća je #2 zvezda poznata i kao Ogromna vrata nosilac je energije zemlje koja na području jugoistočnog sektora kao domaćina ima elemenat Drvo. Poznavajući ciklus pet elemenata jasno je da jačanjem energije elementa Drvo, Vode i Metala automatski slabimo ovaj nepovoljni upliv. Nepovoljan upliv koji prvenstveno nije naklonjen zdravlju i stoga treba nastojati ovaj sektor koliko je to moguće manje aktivno koristiti, nije poželjno ni spavati u ovom sektoru pa ako imate mogućnosti ili premestite krevet ili spavajte u drugoj sobi ovo se posebno odnosi na starije ženske članove porodice.

Neutralizacija nepovoljnog upliva podrazumeva mere predostrožnosti u pogledu stila života i uvodjenje energije elementa Metala. Možete u dekor uvesti attribute pridružene kao što su okrugli/kružni oblici, metal kao material, boje belu sjajnu ne mat, sve metalik varijante. Dajte mašti na volju, to mogu biti i lamirane tkanine, zlatovez, metalno posudje, činije u nekoj od predloženih boja, takodje slobodno se mogu uvoditi i plava, crna, smedja, zelena, siva.

Tradicionalni simbolički objekti su: raspevana metalna činija, metalni Wu Lou, šest kineskih novčića. Ukoliko vam ovo nije blikso tragajte za vama dragim oku prizorom koji će suštinski nositi karakter i energiju ovih elemenata. Na primer, činija sa slanom vodom i kovanicama, ali sasvim je u redu ako vaš izbor bude i samo činija sa mirnom vodom, ili šest malih ovalnih činijica od rostfraja, jer broj šest predstavlja veliki metal ili Čijen u Pa Kua simbolu, efekat je vrlo moćan budući da 6 takodje predstavlja moć nebeskih sila. U dekoru treba izbeći u dobroj meri elemente koji nose energiju elementa Vatra, tipa jakog osvetljenja, istaknutih trouglastih ili asimetričnih oblika, slika apstraktnih motiva i vatrenog kolorita, sveće, ali to nikako ne znači da treba da postoji apsolutno odsustvo uvek imajte na umu da mora da postoji ravnoteža i da ne treba fobično da eliminišete sve što nosi u konkretnom slučaju energiju Vatre, tj. da samo treba dominatan akcenat da bude na preporučenim energetskim fazama.

#7 zvezda – jug

Južni sektor je domaćin zvezde pod brojem #7 poznate i pod imenom Slomljeni vojnik, manifestuje svoju negativnu i opasnu stranu karaktera koja nosi neočekivana dogadjanja koja ugrožavaju kako ličnu bezbednost I integritet fizički čoveku tako i njegovom domu. Ovakav upliv ako je podržan od strane drugih zvezda iz numeričke mape ili od neke structure iz okruženja označava nasilje (oprez za najmladje članove porodica, kćeri), zatvorske kazne, havarije uzrokovane požarom a nekada i gubitak člana porodice. Ove godine je vrlo korisna energija vatre samog južnog sektora jer ona u ciklusu elemenata topi metal, ali i dalje je potrebno uložiti napor za postizanje ravnoteže i kontrole ovako izazovnog upiva.

Potrebno je da se fokusirate na elemenat Vode kao energetsku fazu koja bi iscrpela Metal, uz redukciju elemenata u dekoru koji nose kvalitete elementa Zemlje, jer ova energetska faza daje snagu Metalu.

Možete birati dekorativne tkanine, boje, oblike koji nose atribute elementa Vode; plavu i crnu boju počevši od miljea, zavesa, prekrivača, tepiha, abažura za lampe. Od tradicionalnih sredstava naći ćete preporuke da se plasira simboli nosoroga ili slona u plavoj boji.

Svakako redukovati treba prisustvo Metala i elementa Zemlje počevši od boja, oblika materijala, broja koji sui m u osnovi pridruženi po kvalitetu (Kristal, keramiku…) i kao i uvek kada su područja afliktovana treba izbeći renoviranje, buku I sve radnej koje karakterišemo kao uznemiravanje.

#9 zvezda – Jugozapad

Zvezda označena brojem #9 naziva se još i kao Desna ruka predstavlja daleki prosperitet, u jugozapadnom sektoru donosi povoljan uticaj, i da bismo podržali mogućnosti i blagoslov koji ovakva faza sa sobom donosi imajući u vidu da je domaćin u osnovi energija Zemlje koja iscrpljuje gostujuću zvezdu potrebno je da podržimo njenu energiju.

Šta možemo učiniti? Ukoliko koristite tradicionalne simbole ovo je mesto za plasman tronoge žabe, kineskih kovanica povezanih mističnim čvorom, drvo novca. Suzdržite se od plasmana kristala.

Ako želite da osnažite ovu energiju a da pri tome upotrebite neke objekte koji su bliži našoj kulturi budite kreativni i dajte mašti na volju. Nekada lično upotrebim broj 9 kao vodeću matricu pa stavim na primer devet sveća, ili devet slika sa nekim meni željenim motivom, ili jednostavno u neku ljubičastu/purpurnu vazu redovno svakih 9 dana stavljam prekrasan buket svežeg cveća, ili prebacim ovde zdravu bujnu sobnu biljku sa mesnatim listovima koja nosi po karakteru i energiju vatre.

Ako volite bambuse, postavite onda devet stabljika bambusa. Donesite attribute elementa Vatra kroz boju, oblik ili ilustracije na predmetima postoji mnogo načina da to učinite a da vas istodobno beskrajno raduje.

#5 zvezda – Zapad

U jeziku pet feng shui elemenata Žuta petica pripada element Zemlja i prema teoriji Pet elemenata za iscrpljivanje dejstva i mogućeg negativnog efekta koristimo sve što nosi energiju vode i Metala.

Kao lek u tradicionalnom pristupu se postavlja korektivno sredstvo Novčići i so, takodje možete staviti 6 metalnih kineske novčića, metalnu ili drvenu Wu Lou, metalno zvono ili činiju po svom ukusu, etc. Budite kreativni i koriste različite metale, kao što su zlato, srebro, bakar, mesing. Ako koristite statue boginje milosti Kwan Yin ili Zmaja koji su ovde takodje delotvorni važno je da ne previdite činjenicu da ni oni ne treba da su u srvenoj boji.
Izbjegavajte upotrebu elementa Vatre; oblike, boje (crvena, ljubičasta, žuta jaka, magenta i narandze), kao i elementa Zemlja; oblike, boje (sve nijasne peščane i game zemljanih).

Najpoželjniji je dekor u bojama elementa Metala i Vode.

#4 zvezda – Severozapad

Severozapadni sektor je u 2015 generalno bilo da razmatrate životni proctor ili svoju kancelariju domaćin povoljane zvezde # 4, poznate po svojim povoljnim karakteristikama kao što su akademska postignuća, kreativnost, pisanje, ali i nosioca ljubavi i generator romantičnih veza.

Razmislit o ovom području u vašem domu, idite i pogledajte šta trenutno stoji tamo, šta vidite I šta je u realnosti očigledna manifestacija toga?
Ovo je moćno područje ne samo u domu već i u kancelariju. Neguju svoje ljubav odnose plasmanom i promišljeno odabranih slika i simboličkih objekata. Tradicionalni simbolički objekti su; symbol dvostruke sreće, mandarinske patke(par), dva srca od rozenkvarca. No, kao I do sada vi jedino znate šta zaista verno odražava vašu ljubav, možda je to naizgled za nekoga bez asocijacije na ljubav ali vi znate tajnu koju nosi, zato pitajte svoje srce – ono uvek čuje šapat duše.

Ako imate decu, ili ste sami u procesu edukacije ovo je takodje dobar prostor koji treba aktivno koristiti i energizovati u tom smislu: kristalni globus, radni sto, par važnih knjiga na polici, material koji proučavate, plan učenja su samo neki od mogućih načina da podržite svoja stremljenja i napore koje ulažete ka cilju.

Svetlo zelene biljke su takodje dobrodošle, kristali, kao i nežni elementi vode u nijansama plave, crne ili prekrasno ogledalo.

Redukujte elemenat Metala – boje, dekorativni elementi, kao i predmete izradjene od metala ili snažno prisustvo bele, sive, srebrne i boje zlata,
Ako razmatrate novu karijeru i/ili želite da steknu više znanja u odredjenom polju, ovo je dobar prostor za vizuelan prikaz onoga što je simbolikom povezano za vaš cilj.

http://i.imgur.com/SL8k0Wwl.jpg

#8 zvezda – Sever

Severni sektor je domaćin zvezde # 8 nosioca visokog potencijala za prosperitet i privlačenje dobrih prilika za napredak. Elementarna faza gostujuće zvezde je Zemlja a samog domaćina elemenat Vode što stvara manji sukob. Rešenje je opet u podršci koju pružamo uvodjenjem energije zemljane faze kroz uredjenje enterijera Ove godine u severni sektor slobodno stavite kristale, posbno su dobri citrin zbog povezanosti sa bogatstvom, tigrovo oko zbog snažne zaštite ili ametist za pročišćavanje. Obezvbedite da ovo bude posebno uredan, čist prijatani lepo uredjen prostor u domu

Od tradicionalnih simboličkih objekata ovde se postavlja "vaza bogatstva", drvo novca, kineski novčići idrugi simboli blagostanja i berićeta. Upravo to može da bude i vama vodič za uredjenje, svako ima individualnu percepciju i stav šta u njegovom životu znači i oslikava bogatstvo i materijalno blagostanje. Ovo je pozicija i za kancelariju ako radite kodili od kuće, kao i za svu dokumentaciju koja ima veze sa finasjama. Aktivno koristite ovo područje u domu, održavajte ga uvek čistim provetrenim i urednim.

#6 zvezda – Severoistok

U 2015, Zvezda broj # 6 nagoveštava napredak, jer generalno se smatra brojem koji označava nebo ali i finasijsko stanje i sve što je povezano sa novcem sa ovakvom pozicijom otvara mogućnosti za napredak u karijeri, sticanje uticaja i visokog autoriteta. Zvezda broj # 6 je nosilac energije elementa Metala i da bi podržali vasa stremljenja u severoistočni sektor odaberite one simbolične objekte koji ističu vaš put i razvoj karijere. To mogu biti i slike ljudi iz vase oblasti kojima se divite, budite kreativni i sami pokažite odabirom vaš put. Od tradicionalnih simboličkih objekata najčešće se plasiraju 6 kineskih novčića koje možete staviti na vidno mesto ali slobodno ako želite diskretnu upotrebu ih stavite i u ladicu – jedino je važno bez obzira na to da li su simboli vidljivi ili ne je da ih tretirate sa poštovanjem.

Takodje izlaganje 6 kristala je isto odličan način da energizujete ovaj upliv, možete se odlučiti i za rude kristala u prirodnom obliku ili sfernom. I ne zaboravite s početka ovog teksta da ovde postoji i mali izazov zbog pozicije direktno nasuprot jedne od tri negativnosti, dakle potrebno je da se uz sve ovo ispoštuju i date preporuke.

#3 – Centar

Zvezda #3 ili "Tri tirkizna" boravi u području centra vašeg doma u 2015. godini, što je stavlja u fokus godišnje karte donoseći izazov, jer je energija koju predstavlja povezana sa napetošću, sukobom, argumentovanom raspravom, tračevima, povredama ekstremite ruku nogu i prstiju. Sve ovo ukazuje da postoji plodno tlo za nestabilnost u odnosima i tendencija ka produbljivanju konfliktnih odnosa od ranije.

S druge strane, ovakva energija favorizuje aktivne ljude, i ukoliko u nastupajućoj godini pred sebe postavite ambiciozne ciljeve i ka njima mudro stremite tj. koristeći sopstveni potencijal i ono što markira vašu individualnost ovo može biti "vetar u ljedra." Ovakav angažman će uzrokovati da promenite i ustaljeni krug prijatelja i ova činjenica će za vas biti pojava na koju ćete gledati sa zadovoljstvom i nečim što se samo po sebi podrazumevalo.

Energija koja je atributivno povezana sa gostujućom zvezdom 3 je Drvo, a elemenat samog centra je Zemlja, što je čini vrlo snažnom jer Zemlja daje uzemljujuću energiju Drvetu.

Shodno ciklusu elemenata Vatra i Metal su elementi koji slabe Drvo i zbog toga je najbolji način za suzbijanje negativnih aspekata gostujuće zvezde ili broja #3.

Neutralizacija se može postići uvodjenjem tihe i mirne energije Vatre u vidu elemenata u dekoru crvene i/ili ljubičaste boje, trouglastog oblika ili uzorka na tkanini (jastučnica, zavesa, prekrivač…), jarkog osvetljenja (na primer lampa sa crvenim abažurom), sveće, slike sa dominantno crvenim koloritom, čak i nekoliko knjiga sa jarko crvenim koricama će imati efekta. Shodno nameni tog dela u domu na ono što već postoji uvedite nešto u duhu predloženih elemenata u enterijer.

Treba ograničiti upotrebu elementa Vode i Drveta: plave, crne, zelene i braon boje, talasatih, i uspravnih linijskih uzoraka. Pomerite odavde krupne i visoke biljke ili ako imate veliko ogledalo. Izbegavajte da u ovu oblast postavite TV, računar, muzičku liniju jer uvodjenjem energije vatrenog elementa mi želimo suzbiti negativan aspekt a dislokacijom ovih aparata sprečavamo neravnotežu i ekstermnu aktivaciju temperamentnog karaktera i svadljive prirode.

Osnovne informacije su pred vama, uzmite svoje numeričke mape doma i krenite u sagledavanje – za razgovor smo uvek tu.

majra 

Site Admin

Leteće zvezde - feng shui za april 2015

April 2015 godine je u solarnom kineskom kalendaru u znaku Metalnog Zmaja i ovaj uticaj će trajati sve do 5. Juna. Ako pokušamo naći paralelu u prirodi to će svakako biti – rude, i sve što je rodjeno u dubinama vlažne zemlje. Metalni Zmaj nosi hrabar i odlučan karakter ali i neprikosnovenu tvrdoglavost. Pod uticajem energije ovoga meseca će kod ljudi upravo ove osobine doći do izražaja

Za personalizovan uvid ovoh uticaja izračunajte svoje BA ZI karte, u samom početku meseca će još uvek dominirati energija drveta, stoga ako imate u vašoj karti naglašen ovaj elemenat možete računati na pomoć i srećne ishode, ali kako mesec odmiče njegova druga polovina će biti pod veoma intenzivnim uticajem metala i zemlje.

Ukoliko ste rodjeni u godini pod zodijačkim znakom Svinja ovo je emesec kada će vaši emotivni život dobiti uzlet, vaša privlačnost će biti inicijator romantičnih zbivanja.

Za one rodjene u godinama Psa april može biti veoma zahtevan mesec, vreme u kojem će se mnoge stvari „ljuljati“ kao na klackalici a neobična dogadjanja mogu doneti dodatne teškoće.

Od 18 aprila do 5 Maja, počinje period uticaja Zemlje, vreme u kome ova energija dobija na snazi što ujedno znači i stagnaciju za sve procese. Dakle u ovom vremenskom intervalu se ne preporučuje početak gradjevinskih radova, inače vreme završetka može biti prolongirano. Ovo je period kada ni ptice ne pletu svoje gnezdo!

Povoljni i nepovoljni datumi za putovanja

Na Zapadu imamo godišnji upliv Žute petice u aprilu se ovaj uticaj duplira i preporuka je da se ovaj smer putovanja izbegne. Ovo pravilo se odnosi samo na duže destinacije, i nemojte biti nekritčki pa svako kretanje koje inače svakodnevno obavjate podvoditi pod ovu napomenu.

6, 18, 30. april su povoljni datumi za sve početke, oni nose inicijalno podršku i samim tim dobre šanse na uspeh šta god da poduzmete. Posebno ukoliko na primer želite promeniti način ishrane, prestati pušiti cigarete, ili planirate započeti dijeteski režim ishrane (pod nadzorom nutricioniste ili vašeg lekara), početi se baviti nekim sportom, birajte:

 • 18. april – u čas Bika (01:-03:00), Majmuna (15:00 – 17:00)

Dan nije povoljan za rodjenje u godini Konja.

Dan koji je pogodan za dugoročne akcije je 26 april i sve što želite učiniti na duže staze, planovi z kojima je cilj stabilni i pouzdani rezultati imaju izvrsnu podlogu ako se startuje pod ovakvim uticajem. Ovo izuzima putovanja i popravke, takodje ovo nije vreme kada trebate da se bavite novčanim transakcijama ili kreditnim, bankarskim poslovima.

Izuzetak u pogledu povoljnosti za ovaj dan su pripadnici rodjeni u godini Tigra.

Nepovoljni datumi

7, 16, 19, 28. april, 1. Maj su datumi koji ne pogoduju organizaciji važnih poslova i početku lećenja, ali možete ih uspešno koristiti da završite stare poslove koji se već duže nalaze na čekanju.

14. i 15. April – su dani sa veoma teškim uplivima i najbolje je sve važne akcije pomeriti za neki drugi dan.

5. maj – donosi veoma slabu energiju i upravo kako i energija dana slabi tako slabe i izgledi da se započeto razvija.

Leteće zvezde - kretanje po sektorima za april

Leteće zvezde za April imaju specifičnu kombinaciju jer se godišnji i mesečni uplivi dupliraju, što praktično znači da će uticaj biti povećan za nekoliko puta! Ne zaboravite da je stepen uticaja zvezda na ličnom planu zvisi o tome koliko vremena provodite u tom sektoru. Na primer, ako negde imate hodnik, kupaonica, ormare ili ostave, energija zvezda u datom sektoru neće imati imlikacija na vas. A ako imate spavaću sobu, stol ili vrata pozicionirane u datom sektoru, generalno ako su to delovi doma gde provodite dosta vremena tokom dana u bilo kakvom vidu aktivnosti bićete u velikoj meri izloženi i energetskim uticajima u njima. Obratite pažnju još jednom napominjem da se dupliraju uticaji na godišnjem i mesečnom nivou, budite toga svesni.

Sever: 8/8

Severni sektor je tokom ovog perioda posebno povoljan, energija je stabilna i mirna. To sa jedne strane može ojačati vaše pozicije, a sa druge doneti mnogo više posla i obaveza ali sa veoma dobrim rezultatima. Za privlačenje novca i poboljšanje blagostanja ovo je u aprilu idealno mesto da locirate svoj radni sto, računar etc., ali novac ne pada s neba, da biste aktivirali ovu energiju bavite se poslovima upravo ovde, vodite ovde važne pregovore, radite što je više moguće i provodite puno vremena.

Ako polažete ispite (viši stepeni obrazovanja), ovo je takodje sektor u kome trebate da usvajate gradivo.

Možete koristiti aktivne objekte poput klatna ili mobilnih telefona da se poveća priliv finansija. Takodje ovde je dobro pozvoni svako jutro ili ako posedujete stonu fontanu uključite je svaki dan da radi dva časa, ili palite sveću, a ukoliko i na vašoj natalnoj mapi doma ovde imate povoljnu kombinaciju planinske i vodene, možete fontanu ovde ostaviti tokom mesec.

Severoistok: 6/6

Severoistočni sektor je posebno blagonaklon za sve koji priželjkuju promociju, unapredjenje generalno za sve ljude kojima je karijera i uspon na lestvici sada primat u životu. Ovo se odnosi na one koji rade u vojsci, policiji, sudu i drugim mestima gde se napreduje u službi po činu i zvanju, izuzetak u tom pogledu su polsovi menadzmenta), svi ostali mogu da očekuju mese "posao kao i obično", nema poboljšanja ali ni loših zbivanja.

Ono što je poželjno je ipak oslabiti malo energiju metala u ovom sektoru da bi smo otklonili mogućnosti svadja i agresivnih istupa. U svrhu toga dovoljno je da postavite čašu ili bokal sa slanom vodom koju ćete menjati svakog jutra.

Istok: 1/1

U istočnom sektoru bonus ovog upliva tokom aprila treba da iskoriste kao vetar u ledja svi koji su u poziciji da moraju doneti konačna rešenja, koje iziziskuje mudro postupanje. Akivirajući ovaj sektor (radom, spavanjem, boravkom) slobodno očekujte u naredna tri meseca da ćete uživati u angažovanju, u jasnoći misli i izvrsnim kreativnim idejama.

Takodje za akademski uspeh (studije) će se posložiti svi uslovi, pa ukoliko je to sfera u kojoj streite napretku iskoristite ovaj sektor za rad, planiranje i aktivnosti koje s povezane sa onim čemu stremite na tom polju.

Jugoistok: 2/2

Ovo je u tekućem mesecu nepovoljan sektor jer energija nije blagonaklona zdravlju. Ako je spavaća soba starjih članova ili dece u ovom sektoru preporuka je da se ne spava tu tokom ovog perioda. Svako ima priliku da par nedelja prespava i na drugom mestu ili da ode u goste, na odmor i sl. Posebno mogu biti pogodjene osobe rodjenje u godini Zmaja ili ukoliko su ulazna vrata locirana u ovom sektoru.

U tom slučaju budite odgovorni i maksimalno se posvetite sebi i svom zdravlju, preporuka je i da obavite redovne preventivne godišnje kontrole posebno ako imate probavnih tegoba, žene ginekoloških (materica), bubrezi, i ako se osećate dobro, a posebno ako imate neke od faktora rizika za pojavu nekih bolesti. Nemojte biti nemarni i lenji, odvojite za sebe vreme, pokrenite se i učinite preventivne mere a ako imate blage tegobe obratite se stručnom licu da bi na vreme započeli lečenje.

Da bi se ovaj uticaj delimično umanjio preporuka je da se od simboličkih objekata koriste metalni zvončići, no svakako shodno vašem stilu života to podrazumeva uvodjenje metalne energije kroz predmete pa razmotrite moguće koji su vama srodni. U najboljem slučaju potrudite se da ovde provedete što manje vremena.

Jug: 7/7

U južnom sektoru je snaga uticaja koji donosi neprijatnosti u vidu gubitaka, pljački, lopova duplirana. Ukoliko su ovde locirana vaša ulazna vrata, na vreme povedite računa, ako treba i izmenite ulaznu bravu, ukoliko su prozori ovde nemojte ih ostavljati otvorenim ako niste u prostoriji, takodje ovde ne držite ništa od dokumentacije i ličnih predmeta, tašne, novčanika i svega što obično biva predmet kradje.

Čest boravak u ovom sektoru nosi visok rizik od gubitka novca, zato poduzmite mere preventive, boravite ovde što je moguće manje, i postavite korektivno sredstvo – staklenu posudu (veću) sa slanom vodom.

Zapamtite, "moj jezik – moj neprijatelj"! Na zdravstvenom planu pobrinite za grlo, pluća i čuvajte se da se ne nahladite.

Jugozapad: 9/9

Jugozapad je jedan od iznimno dobrih sektora u aprilu. Povoljnost se može manifestovati kao radosni dogadjaji, takodje ovo je izvrsno za promocije a i trenutak da se ova povoljna energija usmeri ukoliko želite potomstvo, sada je prava prilika da svoj bračni ležaj ovde pozicionirate, ili da spavate u ovom sektoru.

Mnogi slučajevi koji već dugo stoje sada se mogu konačno pomeriti, srdačno vam preporučujem da aktivirate ovaj sektor! Svi poduhvati pod ovakvim uplivom su sa veoma uspešni i stvaraju perspektivu za radovanje u budućnosti.

Zapad: 5/5

Ukoliko su vaša glavna ulazna vrata ili spavaća soba locirani u zapadnom sektoru najpoželjnije je da odete na odmor. Ako to ipak nije moguća opcija, budite krajnje pažljivi: ne uzimajte kredite, ne pozajmljujte novac drugima, ne ulažite u nove poslove, i nipošto se ne uključujte u rizične poduhvate.

http://i.imgur.com/OmquS7Ol.jpg

Nastojte da ne stvarate ovde buku, vrata podmažite i ne lupajte sa njima, i provodite što je moguće manje vremena ovde. Kao tradicionalan lek se postavlja – Čaša, kovanice i voda, to će pomoći da se smanje tegobei vezani za respiratorni sistem, usta i problemi u medjuljudskim odnosima. Vi shodno vašoj tradiciji postavite ono što znate da u vama budi spokoj i osećaj zaštite.

Severozapad: 4/4

Ovo je sektor koji tokom aprila popločava put za romantične ljubavi, i svi koji žele da upoznaju partnera treba da posvete pažnju ovom sektoru u domu, da pogledaju šta tamo drže i da na neki način svoju želju predoče simbolično. Ljudima koji su već u braku da bi ga zaštitili od neprikladnih veza i ponuda treba da pobrinu da u ovom sektoru nema elementa vode. Sektor je takodje povoljan za sve koji uče ili se u nekoj oblasti edukuju.

Ono što ovde treba još napomenuti da ova energija ima poseban uticaj na žene, i to može da donese i tegobe na zdravstvenom planu: koža, grudi, kukovi i zglobovi, jetra. Posebno pripadnice koje po godini rodjenja su nosioci Kua broja 8; 2; 5. Iz tog razloga je poželjno da se ovde ne spava, a ukoliko imate ovde vrata, na kvaku obesite zvono ili palite sveću da gori bar dva časa (molim vas otvoreni plamen nikada ne ostavljajte bez nadzora!).

U ovom mesecu se ne preporučuju popravke, dogradnje i bilo kakvi remonti u domovima koji imaju pravac pružanja (suprotno dakle od pravca gledanja, povucite ocu na tlocrtu i tako ćete ga identifikovati) : jugoistoj 2; jugoistok-3, jug; jugo-zapad, zapad, severozapad1; severozapad-3.
Osim toga ne preporučuju se radovi u ovim sektorima čak i ako vaš dom ima drugačiju osu pružanja.

http://www.odlican.com/d/12542-2/ruke.jpg

Ishrana u sezoni

Što se tiče ishrane – jedite manje! To je najvažnije pravilo za ovaj prolećni mesec. Nemojte jesti u večernjim časovima, nakon 19h. Jedite više žitarica i slatkog korenastog bilja. Smanjite unos sirovih, suvih i kiselih namirnica. Sva hrana mora biti termički obradjena.

Vreme kada kisele krastavce i kupus treba da sa trpeze uklonite, jedini izuzetak je limun.

Pijte manje tečnosti, nemojte jesti hladnu hranu, tj. hrana treba da bude topla.

Smanjite ili izbacite korišćenje mlečnih namirnica, oni koji se ipak ne mogu lišiti neka se priklone pripremi namirnica tipa kolača sa sirom pudinga, ili dodatkom mozzarella sira u obrok.

Kafu treba po mogućstvi potpuno izbeći ili smanjiti na jednu šoljicu. Što se tiče meda, birajte bagremov ili od deteline/livadski.

Sušene kajsije, smokve nisu poželjne u ovom periodu. S obzirom da u ovom mesecu posebno treba voditi računa koliko hranom opterećujemo slezinu, budite umereni u upotrebi šećera. Namirnice koje su blagotvorne za slezinu su žitarice: proso, heljda, ječam koje je poželjno jesti tri puta dnevno. Riza je u ovoj sezoni neutralna pa i nju možete slobodno kombinovati u pripremi, ali ovas i ovsene kaše nisu poželjne.

Krompir, slatki krompir, šargarepa i pripremljen luk (ne svež), takodje je vrlo korisna bundeva. Što se tiče voćajedna jabuka dnevno (sirova, i ona je po tome ovde izuzetak). Od pića se preporučuju čaj od sušenog voća, ili sok/voda od sveže skuvanog kompota.

Od mesa i mesnih proizvoda u ovom periodu bi trebalo izbeći konzumiranje govedine, govedjih bujona i jaja od prepelice Od začina za medjusezonu tu su kardamon, cimet, muskatni oraščoć i sveži djumbir.

Što se tiče fizičke aktivnosti činjenica je da kretanje doprinosi jačanju imunog sistema i neka optimalna ruta je sedam kilometara dnevno, takodje dobro su došle sve vežbe koje su usmerene na jačanje nogu.

Ono što je važno je da budete umereni, ni fizičko ni mentalno angažovanje do granica izdržljivosti će slabiti umesto da snaže slezinu. Slezina veoma „voli“ muziku, pa u ovoj medju sezoni priuštite sebi dobre note, nije ni čudno što je jedno od pravila za Ajurvedsku prehranu slušanje harmonične muzike za vreme obroka.

Razmislite šta vam je sada prioritet i tako se i ophodite prema ovim informacijama. Nije dobro svaštariti, zbunimo i sebe i druge, pa i univerzum. Uvek je primarno ono što najviše doprinosi stvari koja će vaš život promeniti na bolje – jedino Vi znate šta je to i samo Vi to možete uraditi.

majra 

Site Admin

Feng šui za maj - leteće zvede za period 06.maj-05.jun

Maj u solarnom kineskom kalendaru je mesec u znaku metalne Zmije i ovaj uticaj će trajati sve do šestog juna. Prirodni odraz metalne Zmije možemo apsolvirati na primer u formi komada plemenitog metala pronadjenog u planini.

Generalno sa ovakvim svojstvima je krasi šarmantnost, asertivnost i stil u komunikaciji koji u sebi nosi istovremeno osobine odraslog mudrog čoveka i jednostavne neposrednosti koja krasi decu u govoru. Pod uticajem ovakve energije koju nosi ovaj mesec ljudi mogu upravo ispoljiti ovakve crte karaktera.

Kako je ovo po solarnom kalendaru i početak leta – energija elementa vatra. počinje da snaži iako u začetku zbog metala koji je snažno izražen, ona je ipak dovoljna da podrži energiju godine. Ustvari, sve veći uticaj je elementa zemlje počeo da se oseća u aprilu, što je razlog zašto smo svedoci nekoliko zemljotresa i požara. Medjutim, na žalost, to može biti samo početak.

Ukoliko su ovi elementi korisni za vas lično kada procenjujete sopstevenu Bazi kartu, u maju možete računati sa srećnim okolnostima koje će vam ići u prilog.

Zdravlje i stil života

Kako je element vatre počeo sa svojim uticajem, na početku letnje sezone se to na zdravstvenom planu odražava u vidu pojačane cirkulaciju krvi. Stoga, ako neko ima neki problem sa povišenim pritiskom, tegobe od strane bubrega preporučujemo preventivnu kontrolu.

U maju, u našem organizmu imamo kumuliranu energiju vetra iz prethodne sezone, i da bismo prevenirali pojavu koju ovakav vid energetskog depoa može uzrokovati (zapaljenje n. facijalisa, tikove, zakočenost u vratnom delu) ne preporučuje se pospešivati aktivnosti koje dovode do intenzivnog znojenja.

Kako leto sa sobom donosi topotu pod čijim uticajem su i pore na koži otvorneije, a za njih se kaže da su "kapija" za vetar kroz koju ovakav kvalitet energije pravi upliv donoseći bol u vidu različitih neuralgija. S tačke gledišta kineske medicine, svetlo zveda stvara snažnu energiju vetra zbog čega se u maju ne preporučuju šetnje na otvorenom sa obnaženim torzom u večernjim/noćnim satima. To bi moglo izazvati ozbiljne bolesti sa hroničnim tokom u narednom period.

Možda se pitate koliko ovo predstavlja validnu informaciju s obzirom da na našem podneblju je u maju retko toliko toplo da se oblaćimo u letnju laganu garderobu, posebno u večernjim i noćnim satima - ovakvo razmišljanje je na mestu i ova preporuka se ne odnosi generalno na područja sa kontinentalnom klimom, ali s obzirom da na forumu imamo članove koji žive i u toplijim područjima korektno je da obuhvatimo informacijama sve naše poštovaoce.

Takodje, ne preporučuje se ni dugotrajan boravak na suncu, upotreba sauna, i svih oblika aktivnosti koja vode obilnom znojenju; što se više izlažete direktnom dejstvu više ćete izgubiti vitalnosti.

Vreme je da se odloži topla odeća, preporučuje se odeća od pamuka i svile i uvek u skladu sa vremenskim prilikama u danu. Na ulici se preporučuje kretanje stranom koja je u hladovini. Takodje nije korisno sada započeti neki turnus aktivnog vežbanja na suncu, sportovi na otvoreni terenima i podnevnom suncu kao ni zamorna duga putovanja.

U cilju prevencije jesenjih prehlada, ovo je period kada treba posebno staviti akcenat na funkciju pluća, pa sve aktivnosti usmerene u tom pravcu – šetnje po šumi, vežbe disanja, rano ustajanje i jutarnja gimnastika na svežem jutarnjem vazduhu dok sunce tek izlazi su sada dobrodošle. Takodje treba voditi računa o obući, i pobrinuti da se nemaju "hladne" noge, i nikako u ovom period ne hodati bos naročito po rosi – to će u suprotnom biti induktor bolesti koštano-zglobnog sistema na jesen.

http://i.imgur.com/fEKAlPWl.jpg

Kako sa letom dolazi i vreme velikih vrućina, toplota se pre svega akumulira u jetri koja predstavlja centralnu laboratoriju organizma i stoga se povećava mentalna agilnost i agresivnost. Zbog toga bi svesno trebalo usmeravati svoje reakcije, nastojati da stvari prihvatamo sa tolerancijom i mirom, u suprotnom ćete sami sebe uvesti u stres i psihičku napregnutost.

Ovo je trenutak da se posvetite sebi i naučite kako da smirite um, misli i odložite reakciju na aktuelna zbivanja dok ne kanališete emocije adekvatno. Od ovakvog rada na sebi imaćete bonus tokom cele godine. Ukoliko osoba u maju dozvoli da je preplavi nespokoj, snažne emocije, da reaguje u afektu uvešće sebe u godinu koja će iz meseca u mesec kao karika na kariku da nadovezuje situacije koje će samo intenzivirati emocionalni stres. Postoji jedna ruska izreka: "U maju se ženiti – ceo život patiti." To znači da parovi koji se odlučuju na ovaj korak u maju nose mnogo energije ovog perioda, tj. vetra.

Tokom maja, treba izbeći koliko se to može izloženost dejstvu severnih i zapadnih vetrova tj. hladnih vetrova. Oni doprinose prolongiranom uticaju vlažnosti na organizam što dovodi do pada imuniteta, bolova u zglobovima i predstavlja doprinosni faktor u razvoju tumora. Zbog toga je potrebno smanjiti koliko to dozvoljavaju obaveze kretanje napolju kada su izrazito vetroviti dani, a kada se naprosto mora voditi računa da odevanje bude adekvatno i da se načinom ishrane podrži imunološki sistem organizma.

U maju u pogledu ishrane, ne preporučuje se konzumiranje pilećeg mesa, smatra se da to stvara podlogu za nastanak kožnih bolesti i pojavi čireva. Ovo se posebno misli na konzumiranje pilećih iznutrica/dzigerice. U prehrani je potrebno redukovati unos soli, ali ne preterati pa isključiti. Bubrežna finkcija u maju je oslabljena i prekomerna so doprinosi promeni elektrolitne homestoze što ih dodatno slabi. Preporučuje se potpuno isključivanje alkoholnih pica, a ukoliko baš slavite ili želite da nazdravite za tu prigodu upotrebite slatko vino rashladjeno na 12 stepeni ili belo razblaženo sa vodom (špricer kako bi rekli moji sugradjani).

Povoljni i nepovoljni datumi

7, 19, 31. maj – ovo su dani koji nose vrlo aktivne energije. Oni su pogodni za aktivnosti koje su u duhu svečanog otvaranja ili potpisvanja ugovora. No zbog naglašene aktivnosti nisu pogodni za početak posla na novom random mestu, za svadbe ili velike proslave, jer bi dešavanja mogla da poprime nepredvidjeni tok.

Izuzetak u pogledu povoljnosti za ovaj dan su pripadnici rodjeni u godini Bika.

9, 21. maj i 2. Jun - Dani su pogodni za dugoročne poslove. Za sve ono što želite učiniti a za čiju realizaciju je potreban duži vremenski period da bi se ostavrili stabilni i željeni rezultati. Dani nisu naklonjeni eventualnom razrešavanju bilo kakvih nesuglasica u partnerskim odnosima i započinjanju lečenja.

Izuzetak u pogledu povoljnosti za ovaj dan su pripadnici rodjeni u godini Zeca.

15 i 27 maj - Dobri dana za početak poslovanja, za službene ceremonije, pozvivanje gostiju.

Dani nisu pogodniza osobe rodjene u godini Petla.

Nepovoljni datumi

11, 13, 23, 25. maj i 04. jun - ovih dana ne treba da se započinju važne stvari, jer su energetski uplivi neuravnoteženi i nose mogućnost brojnih teškoća, prepreka i unose novu problematiku.

16 i 28. maj - datum nije pogodan za važne aktivnosti, organizaciju proslava i početak lečenja. Ali, možete ih iskoristiti da završite sa stare ranije započete poslove i projekte ili prosto za sumiranje prethodnoh perioda.

20 i 22. maj – Dani nisu pogodni za važne finansijske transakcije i za investicije. Za njih se kolokvijalno kaže da su ovo dani bez materijalnog bogatstva.

http://www.odlican.com/d/17569-2/jorgovan.jpg

Feng Šui Leteće zvezde - kretanje po sektorima ua period 06.maj-05.jun

Sever 8/7

Severni sektor je i dalje jedan od povoljnijih tokom ovog meseca. Unatoč činjenici da ovog meseca na severu nije toliko povoljan uticaj kao ranije, ali on može dati mnogo "nove" energije, koja je potentna i može da udahne život u već dugogodišnju vezu ili posao/projekat. Ovo je upliv koji će "podmladiti" ove sfere života ali doneti i novčani priliv.

Ali važno je razmišljati o svakoj reči (pogotovo na poslu ili u stranci), da se niotkuda ne bi izrodila ogovaranja. Da bi se predupredila ili ublažila mogućnost konflikta na temelju pogrešno izgovorenih reči postavite u blizini vrata na severu veću posudu sa vodom.

Ukoliko vam je ovde krevet ako ste u mogućnosti prebacite se da spavate na drugom mestu, ako to nije izvodljivo budite posebno pažljivi sa rečima i obratite pažnju na zdravlje grla. Anginu, promuklost lečite odmah.

Ukoliko želite da pozitivan upliv osnažite koristite aktivno ovaj sektor a ako želite da ga energizujete možete postaviti neki od simboličkih objekata na primer, klatno, perpetum mobile ili tradicionalni feng shui japanski simbol pod različitim nazivima: "Sretna mačka" ili "Primamljiva mačka" ili literarno "ona koja poziva" – Maneki Neko

http://gifyu.com/images/tumblr_m91if8L9L91qfsowho1_500.gif

Severoistok 6/5

Ako su vam glavna ulazna vrata (ili u sobu), pozicionirana u severoistočnom sektoru drži zvono na vratima, ili još bolje, idite u drugu sobu na druga vrata ili idite na odmor kod rodjaka koji imaju dobar feng šui životnog prostora.

Ako spavate u ovom sektoru, bolje je da se krevet za privremeno promenite i spavate na drugom mestu u domu tokom ovog perioda. Ako ne možete to učiniti, pazite pri kretanju, oprezno vozite, pažljivo hodajte putem pogledajte šta vam je iznad glave, posebno muškarci i ne posudjujte novac (ili posudite i ne očekujte da vam se vrati). Sve aktivnosti svedite da nose minimum rizika i ne ulažite veću sumu novca u neke nove poslove.

Severoistok u maju nije blagonaklon jer ga posećuje "Žuta petica" što indikuje učestale glavobolje i sukobe sa nadredjenima. Ublažavanje ove negativnosti se postiže snaženjem energije metala u sektoru.

Istok 1/9

Istok je izuzetno povoljan sektor u ovom period i čest boravak, aktivnost doneće nove kreativne ideje, jasne misli, visprenost u radu u čijim plodovima ćete uživati naredna tri meseca. Takodje svojim angažmanom ovde možete bitno unaprediti odnose, početi rad na novim projektima i svakako korist će imati i deca koja ovde uče.

Ovo je odlična pozicija za krevet, radni sto, ili radni kutak ako posao obavljate kod kuće. Ukoliko imate neko od srčanih oboljeja ovo nije mesto gde trebate spavati tokom maja.

Jugoistok 2/1

Jugoistočni sektor je takodje neblagonaklono mesto ovog meseca. Zbog godišnje zvezde 2 preporučuje se uvesti energiju metala, kao što se često može videti da se stavlja akcenat na vetrena zvona, suština se ogleda u tome da unesete energiju metala ali u formi koja dozvoljava slobodno strujanje vazduha kroz sam objekat (u ovom primeru cevčice od zvončića koje su šuplje) jer to uslovljava transformaciju energije. Stoga bilo koji drugi predmet koji svojom formom može da služi ovoj svrsi slobodno iskoristite (metalne frulice, cevčice, diskovi…) budite kreativni i osmislite sami svoj objekat.

http://i.imgur.com/bawQtQZl.jpg

U maju, deo boravka u jugoistočnom sektoru može izazvati nejasno razmišljanje.
Ako imate zdravstvene tegobe, osećate se slabo, imate probavnih tegoba, kod žena tegobe sa urogenitalnim organima (materica, bubrezi), bolje je izbeći ovde duži boravak. Ako vam je ovde krevet i nemate uslova da menjate poziciju/mesto spavanja budite samo dovoljno odgovorni ka svom zdravlju i na prvu pojavu eventualnih tegoba obratite se svom lekaru. Ne odlažite posetu ili početak lečenja.

Jug 7/6

Do sada nas je energija u ovom sektoru podržavala, no ovaj uticaj se odnedavno završio. Ukoliko spavate u sobi sa južnom pozicijom, imate ovde pozicioniran krevet, sto ili vrata od sobe a nemate mogućnost promene, i dalje ćete morati pomno da vodite računa o svom "jeziku." Zapamtite: "moj jezik – moj neprijatelj." Na zdravstvenom planu pobrinte se za grlo, pluća i ne dozvolite da se nahladite.

Na jugu imamo upliv dosta agresivne energije i nastojte da obezbedite mir, ali i da sa sobom stvorite dogovor da ćete biti veoma strpljivi u komunikaciji. Prećutite, doći će vreme kada ćete moći izneti što želite a da vas druga strana i čuje i razume. Posebno se ne preporučuje bračnim parovima spavanje u ovom sektoru.

Jugozapad 9/8

Jugozapadni sektor nosi veoma plodnu energetsku osnovu za realizaciju željenoga. Iskoristite ovako podržavajući upliv tako što ćete ovde provoditi aktivno vreme, češće ćete biti u prilici da dobijete radosne vesti, novac na ugodan i zanimljiv način. Koristite prostoriju čija se vrata otvaraju u jugozapadnom sektoru, ovo je dobr apozicija za rad na računaru i krevet. Takodje možete koristiti i aktivatore ili paliti na primer sveće ovaj uticaj.

Ukoliko priželjkujete potomstvo ovo je odlično vreme da ovde pozicionirate bračnu postelju.

Zapad 5/4

Zapadni sektor je tokom godine generalno pod nepovoljnim uplivom i ono na šta trebate da uz napomene koje smo već izneli u osvrtu na kretanje letećih Zvezda na godišnjem nivou je suzdržati se od pokretanja novih poslova (ako su ovde locirana glavna ulazna vrata ili soba za spavanje), da ne podižete kredit i da pazite u saobraćaju. Takodje nije poželjno da neki vid relaksacije ili vikend odmora provedete na planini.

Severozapad 4/3

Moto ovog sektora u maju je: "Mir! Samo mir!" Ukoliko su vasa vrata ovako pozicionirana ili pak krevet, sto, ovakav energetski upliv će vas stalno provocirati da "sredite stvari." Ne dozvolite sebi govorancije, verbalni duel… Uzmite gutljaj vode i držite u ustima.

S druge strane ako je situacija potpuno zrela i vi želite da prekinete sa nekim odnose – ovo je vreme, ali budite pripremljeni na snažan otpor i sukob. Ukoliko ne želite da dodje do konflikta, pustite vremenu da radi za vas, a posle objašnjenja koje pružite sve će se završiti glatko. Takodje školarcima i studentima ovo daje potporu da uspešno spreme i polože ispite.

Držite pod kontrolom poriv da brzo reagujete, da ne bude brzopleta akcija isto što i stavljanje svega "na kocku." U cilju korekcije uvedite u severozapad predmet crvene boje ili stavite akcenat crvenim plakatom, papirom, kutijicom - neka bude efektno!

Renoviranje

U toku ovoga meseca se ne preporučuju radovi u domu čiji je pravac pružanja:

 • Severoistok
 • Istok
 • Jugoisto-1; jugoistok-2

Ukoliko vaš dom ima drugi pravac pružanja (obratite pažnju ovo nije pravac gledanja), onda ove preporuke uvažite za radove samo u naznačenim sektorima u domu.

Bonus aktivacija:


Vreme aktivacije:

http://i.imgur.com/1mdnWD6l.jpg

 • 8. maj: čas Pacova ili Majmuna (osim onih koji su rodjeni u godini Tigra)
 • 24. Maj: čas Zmaja ili Majmuna (osim onih rodjeni u godini Konja)
 • 29. maj: čas Pacova (osim onih koji su rodjeni u godini Svinje)

(napomena: svakom znaku pripada 120 minuta tj. 2 časa)

Šta da radim?

Na jugo-zapadu ili istoku, stavite fontana (najbolje). Uključite je u navedenom danu i vremenu (prvo uključivanje).

Ako numerički sklop u natalnoj mapi doma je u ovom sektoru produktivan, povoljan ostavite fontanu da radi do kraja meseca.

Ako je kombinacija zvezda u karti nepovoljna ostavite je uključenu samo u naznačenom vremenskom period, poštujući satnicu.

majra 

Site Admin

Leteće zvezde za period 6. jun - 6. jul 2015 godine

Jun 2015 – mesec u znaku Vodenog Konja po solarnim kineskom kalendaru. U prirodi veran odraz ovakvog energetskog upliva je topla, uzavrela voda. To je vesela priroda i želja za stvaranjem u prirodi čoveka, kao i zaljubljivost na prvi pogled. Pod uticajem energije meseca ljudi mogu manifestovati ovu stranu svoje prirode.

Rodjeni u dan Metala Jin u junu mogu da se raduju podršci koju će dobiti sa strane jer ovaj zodijački znak za njih predstavlja blagorodnog čoveka u životu. Zato osvrnite se u svom krugu prijatelja, poznanika i sigurno ćete nekoga naći ko će vam sada pružiti podršku.

Rodjeni u godini Petla će osetiti uticaj na emotivnom planu, biće vrlo atraktivni za suprotni pol i ljubav će ući u njihov život. Takodje svi ljudi rodjnei u godinama ili danima – Zmije, Petla i Bika će biti više no obično privlačni i mogu uživati u romantičnim avanturama.

Izračunajte svoju Bazi kartu i notirajte sebi elemente i znakove zodijaka u stubovima sudbine, to vam može pomoći da uz adekvatnu informaciju iskoristite za svoju dobrobit u bilo kojoj sferi života.

Putovanje i datumi od značaja

Što se tiče putovanja, vreme je kada se uveliko planiraju godišnji odmori i s obzirom da je u ovom mesecu zvezda zvana Žuta petica na jugu, putovanja u tom pravcu su nepoželjna tokom mesceca. Ovo se odnosi samo na duža putovanja, dok kretanja u gradi i neposrednoj blizini možete obavljati bez efekta ovog negativnog uticaja.

Ako ste već odredili mesto i planirate da tokom ovog meseca podjete na putovanje a ono u odnosu na vašu polazišnu tačku se odvija u pravcu juga, doskočiti možete korekcijom maršute tako da putujete do mesta gde ćete prespavati a potom krenuti u mesto odmora koje iz te druge polazišne tačke neće biti u pravcu juga.

Povoljni datumi

7. 19. jun, 1. jul – su povoljni dani za sve aktivnosti koje želite da sprovedete brzo u delo, bez obzira da li se oni odnose na finasije ili na ličnom planu. Svaka akcija će dobiti vrlo dobar start i dobre šanse za uspeh!
Ovi dani nisu povoljni za rodjene u godini Majmuna.

15 i 27. jun - Ti dani su pogodne za dugoročne poslove. Za sve ono što želite učiniti na duže staze i postići stabilne, pouzdane rezultate. Ali ovi dani, nisu pogodni za slučajeve koji imaju jasnu vremensku odrednicu ili rok do kada moraju biti završeni. Velika verovatnoća je da rokovi budu probijeni i da se ne ispoštuju.

Dani nisu pogodni za one rodjene u godini Zmaja.

9. 21. jun – Dobri dani za početak poslovanja, za službene ceremonije, pozivanje gostiju.

Dani nisu pogodni rodjeni u godini Psa.

4, 8 i 9 jun je pogodan za promenu radnog mesta.
Ako pravite kartu želja 17 i 21 jun su povoljni za njenu izradu.

Nepovoljni datumi

17, 18, 29 i 30. jun
– Ovih dana nije poželjno započeti važne stvari u životu, jer nose poteškoće, prepreke i probleme. Možete kupovati stranu valutu koju planirate da dodate u fond za štednju, takodje možete obaviti

10, 22. Jun i 4. jul
- nisu blagonakloni za aktivnosti tipa organizovanja zabava i proslava i početak lečenja. No možete ih iskoristiti za završavanje zaostalih poslova i sumiranje.

16. jun - Nepovoljan dan za sve što deklarišete u životu kao važno. Strpite se, preispitajte još jednom svoju odluku i pustite da stvari odleže i da ih sagledate u pravom svetlu.

20. jun - Nije pogodno za važne dogadjaje. Posebno za venčanja i selidbu.

12, 15 i 30 jun – nisu podobni za podizanje kredita ili pozajmljivanj enovca. Ako ste ikako u mogućnosti suzdržite se od ovakvih aktivnosti jer bi u suprotnom vraćanje kredita ili duga bilo krajnje složeno.

Generalno od 13-14 juna a posebno od 21 juna budite veoma odmereni u rečima ne dozvolite sebi da afektivno reagujete. Neophodno je da sav mesec držite svoje emocionalne reakcije pod kontrolom, veoma je važno da dobro promislite i da ako morate da odreagujete na nešto to odložite za par dana dok se potpuno ne oslobodite emotivnog naboja. Samo hladne glave pričajte, jer je ovo period kada se odnosi medju ljudima, bilo u okviru porodie, prijatelja i kolega na poslu veoma komplikuju a takodje i u finasijskoj sferi kako na globalnom (kurs valita!) tako i na ličnom planu, tendenciju da ne odreagujete na provokaciju zvog toga sačuvajte do kraja meseca da bi izbegli veoma akgresivne reakcije.

Takodje tokom ovog meseca posebnu pažnju posvetite deci, budite sa njima strpljivi, igrajte se više no obično, ovo nije period kada treba da ih kritikujete ili kažnjavate. Suzdržite se od bilo kakvog vida agresije, pronadjite prigodne reči, birajte ih s pažnjom da biste objasnili neke sporne elemente i predupredili traumatičan dogadjaj u životu deteta. Shvatite dečiju radoznalost, brzinu i moguć ishod kada deluju zajedno. Objasnite im šta je potrebno raditi ili uraditi u slučaju nezgoda (preloma, opekotina, potresa mozga, oderotina i modrica i bilo kakve ozlede tokom igre a biće ih).

Naučite ih kako da postupe i koga da pozovu bez obzira na situaciju. Jasno im stavite do znanja da s poverenjem mogu da vam se obrate za pomoć vama ili bilo kom odraslom licu (službi) koje je kompetentno. Proverite da li znaju kako se pozivaju službe pomoći. Naučite ih sada da se prijatelj nikada ne ostavlja u nevolji! Zapamtite da osim ljubavi morate im pružiti pomoć i podršku u adaptaciji u okruženju.

http://i.imgur.com/2fPbj0u.jpg

Jun - Kretanje letećih zvezda u životnom prostoru

Let zvezda odnosi se na specifičan redosled pomeranja brojeva u okviru devet sektora, što simbolički oslikava kretanje C'i -ja; praćenjem na mesečnom nivou kretanja tj. numerickog sklopa shodno odgovarajućem sektoru omogućava da mogućnosti koje se generišu iskoristite aktivnim angažmanom onoga ko praktikuje feng shui ali i blagovremenu pofilaksu nepovoljnih zbivanja.

No, ono što treba imati u vidu da efekat u pojedinačnim prostorijama je ekvivalentan sa njihovom realnom upotrebom i funkcijom. Tamo gde ima aktivnosti i uticaj je proaktivan bilo da se to odnosi na blagonaklone ili manje blagonaklone uplive, zato na njima i zadržite fokus.

Severni sektor (8/6)

Ovo je divna kombinacija zvezda koja donosi brojne mogućnosti za prosperitet i popularnost, a posebno korist ili sreću od ovog sektora ili prostora u domu će imati upravo oni koji ga aktivno koriste, svakodnevno i naročito rodjeni u godini Pacova.

Ovakav upliv će otvoriti i velike mogućnosti za napredovanje u poslu. Poslovna sreća je posebno naklonjena onima koji se bave nekretninama. Oni kojima se nalaze ovde ulazna vrata treba da drže ulaz dobro osvetljenim u svakom trenutku.
Ukoliko je ovo sektor u kome se nalazi spavaća soba, parovi će prolaziti kroz prilično mirno razdoblje, ali bez mnogo tople komunikacije pa se mogu osetiti i usamljeno.

Alternativno, ako praktikujete da aktivaciju izvodite plasmanom simboličkih objekata ovo je mesto gde sada možete izložiti aktivan objekat koji nosi pokret, na primer klatno, šest kovanica ili simbole koje povezujete s ljubavlju sa vaše tačke gledišta.

Jugozapadni sektor (9/7)

Ovog meseca, jugozapad će biti nestabilno mesto, pogotovo se oprez nalaže ukoliko imate ovde pozicioniranu kuhinju (zvezda donosi opasnost od požara uzrokovanog ljudskom nepažnjom). Osim toga čest boravak vas može učiniti veoma ranjivim i može dovesti do emocionalnog stresa.

Oni koji su rodjeni u godini Ovca ili Majmuna i oni koji žive u jugozapadnom sektoru životnog prostora treba da vode računa da se izbegne izlazak kasno u noć i usamljene izleti i šetnje.

Ako vozite, u pretincu za rukavice vašeg automobila za zaštitu od nezgoda držite buket od 6 paunovih pera.

Južni sektor (7/5)

Ovaj sektor je ozbiljno pogodjen tokom meseca jer imamo udružen nepovoljan uticaj na mesečnom nivou i nasilnu energiju godišnjeg upliva što može naći odraz u vidu zdravstvenih tegoba koji se odnose na regiju grla, usta i povrede očiju koje se komplikuju, opasnosti od kradje i razbojništva. Rodjeni u godini Konja treba da budu oprezni prilikom potpisivanja važnih ugovora.

Kako nepovoljna energija obitava na jugu ona donosi i burnu argumentaciju u domaćinstvu i na vreme povedite računa da se u ovom delu nikako ne vode porodične rasprave.

Za ublažavanje uticaja treba uvesti elemenat Vode, takodje i sredstvo koje se često preporučuje je "voda, so i kovanice." Ako možete držite se podalje od ovog područja provodite najmanje vremena i ukoliko su ulazna vrata ovde povedite računa da se sa njima ne lupa. Od simboličkih objekata ovde se može izložiti simbol dugovečnosti, srodan vašem biću, vašim uverenjima.

Istočni sektor (1/8)

http://i.imgur.com/Vzl41EM.jpg
Found on Pinterst

Iskoristite povoljanost istočnog sektora naročito ako zaradjujete intelektualnim radom, posebno ako ste rodjeni u godini Zeca. Ovo je pravo vreme za širenje posla ako vam je ovde radni prostor i pravo vreme za napredak koji će pratiti i finasijski prosperitet.

Ukoliko se vaša ulazna vrata ili spavaća soba nalazi ovde, imaćete dobru sreću za poboljšanje prihoda. Ono što se može javiti je rivalstvo ako živite tj. delite ovaj prostor sa nekim zato izbegnite nepotrebne sukobe.

Od simboličkih objekata u tu svrhu se preporučuje izlaganje šest kristalnih kugli bez obzira na veličinu. Ovo je pozicija za postavku tablet fontane, ili zvončića na čijim metalnim cevčicama će visiti osam kristala u formi kapi vode kako bi se pospešio dotok novca.

Severoistočni sektor (6/4)

Ovakav energetski sklop s jedne strane donosi u domaćinstvo iznenadni novčani dobitak ili one koji su rodjeni u godini Bika ili Tigra. Takodje studenti i ljudi koji rade u medijima mogu imati koristi od ove dobre energije.

Za akademski uspeh se preporučuje izlaganje kristalnog globusa koji treba da se svakodnevno zavrti pred ili u toku učenja. Takodje se preporučuje da mladići nose na desnom zglobu narukvicu sa tigrovim okom a devojke na levom ručnom zglobu narukvicu od ametista.

S druge strane čest boravak u ovom prostoru negativno utiče na odnose izmedju muškarca i žene i nosi naznake mogućih tegoba sa stomakom (virusne infekcije).

Zapadni sektor (5/3)

Zapad je tokom godine generalno pogodjen negativnošću. Aktivan borava u ovom sektoru tokom juna bi moglo dovesti do sukoba i iznenadnih, neočekivanih problema posebno za rodjene u godini Petla ili one koji imaju ovako pozicionirana glavna ulazna vrata.

Može se reći da je ovo jedan stresan mesec jer,zvezda koja pravi upliv na mesečnom nivou dodaje "ulje na vatru" i potencira sporove zbog novca, loše poslovanje pa je ovo za sve koji rade u ovako pozicioniranom sektoru neprikladno vreme za potpisivanje novih poslova ili za ulazak u partnerstvo sa inostranim partnerima. Postoje ozbiljne naznake problema u pogledu novčanih transakcija. Najuputnije je primiriti aktivnost pa i fizički držati ovo mesto tihim.

Od simboličkih objekata obično se preporučuje da uz sebe čovek pogodjen ovom negativnošću nosi nešto što ima imlikacije ka ličnoj zaštiti, shodno vašem uverenju. Prema kineskom zodijaku to je i privezak u obliku petla sa crvenom krestom, ili crveni šal/maramu (popularnu Red Tara Scarf). Pronadjite ono što se po osobinama podudara ali svakako primarno da za vas ima značenje i da je blisko vašem stilu i opredeljenima u životu.

Severozapadni sektor (4/2)

Na severozapadu u junu mesečna zvezda je takozvana "Zvezda bolesti" što se posebno dotiče najstarijih članova ili domaćina kuće. Kako ovakav energetski upliv utiče na unutrašnje organe posebno na komlikacije vezane za pluća posebno obratite pažnju ako se vaš krevet ovde nalazi i posegnite za preventivnim merama.

Medju feng šui praktičarima preporučuje se uvodjenje energije metala, postavljanje uz ili vezano za nogu kreveta zlatne tikve (Wu Lou), no shodno našem podneblju i vama lično razmislite šta je to što vama oslikava zdravlje i posegnite za tim s napomenom da treba da je od metala.

http://i.imgur.com/SeLukRh.jpg

Ovo stalno napominjem jer na primer u našem okruženju je jabuka simbol zdravlja, pa izlaganje na noćni stočić "zlatne" jabuke je prirodno za nas. Takodje u našem predanju za uklanjanje negativnosti je uobičajeno da se u domu upali tamjan sada to možete činiti svakodnevno.

Međutim, dobra indikacije ovakvog upliva je ovde se angažovati u književnim poduhvatima kao i projektima koji se tiču akademskog uspeha.

Udate žene treba da budu na oprezu; postoje naznake novog ženskog društva za muškarce, tako da predupredite uplitanje sa strane, ojačajte ovaj sektor simbolikom koja neprikosnoveno svedoči u prilog vašem braku i ljubavi.

Jugoistočni sektor (2/9)

Tokom predstojećeg perioda nepovoljan energetski upliv u jugoistočnom sektoru je posebno snažan. Ukoliko je ovde locirana vaša spavaća soba s velikom pažnjom se brinite o svom zdravlju i na pojavu prvih simptoma se obartite za stručnu pomoć, nemojte puštati da vreme pokaže da li se radi o virusnoj infekciji ili nečem trećem. Da biste poduzeli zaštutne mere uvedite energiju metala, preporučuju se vetrena zvona ili tikva WU Lou vezana za podnožje kreveta.

Ekspanziju ovog upliva posebno snaži zvezda koja posećuje ovaj sektor tokom juna i ovakav upliv uglavnom nije blagonaklon dobroj funkciji jetre. Takodje gravidne žene treba da izbegnu ovu lokaciju – bolje se pritajiti u nekoj drugoj sobi.

Centar doma (3/1)

http://i.imgur.com/f73EjBR.jpg

Sveukupna sreća doma ili samo srce doma dobija pozitivan energetski poticaj, donoseći posebno sreću onima koji žele napredovati u karijeri kao i plodne poslovne mogućnosti dokle god se izbegava mešanje sa politikom Ako vam je potrebna podrška od šefa sada to simbolično možete naznačiti jednostavnom postavkom slike planine iza sebe (bez prikaza vode, i proučite formu planiskog venca) ili u urbanim uslovima to bi predstavljali soliteri i višespratnice velegrada.

Promene će se odraziti na one koji borave u ovom sektoru a iste mogu biti i povod ogovaranja i klevete koja može eskalirati i do pravnog zapleta. Ostanite smireni i idite svojom stazom.

U ruci koja daje cveće ostane nešto mirisa.

majra 

Site Admin

Feng šui za jul 2015 godine

Po solarnom kineskom kalendaru jul je poslednji, treći letnji mesec i nosi predznak medju sezonskog jer u avgustu nastupa period jeseni.

Period od 7. Jula do 8. Avgusta je u znaku Koze crne ili kao već bliže za percepciju vodene. Prirodni odraz ovakvog vida energije su (Vodene Koze) su - kapi kiše koje osvežavaju vrelu letnju suhu zemlju. Za razliku od prethodnog meseca juli ipak ima uravnoteženiju energiju, jer voda iako slaba održava energiju drveta i ni sa kim ne stupa u konflikt. Suštinski ovo znači da u predstojećem mesecu možemo očekivati skladnije odnose, priliku da obnovite nedavno prekinute i šansu da postojeće ojačate.

Mnogi će osetiti gotovo neodoljivu potrebu da se vrate korenima, tako da je ovo vreme kada se odnosi sa roditeljima pa čak i dalekim rodjacima mogu nanovo izgraditi i poboljšati.

Vodena Koza je ekvivalent sa nežnim senzibilitetom osetljivošću, ali sporim aktivnim delanjem. Izvrsna intuicija i ovakve osobe umeju da stvore pravu atmosferu i ostave upečatljiv dojam. Upravo ovakve osobine pod uplivom energije tekućeg meseca mogu da sada dodju do izražaja kod ljudi koji nose ovakve karakterne crte.
Ovaj mesec kako bi postigli svoje ciljeve bolje je da ne delujete direktno, već birajte "partizanski put", to jest posegnite za sporednim načinima rešavanja problema. Razboritost i oprez – to je moto jula. Aserivnost treba razvijati, tvrdoglavost i egoizam mogu doneti samo bol. Uputnije je da se usredsredite na svoje kvalitete, da pokažete spokojno samopouzdanje i odsustvo kompleksa. Kreativne ličnosti treba da se oslobode svojih predrasuda, da nauče mirno prihvatati kritike onih koji ne dele njihove stavove.

Iako će u julu kod većine profesionalna sfera biti za nijansu pomaknuta po važnosti u odnosu na porodicu i pažnju koja će se posvećivati voljenim ljudima, napredak na polju karijere će isključivo zavisti od spremnosti da se uloži napor i od stepena marljivosti. U isto vreme pobrinite se da ne potrošite mnogo novca, suzdržite se od besmislene kupovine, promislite, prespavajte pa odmerite ponovo odluku.

Ljudi rodjeni u dan – Drvo jang, Metal jang ili Zemlja jang u julu mogu da računaju da dodatnu pomoć jer je za njih u zodijaku Koza jedan od znakova koji se poimaju kao časni i blagorodni ljudi koji se pojavljuju u našem životu.

Rodjeni u godini Majmuna ulaze u period gde će u žiži njihove pažnje biti emotivni aspekti i partnerski odnosi, a mnogi od pripadnika će upravo tokom oog perioda i sresti osobu sa kojom će graditi ozbiljan partnerski odnos. Svakako, većina će primetiti da su posebno atraktivni suprotnom polu.

Rodjeni u godini Psa, Koze i Bika trebaju biti posebno pažljivi za vreme vožnje, generalno u saobraćaju i da obrate pažnju na svoje zdravlje – ne prejedati se! Pokušajte se udaljiti iz svih situacija koje generišu sukob. Razjasnite sebi a onda i u smirenom razgovoru odnos sa nekim ljudima oko sebe. Ovo je ivreme kada je za vas dobro da podjete na odmor ali ne u krajeve sa toplijom klimom.

http://www.odlican.com/d/11612-2/IMG_0392+manja.jpg
Slike odlican.com » Sandrina Martinetti » blago iz središta

Period Zemlje

Ako posmatramo kroz prizmu teorije Pet elemenata od 21. jula do 7. avgusta energiju Zemljane faze stiče svoju punoću i silu koja nosi stagnaciju za sve procese. Stoga se u ovom periodu ne preporučuje početak gradjevnskih radova, u suprotnom rokovi za završetak će biti uveliko probijeni. U ovom periodu ni laste gnezdo ne svijaju. Isto tako, dok traje ovaj period se ne preporučuje pokretanje novog posla ili venčanje.

Zemlja je inertna, voli da akumulira i sabira. Odatle proističu i mogući efekti – želja za lenstvovanjem, odgadjanje planova, prekomerno uživanje u hrani (naročito slatkoj), i na prvi pogled bi se moglo učiniti da donosi dosta toga što ima negativnu tendenciju, no to može biti verovatno samo ako ne umete da pratite prirodu zemlje. Na primer, rečeno je da je zemlja inertna, lenja. No, njoj je upravo svojstveno tihovanje ili duboka meditacija ili razmišljanje u dubokom miru. Uvek postoji vreme kada delamo i vreme kada promišljamo o učinjenom ili o onom što treba da bude učinjeno. Ako se intenzivno bavite razmišljanjem u vreme kada morate da ste u akciji i obrnuto, delate bez prethodnog osmišljenog plana sami stvarate priliku da stvari ne idu željenim tokom.

Zato je ovaj mesec povoljan upravo da provedete analizirajući šta treba da učinite u nekih narednih dva do tri meseca, da izgradite plan, proanalizirate način koji je za vas najprihvatljiviji da postignete željeno.

Izvucite zaključke iz proteklog perioda i osmislite kako da nadoknadite ono što niste a želeli ste da učinite. Napravite novi plan koji mora da bude dobro strukturiran da bi prevazišli prepreke na koje ste nailazili do sada. Sedite, razmišljajte, stavite na papir sve i definišite vaše prioritete. Koliko god da imate na svom spisku stvari koje treba učiniti, uvek postoji jedna ili dve koje na naš život utiču drastično menjajući ga na bolje. To je ono što treba učiniti, čemu se treba posvetiti maksimalno, a ostatak sa spiska će doći na red.

Razmislite – šta je to što u ovom trenutku može najviše da utiče na kvalitet vašeg života. Uzmite to pred sebe i držite ga kako i dolikuje, najvažnijim u svakom danu zadatkom. Nekada ono što drastično menja kvalitet života nije lako ni brzo postići, najčešće nije, ali ako svaki dan budete radili u tom pravcu, ako imate jasan cilj, imaćete snage i da koračate. I kada naidje zamor, nekada i malodošnost uvek se vratite vašem planu koji ste postavili, i ne odustajte! Manje je važno koliko vam je danas teško ili lako da nešto učinite, od onoga što će konačna realizacija doneti na celokupnom planu.

Ništa ne treba pretpostaviti ovom izboru, tako ćete svakog dana biti zadovoljni sa sobom svesni da upravljate svojim životom a ne da ste se prepustili stihiji.

Drugi primer, naglasila sam da se u julu lako može dobiti na telesnoj težini (misli se na prekomernu težinu). Budući da elemenat Zemlja odgovara namirnicama koje imaju slatki ukus i organima koji regulišu nivo šećera u krvi (slezina i pankreas po tradicionalnoj kineskoj medicini čine jednu funkcionalnu jedinicu) imaćemo naglašeniju potrebu za ovim namirnicama, ali prirodni "šećeri" nisu nužno peciva, filovani kolaći sladoled... to je na primer i slatko povrće (šargarepa, bundeva) ili voće (breskve, marelice, slatke jabuke...) tako da je dobro i poželjno upravo njih uvrstiti u jelovnik, ali imajući u vidu da bilo koja namirnica koja se unosi u organizam u količini koja premašuje naše energetske potrebe može uzrokovati gojaznost. U julu dajte prednost barenom ili grilovanom povrću ne sirovom.

Osim toga, kineski kalendar kaže da je elemenat Zemlje ne voli konfrontacije. Ovi sudari se javljaju kada postaje vrlo jaka, a u julu imate dupliranje jer je i godina 2015 u znaku Koze elementa Zemlja. Ovo praktično znači da u julu ne treba ići na područja koja su markirana kao trusna, u područja visokih planina gde postoji sklonost ka odronimaili gde su učestali potresi zemlje.

Element zemlje u kineskoj medicini korespondira sa želucem odnosno sa sistemom za varenje i sa slezinom i pankreasom. Kao što je pomenuto u julu energetska faza „Zemlje“ će biti snažna i svi koji već na zdrvastvenom planu imaju tegobe od ovog sistema organa ili imaju dignostikovano od ranije postojanje cisti, mioma, polipa („vid nakupljanja u organizmu“) trebaju posebno da vode računa o ishrani, smanjiti aktivnost pri direktnoj izloženosti suncu i obaviti kontrolne preglede. Osim toga, u prirodi ova energetska faza korespondira sa peskom, kamenjem pa svi koji znaju da postoji problem na zdravstvenom planu tipa kalkuloze/kamenja žučne kese, bubrega i pripadajućih puteva/kanala, neka obrate posebno pažnju. Ovo je ujedno i povoljan period za početak lečenja.

Povoljni i nepovoljni dani za period 07. 07 – 07.08 2015

Povoljni datumi

14 i 26 jul - dobari dani za izradu ponude i potpisivanje ugovora, a za sve vidove poslovanja u principu. Za sve što se danas pokrene, dogovori, svi ugovori koji se sklope donose potpunu i željenu uspešnu realizaciju.

Dani nisu pogodni za rodjene u godini Petla

10 i 22. jul - savršen trenutak za početak novih dugoročnih projekta koji nemaju jasan vremenski okvir i rokove.

Dani nisu pogodni za rodjene u goodini Zmije.

16. jul - dobar dan za početak poslovanja, useljenje, prelazak na novu poziciju, organizovanje službenih sastanaka i ceremonija.

Datum nije pogodan za rodjene u godini Svinje.

Nepovoljni datumi

Datumi koji su naznačeni kao nepovoljni služe da koliko je moguće sa čovekove strane predupredi komplikacije ukoliko startuje sa projektima ili aktivnostima koje imaju dugoročan efekat ili na primer ukoliko se upućuju na daleka putovanja. Ako je pak slučaj da skoro svakodnevno potpisujete ugovore i neke druge radnje poduzimate već rutinski u sklopu svoje delatnosti ovo se ne odnosi na takve akcije. Doznaka isključivo važi za startne poduhvate.

12, 24 jul i 5. avgust Datumi koji nisu blagonakloni za počinjanje važnih poslova u tekućem periodu.

12, 17 i 29. jul - nisu pogodni za velike aktivnosti, velika slavlja i početak lečenja. No, možete ih uspešno koristiti za završetak starih poslova.
19 i 21 – za njih se kaže da su to "Dani bez bogatstva", i ne preporučuje se da se vrše bilo kakve novčane transakcije i dela vezana za finasije.

7. avgust – Energija dana je slaba, na izmaku i sve aktivnosti koje se počnu na ovakav dan ne mogu da se potpuno razviju. Za poslove se kaže da su kao iznuren čovek koji ne može da skoči.

Renoviranje

Ovaj mesec je nepovoljna za popravke u kućama koje "leže" tj. čiji je pravac pružanja (zadnja strana doma) na:

 • zapadu – 2 ; ne treba aktivirati ovaj vid energije jer neizostavno donosi konfliktnu komunikaciju uključujući i odnose sa suprotnim polom
 • severozapadu -1 ; ovakva energija ako se aktivira radnjama će stvoriti poteškoće i probleme u svim poslovima, stagnaciju u radu i odnosima
 • severozapadu -2
 • jugozapad -2
 • jugozapad -3 ; nespokojna energija u ovom sektoru može doneti kradje, pljačke, gubitak novca i dokumenata; možete raditi i i odmarati u ovom sektoru, ventilator i fontana u funkciji od 2 časa neće aktivirati ovaj upliv, samo nemojte narušavati integritet zidova.
 • severu

Iz prakse se pokazalo kao korisnim pristup da bi predupredili grešku pri merenju svakog podsektora koji zauzima 15 stepeni, pristupiti identifikaciji jednostavnije ne izvoditi radove u celom sektoru (od 45 stepeni), u ovom slučaju: zapada, jugozapada, severa.

Za sve ostale koji imaju drugačiju osu pružanja doma se ne preporučuju radovi/renoviranja/remonti u naznačenim sektorima životnog prostora, koje identifikujete na svom tlocrtu. Naznačeni sektori mogu imati odraz ne samo na finasije već i na zdravlje ukućana.

Jul – Leteće zvezde za period 07. Jul – 07. Avgust

Imajte na umu da je stepen uticaja naličnom planu energija/zvezda tokom njihovog mesećnog kretanja uslovljen vašom aktivnošću i vremenom koje provodite u naznačenom sektoru. Na primer, ako negde imate hodnik, kupatilo ili ostave, energija zvezda koje se nalazi u pripadajućem sektoru neće uticati na vas. A ako imate spavaću sobu, radni sto, trpezarijski sto i ulazna vrata su u ovom sektoru, to znači da ste izloženi uticaju zvezda u velikoj meri. Notacija zvezda u analizi na primer: "Istok (8/6)" označava da je 8 – godišnja zvezda, 6 – mesečna zvezda.

Severoistočni sektor (6/3)

Za ovu kombinaciju se najčešće kaže da je nepredvidljiva, ono na šta posebno treba obratiti pažnju su noge, stopala koja pod ovakvim uplivom mogu da budu ozledjena. Čuvajte noge! Jednako budnu pažnju držite i u saobraćaju kao i prema svemu što i direktno i figurativno dolazi. Energija severoistočnog sektora nosi preteranu ambiciju i konkurenciju. Ako postoji u spoljašnjem okruženju objekat sa negativnim odrazom ili kombinacija u numeričkoj mapi letećih zvezda doma nije povoljna to može da se odrazi na decu uzrasta od 12 do 15 godina, posebno dečaci će biti skloni povredama. Najbolje sredstvo prevencije jeste da se dislocirate u severozapad. Ako to nije izvodljivo pojačajte mere i zaštite i pažnje pri kretanju kako u samom domu tako i u saobraćaju. Ukoliko je ovde locirana dečija soba i nemate mogućnost da menjate aktivnost i namenu istaknite crveni predmet u sobi na vidno mesto.

Severozapadni sektor (4/1)

U julu, severozapadni sektor je najpovoljniji, posebno za ljude koji se bave intelektualnim radom, usvajaju nova znanja ali i za ljubav. Ukoliko vam je potrebno da savladate neke teške teme, da napišete članak, radite na knjizi i slično tokom meseca korisno je ovde premestiti radni sto ili krevet. Da biste aktivirali putovanja postavite figuricu konja ovde.

Takodje, ako ste se premestili na severozapad u julu, možete pokrenuti novi posao ili dobiti novi posao. Ako ste u potrazi za drugom polovinom – provodite što više vremena u ovom sektoru. Ukoliko u ovom pravcu imate u okruženju doma pozicioniranu vodu ostvarićete poseban bonus koji ćete valorizovati kroz mentalne uvide u radu.

Severni sektor (8/5)

U julu je ovo jedan on najnepovoljnijih sektora i ako se vaša vrata ili krevet nalaze ovako pozicionirani može doći do tegoba sa glavom, preloma ruku i alergijskih reakcija na koži. Ako imate mogućnost izmestite krevet ili spavajte na drugom mestu u domu ovaj mesec, ukoliko ne postoji mogućnost dislokacije stavite na ručku od vrata zvono.

Posebno su ugrožene starije osobe (pokušajte im nekako objasniti potrebu da spavaju tokom ovog meseca na drugom krevetu) i deca. Zvono svakako nije lek za sve ali delimično u ovom slučaju štiti od komplikacija. Ukoliko ovde imate smeštenu fontanu ili objete sa beskonačnim kretanjem (perpetum mobile) izmestite ih na mesec dana

Istočni sektor (1/7)

Veoma je važno naročito ako aktivno koristite ovaj sektor u domu šta jedete. Pažljivo brinite o namirnicama, redovno proveravajte rokove trajanja proizvoda, svežinu namirnica. Osim toga važno je sve što se tiče usta pa i ono što iz njih izalazi. Merite reči jer mogu biti oštre i bolne po nekoga, budite oprezni sa obećanjima i naročito sa kritički upućenim rečima. Treba sačekati neko drugo vreme, sada je vreme gde je bezbednije i bezbolnije ćutati.

Takodje ako ovde rukujete metalnim predmetima budite pažljivi da se ne povredite. Istok sa ovakvim uplivom donosi i romanse ali i pobočne efekte - preterivanja u ljubavi i u uživanju u alkoholu. Budite oprezni u rukovanju sa oštrim predmetima i ako vam je ovde locirana kuhinja ili spavaća soba brinite o zdravlju grla.

Treba dobro voditi računa o trošenju sredstava, ne ulaziti u dužnički odnos, a kao korektivna mera za zaštitu dece u domu čija vrata su u ovom sektoru u hodnik treba postaviti posudu sa mirnom vodom ili bambuse u vodi. Ako ste u ranijem periodu ovde stavili jang vodu/tablet fontane i slično sada ih privremeno uklonite.

Kako zvezda 7 ne nosi baš prijateljsku energiju zaštitite dom alarmom ukoliko idete na odmor i zamolite nekoga da brine o vašem stanu dok ste odsutni. Takodje provervajte ispravnost automobila tj. svega što koristite za potrebe prevoza.

Jugoistočni sektor (2/8)

Ovo je kombinacija koju treba iskoristiti ako ste u poziciji da kupujete/radite sa nekretninama jer se godišnjoj zvezdi 2 pridružuje bela zvezda 8 tzv. "novčana zvezda". Na žalost ne može se aktivirati jer bi se time automatski aktivirala i godišnja zvezda 2 zemlja, poznata i kao zvezda bolesti.

Na zdravstvenom planu upliv je neprijatan i ume da nosi tegobe sa kičmom i kožom, stoga ako već imate tegobe od strane ovih organa bolje je privremeno za spavanje koristiti severozapad. Jačajte imuološki sistem ishranom i stilom života.

Južni sektor (7/4)

Ako spavate u južnom sektoru i skloni ste ljubomornim scenama, spasite se od iskušenja jer pod ovakvim uplivom ljudi postanu veoma žustri u reakcijama, žestoki u rečima a nekada i bezumni u delima. Sve predmete koji nose karakter oštrih treba odavde ukloniti i ako izgleda kao besmislena žrtva bolje je i spavati u dnevnoj sobi lociranoj van ovog sektora i odupreti se iskušenju nego uzdrmati drastično odnos i sav mesec obojiti dramatičnim dogadjanjima, svadjama sa drugim ženama.

Od korektivnih sredstava može se uneti posuda sa mirnom vodom, budite kreativni ne mora sve imati sterilan karakter, ubacite u ovu vodu morsku so u boji i napravite prijatan prizor. Posuda ne treba da bude velikih razmera. Takodje ovo je pozicija za bambuse u vodi.

https://farm1.staticflickr.com/163/345500606_5c19d2784b.jpg
Window Project by Pearl, on Flickr

Jugozapadni sektor (9/6)

Ovakava upliv ne donosi lakoću čak ni pri obavljanju nekih rutinskih poslova jer se sastaju energije koju nosi purpurna zvezda 9 i bela zvezda 6. Zvezda koja čini mesečni upliv će doneti novac i finasijski uspeh ali glavobolja zbog stresa je veran pratilac i ukoliko osetite ovakve tegobe, koje se prolongiraju a radite ili spavate u ovom sektoru, bolje je ne eksperimentisati već pokušati da organizacijom dobrom što manje vremena provodite u ovom sektoru.

Mesce dana je relativno kratak period i ne bi trebalo da ignorišete glavobolju (konflikti izmedju starijih i mladjih) već da poduzmete radnje koje su jednostavne a daju vam prostor da isto vreme provedete sa manje stresa u nekim drugim sektorima doma i stalnim opominjanjem sebe na imperativ meseca – jačanje odnosa.

Za snaženje mesečnog upliva u jugozapad možete daunesite energiju zemlje: kamenje sakupljeno na obali reke, kristale kvarca, gorski kristal i druge predmete koji nose energiju elementa. Novac mora nužno doći do vas – spremite novčanike! A upliv koji nosi zvezda na godišnjem nivou će se pobrinuti za ostale vidove sreće.

Zapadi sektor (5/2)

Ono što je za ovu kombinaciju veoma važno je da li je podržana od natalne karte doma. Samo tada daje svoj efekat i inicira tegobe na zdravstvenom planukod bolešljivih osoba i kod dece, posebno novorodjenčadi. Osim korektivnog sredstva koje je predloženo na godišnjem nivou ("Voda, so i kovanice") u tekućem mesecu treba uneti i metalni predmet.

U drugim slučajevima nema takav negativan efekat. No, upozorava da nije pametno uzimati kredit, pokretati nove projekte i aktivnosti vezane sa visokim rizikom, kao ni za odmore na planini.

Za sve koji žive u domovima sa ovakvom pozicijom ulaznih vrata je preporuka da ovaj mesec iskoriste za odmor, da bi se aktivnost vrata "zamrznula", nema potrebe hraniti ovaj upliv dodatnom aktivnošću i ako koristite simboličke objekte plasirajte metalni predmet veći, ili zvončiće sa cevčicamaod metala većih dimenzija.

Ako se osvrnemo na sagledavanje upliva tokom meseca na prvi pogled većina sigurno pomisli - "koliko neprijatnog kretanja ima" no, zapamtite ovo je sa potencijal pojedinih sektora u datom periodu i nipošto ne znači obavezni scenarijo zbivanja. Mnogo toga zavisi od okruženja doma, natalne mape i svakako vaše lične sreće. Gledajte na ovaj materijal kao na sredsvo, alat kojim ste i upozoreni naoružani da se ako treba dobro nosite sa mogućim neprijatnostima.

Provedite ovaj mesec sa ljudima koji su vam dragi. Shvatite vrednost onoga što imate. Sve će se srećno posložiti na poslovnom planu i u privatnom životu, ali samo ako znate šta zaista želite.

majra 

Site Admin

Avgust - Leteće zvezde za period 8.8 - 8.9. 2015 godine

Avgust mesec je po solarnom kineskom kalendaru u znaku Majmuna u fazi drveta. Vremenski okvir koji se nalazi pod kontrolom zodijačkog znaka Majmun je u suštini nosilac energije Metala kalendarski poklapa period od 8. Avgusta do 7. Septembra, jer odgovara početku jeseni. U istočnoazijskim kulturama prema solarnom kalendaru Li qiu je 13 pojam koji se doslovno može prevesti kao - početak jeseni.

Stara izreka kaže: "cool winds breeze in the day of Liqiu".

http://gifyu.com/images/solaryear.gif
chinapage.com » astronomy » chinesecalendar

Ona počinje kada Sunce dostigne geografsku dužinu od 135° a završava kada dosegne dužinu od 150°. Najčešće se odnosi na dan kada je Sunce tačno na geografskoj dužini od 135°. U gregorijanskom kalendaru, ovaj period u zavisnosti od države/mesta se poklapa sa 6-7 avgustom i završava se oko 23 avgusta. Metalni element postepeno dobija snagu i dominira u tri jesenja meseca, čiji su ekvivalenti u zodijaku znakovi: Majmun, Petao i Pas.

Ove godine će upravo prvi mesec da se nalazi pod kontrolom energije Drveta u znaka Majmuna. Ako sagledate relacije lako se može uočiti postojanje sukoba izmedju faze drveta i metala što sugeriše da će mnogima nedostajati vremena i da će uprkos trudu biti rastrzani izmedju različitih obaveza, izmedju kuće i posla.

Generalno ovakva kombinacija se može opisati kao nemiran duh, brza reakcija, duhovitost ali i "brbljanje" pa i zlonamerne price u stilu jedna u lice a druga iza ledja koja ima za cilj da načini štetu drugome. Poznato vam je sigurno lice "slatkorečivog" čoveka.

Majmun je veoma popularan lik u kineskim legendama nestašnog karaktera, otelovljenje onih crta karaktera na kojima se može raditi da bi sopstvenim trudom čovek doskočio svojim slabostima ali i označava često rečitošću ili izvrsnom taktilnom percepcijom.

Za osobe rođene u ovom znaku, kažu da su im ruke rastu na pravom mestu, pa su rodjeni u godini Majmuna često vrsni hirurzi koji uživaju u zasluženom ugledu ali ako prevlada slabost onda se razviju u ljude za koje se kaže da imaju vešte prste (pa otvaraju trezore), ukoliko osoba ne poseduje taj dar onda je vrlo govorljiva i ima oštar jezik, što joj omogućava da na primer bude veoma vešt advokat.

Pod uticajem energije meseca dominatne osobine koje karakterišu drvenog majmuna bi mogle biti izražene kod ljudi, treba toga biti svestan pa veoma obazrivo i mudro stupati u komunikaciju. Budite pažljiv slušalac sagovornika i promislite o onome što želite reći tek nakon što preispitate lični motiv za takvo obraćanje ili iznošenje nekakve price. Komunikacija treba da nosi energiju vode, da teče neprekidno.

Majmun - to je aktivna životinja, ljudi rodjeni u godinama ili danima u zodijačkom znaku: Tigar, Konj i Pas ovog meseca će biti više mobilni i sav mesec će nositi odredjen stepen dinamike, takodje i prilike da putuju.

Za sve rodjene u dan Zemlje jin ili Drvo jin - rodjeni u godini Majmuna se smatraju simbolom blagorodnog čoveka u vašem životu, što najverovatnije ukazuje da ćete dobiti pomoć od časnih ljudi ili pak da će u vaš život ući nova osoba koja će imati ulogu pokrovitelja, zato obratite pažnju na stara ali i nova prijateljstva – ovo su značajni ljudi u vašem životu.

Svi rodjeni u danu pod znakom Koza će osetiti dodir čarobnog štapića ljubavi koji će uvećati privlačnost u očima suprotnoga pola a mogu uživati i u neočekivanoj romansi, no ni afere nisu isključene.

Izračunajte svoju Ba Zi kartu i identifikujte stubove dana i godine da bi iskoristili najbolje date informacije.

Vremenski okvir koji se nalazi pod kontrolom zodijačkog znaka Majmun, drvene faze kalendarski poklapa period od 8. Avgusta do 7. Septembra 2015 godine. Vladavinu Majmun preuzima 8. Avgusta u 4:03 po Pekinškom vremenu, ako računamo ovaj put za Beograd, u Beogradu mesec pod kontrolom Majmuna neće početi 8. već 7. avgusta u 22 časa i 3 minute!

Zašto je to važno? To znači da je dan iscrpljenosti, koji označava poslednji dan svake sezone za Beograd i gradove u kojima je razlika u odnosu na Pekingu 6 časova i više šesti avgust! Za gradove koji imaju vremensku razliku sa Pekingom manju od 6 časova, poslednji dan sezone je 7. avgust.

http://i.imgur.com/x5YLw2sl.jpg
Found on homeinside. net

Energija leta - sezone koja se završava je veoma slaba i najadekvatniji atribut je - iscrpljenost. Stoga, bez obzira koliko bi recimo na osnovu lične Ba zi karte ovo bio povoljan dan, on nema potencijal koji bi dao podsticaj za nešto novo. Dakle, u danima iscrpljenosti koji označava uvek dan koji prethodi mesecu u kome dolazi do promene sezone je vrlo nepoželjno početi nove važne poslove, projekte, potpisati ugovore, sklapati ugovore, venčavati se u suprotnom neće biti "ploda" u tim slučajevima, a supružnici najčešće ostaju bez dece.

Ako želite igrati na sigurno, razmotrite vremensku zonu u kojoj živite i ne počinjite važne stvari na - dan iscrpljenosti.

Na zdravstvenom planu ovakve promene se odražavaju na funkciju probavnog trakta i posebno žučne kese.

A ako već postoje tegobe, budite oprezni i na prvi znak pogoršanja situacije, posavjetujte se s lekarom. Inače, sledeći mesec, bi bolest mogla progredirati u samim tim bi i proces ozdravljenja bio mnogo dugotrajniji i složen.

Nemojte se opustiti, i slušajte vase telo. Takodje ovo je period u kome polako treba da menjate navike u ishrani, u skladu sa godišnjim dobom treba menjati prioritetne namirnice i lagano organizam pripremati za drugačiji ritam življenja.

Posmatrajte svoje okruženje, priroda nepogrešivo pogazuje kada i u kojoj meri treba unositi promene. Dovojno je da obratite pažnju na biljni i životinjski svet u neposrednom okruženju da spoznate svrhu imoć prilagodjavanja priordi.

Energija meseca:

 1. od 22:03 7. Avgusta do 12:16 23. Avgusta – period Li Qui "Početak jeseni"
 2. od 12:16 23. Avgusta do 00:02 7. Septembra – period Chi Shu "Završetak toplotnog vala"

Leteće zvezde za period 8. avgust – 8. septembar 2015 godine

Severni sektor - (8/4)

Aktivno korištenje severnog sektora će doneti bonus na području finasija ali i podršku u razvoju kreativnih ideja, posebno ljudima koji se bave pisanom rečju, ali i učenicima I studentima. Takodje ovo je i dobra podrška ako želite da realizujete želje srca.

Ako se vaš posao vezan za finasijski sektor, imaćete sada profesionalni "njuh". Vaša vizija razvoja u perspektivi i u pogledu investicija će biti dostojna pohvale. Koristite svoje mogućnosti.

Ako ste intelektualc koji je upućen u svom poslu na "papir i olovku", ako pišete bilo kakav rad ili možda knjigu predajte se poslu u punom angažmanu! Organizujte radno mesto u severnom sektoru, a vaše smele zamisli i kreativne ideje neće izazvati poteškoće u realizaciji. Inspiracija za sve što činite će biti vasa ljubav, muza, pratilac kojoj /kojem neće nedostajati harizma.

U avgustu, ovaj sektor nije povoljan samo za malu decu. Ako ih imate, ograničiti im boravak u ovom delu vašeg doma. Jarka rasveta može umanjiti nerazumevanje koje će se javiti izmedju dece i roditelja,

Ukoliko želite staviti aktivator za godišnju zvezdu onda posegnite za objektom koji unosi pokret. Da aktivirate podršku u sticanju znanja i umeća možete postaviti četiri drecene, a ukoliko je ljubav ono što vam je sada najvažnije – postavite vazu sa svežim cvećem.

Jugozapadni sektor - (9/5)

Jugozapad je nepovoljna tokom ovog perioda. U avgustu ovde imamo upliv zvezde 5, pa čestalo boravak u jugozapadu doma može dovesti do visokog krvnog tlaka i drugih tegoba od strane vaskularnog sistema a postoji mogućnost i trovanja hranom.

Pokušajte manje provoditi ovde vreme. Da biste ublažili negativne uticaje ako ste u mogućnosti nemojte spavati ovde, i preporuka je da se stavi posuda sa slanom vodom, ili već pominjano korektivno sredstvo "voda, so i kovanice", ako volite zvončiće onda je ovo mesto za izlaganje metalnih sa 6 cevčica ili pak unesite energiju metala postavkom poliranih metalnih predmeta okrugle forme.

Ovaj upliv se širi i na podsektor zapad-1.

Oba sektora mogu izazvati niz bolesti povezanih s problemima krvi, a postoji i mogućnost trovanja hranom. Kontrolišite rok trajanja i pri kupovini dobro obratite pažnju na svežinu namirnica, obroka u restoranima brze hrane. Najbezbednije je da sve obroke spremate sami kod kuće.

Ako je moguće, nemojte koristiti zapadno i jugozapadno smeštene spavaće sobe za decu, trudnice i starije osobe.

Južni sektor – (7/3)

Jug je u avgustu takodje pod nepovoljnim uplivom i ukoliko su vam ovde locirana ulazna vrata ili ste često u ovom sektoru postoji opasnost da budete opljačkani ili da izgubite novac na neočekivan način. Stoga budite oprezni ovaj mesec a za delimičnu korekciju može da se postavi posuda sa slanom vodom. Ovakva energija uvek sasobom nosi sukob, prgavost, svadju a nekada i sudske parnice, smirite njenu agresivnost unošenjem atributa vatre ali kroz boju, jin vatre na primer crveni abažur za lampu ili čak i lampa sa crvenim svetlom.

Posebno želim skrenuti pažnju na jug - 3 (podsektor Koza: 195°– 225°). Ovde imamo uz mesečni i nepovoljan upliv na godišnjem nivou koju takodje ne treba uznemiravati aktivnošću.

S jedne strane, aktivno korištenje Juga može dovesti do moguće kradje ili mogućnosti da budete prevareni. S druge strane, u kontekstu zdravlja potrebne su mere opreza kako bi se izbegle ozbiljne unutrašnjenje povrede koje bi bile praćenje obilnim krvarenjem.

http://i.imgur.com/A9Fh8eAl.jpg
Found on blog - freepeople.com

Istočni sektor - (1/6)

Ovo je najpovoljnija sektor u avgustu. Energetski numerička kombinacija koja oslikava upliv doprineće razvoju mentalnih sposobnosti i oštroumlja. Ako vaša ulazna vrata u stan, spavaću sobu, kancelariju, dom lokalizovana ovde ili se poslovni prostor koji nalazi u istočnom sektoru u objektu, avgust vam može doneti i uspeh na akademskom polju i na području finansija. Pokušajte da ne propustite svoju priliku i iskoristite je do maksimuma.

Snaga energije koju opisujemo kao zvezda 6 je drugo ime za moć i status. Ova energija privlači ljude koji će rado pomoći da dostignete željeno. Kao aktivator potreban je "pokretni metal" - na primer sat s klatnom ili ventilator zlatno-žute boje.

Severoistočni sektor – (6/2)

U avgustu u severoistočnom sektoru imamo upliv zvezde 2 zemlje – energije za koju kažemo da produkuje greške, bolest i blokade u životu. Kako ima tendenciju da aktivira zdravstvene tegobe treba istaći da u avgustu njena snaga nije dovoljna da bi uzrokovala zabrinjavajuće poremećaje zdravstvenog stanja. Ali, ukoliko spavate ili provodite dosta aktivnog vremena u ovom sektoru potrebno je uneti energiju metala kako bi se ovakav upliv stavio pod kontrolu.

Ono što može biti prvo očigledno kod aktivnih korisnika ovog sektora je psihička destabilizacija, zbog čega treba biti odmeren u rečima i delima. Meces pod kontrolom znaka Majmuna će ipak doneti više dobrih dana pa i privući novac, no ovo je i šansa koja se možu ikoristiti kao vreme da se posvetite sebi.

Zapadni sektor – (5/1)

Generalno na godišnjem nivou zapadni sektor nosi tešku energiju, tokom avgusta imamoupliv bele zvezde 1 odnosno energije koja se percepira kao mogućnost za putovanja, domišljatosti i pomirenja. Uz korektivno sredstvo koje je preporučeno za kretanja na godišnjem nivou, za snaženje pozitivnog uticaja tokom avgusta ovde može biti postavljena jang voda – fontana.

Severozapadni sektor - (4/9)

Pozitivan uticaj će najviše utemeljiti stavove i ovo može biti prilika za ulazak u nove poslove/ugovore. Ovakav uticaj doprinosi svakako i akademskom uspehu ne iznimno snažnom ali svaka podrška je dobrodošla, takodje nosi i sveže kreativne ideje, što će biti od posebne koristi zanimanjima koja se temelje na originalnosti a ujedno ona snaži našu primećenost u javnosti i doprinosi popularnosti. Da bi se podržao ovakav uticaj možete u sektor postaviti jednu ukrasnu biljku u saksiji.
Severozapad je vaš saveznik, a ako želite privući u svoj život više romantične partnere i izgraditi novu ljubavnu vezu u tu svrhu, osigurajte mesto za spavanje ili odmaranje u severozapadnom sektoru.

Jugoistočni sektor – (2/7)

Jugoistočni sektor ima svoje prednosti i mane u mesecu avgustu. Dobra strana je što možete ostvariti malu finansijsku dobit. Nepovoljnost se ogleda osim u povećanoma riziku od požara i u vidu problema kod parova koji koriste ovaj sektor a žele prinovu. Ukoliko vam je ovde locirana kuhinja i pozicioniran šporet budite veoma oprezni pri rukovanju i ukoliko tokom avgusta radite bilo koji vid aktivacije koji podrazumeva upotrebu iskre, otvorenog plamena budite veoma pažljivi, ne ostavljajte na primer sveću bez nadzora.

Kao korektivna mera može se postaviti vaza sa vodom koju ćete svakodnevno menjati da bude sveža, ovakva jin voda nije aktivator, budite oprezni u rukuvanju sa svim električnim aparatima i uklonite sve detalje u crvenoj boji.

Prihvatite promene u "hodu" pripremite se za transformacije u sebi i okruženju. Za efekte iznetih predloga budite slobodni da nam iznesete vaše iskustvo u temi Mala knjiga feng sui utisaka - sklad, harmonizacija, prostor.

Kad se mnogo malih složi, tad se snaga stoput množi
A to znači da smo jači, kad se skupimo u zbor.

Mala iskra požar skriva, kap do kapi rijeka biva
Hajde zato svi u jato, kao vrapci, živ, živ, živ.

Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može

majra 

Site Admin