Feng šui sistem leteće zvezde, godišnje i mesečne karte Feng šui

Docrtavanje tlocrta do pravilne forme

Na tlocrtu sam vam ucrtala dijagonale i centar stana, jasno se uocava da terase uglavnom predstavljaju projekcije. Sto se tice metoda demarkacije prostora da bi ste to ucinili nuzno je da ocitate vrednost kompasa na ucrtanoj tacki (strelia na tlocrtu) koja pokazuje dakle na sredinu otvora za vrata kada bi ste krenuli da silazite u prizemlje, dakle licem ka upolje.

Kompas mozete potaziti u prodavnicama za nauticku opremu, sportski lov, ili na mestima gde ste primetili da se prodaju i feng shui simboli.

http://i.imgur.com/Sa4fXWBl.jpg

majra 

Site Admin

Godisni Letecki Zvezdi za 2010 godina, Godina na Tigarot

http://img138.imageshack.us/img138/91/1istocna.jpg

http://img138.imageshack.us/img138/7488/blueobsidian.jpg

centar - 8 - povolnata zvezda 8 se pomestuva vo centarot na domot, nosejki sreka i obezbeduva uspeh za site clenovi na semejstvoto. Potrebno e da se aktivira so zlatna kristalna 8-ka postavena vo centarot na domot ili 8 obsidian kamenja (slika desno).

severo-zapad - 9 - mazot vo semejstvoto ke ima ogromna sreka po prasanje na finansii i ugled. Aktivirajte so 9 sjajni lampi.

istok - 6 - mnogu povolna, privlekuva dobra sreka koga najmalku ocekuvate. Pojacajte so 8 besmrtnici, ili alternativno postavete 6 pogolemi kineski paricki

sever - 4 - donesiuva ljubov i romantika, kako i sreka vo obrazovanie. za pojacuvanje na srekata vo brakot postavete mandarinski patki ili dr. ljubovni ptici

zapad - 1 - donesuva uspeh vo karierata i postignuvanje na uspeh vo odnos na konkurencijata. Ovaa zvezda isto taka nosi beneficii i za zenite. Pojacjte so 6 metalni veterni zvonci.

jugo-istok - 7 - ovaa zvezda nosi gubitok i nasilstvo, kako i finansiski gubitoci. Zastitete go ovoj sektor so plavi figuri na nosorog i slon.

http://img138.imageshack.us/img138/2272/large1833008003600074.jpg

severo-istok - 2 - nepovolna zvezda koja preti so bolest. Lecete so Wu lou. Ako vasata spalna soba e vo ovoj sektor, togas krevetot premestete go od severo-istocnot sektor vo sobata. Otstranete zemjena i ognena energija od ovoj sektor.

jug - 3 - ovaa nepovolna zvezda nosi karanici, nesporazumi, problemi so zakonot. Drzete go ovoj del od domot vo mir i lecete so crvena boja vo umereni kolicini. Otstranete vodena energija od ovoj sektor.

jugo-zapad - 5 - ova e najopasna letecka zvezda i nosi nesreka i losa sreka, gubitok na prihodi i zdravstveni problemi. Najdobro e da ne se koristi ako e mozno ovoj sektor. Ne voznemiruvajte ja so glasna muzika i TV; ne kopajte i ne secete drvja vo vasiot dvor vo ovoj sektor. Lecete so 5 Element Pagoda Plaque ili so 6 metalni vetreni zvonci so suplivi cevki.

http://img684.imageshack.us/img684/8079/large2224023008900059.jpg

Vi posakuvam povolen Feng Shui vo 2010 godina! : )

P.S. Majra, nestrplivo ocekujem tvoje uvek dobrodosle savete.

*Izvor: Oficijalni sajt Lillian Too

Godišnja karta leteće zvijezde za 2010

Svake godine godišnje leteće zvijezde mijenjaju položaj, tako da su novi sektori ili blagoslovljeni povoljnim zvijezdama ili pogoršani nepovoljnima.

Najbolji način da ažurirate feng shui svake godine je zabilježiti ove promjene i staviti ispravne pojačivače ili lijekove na odgovarajuće mjesto da najbolje iskoristite dobre zvijezde i kontrolirate energiju loših zvijezda. Ispod navodimo svih devet kompasnih sektora te što trebate raditi u svakom sektoru da poboljšate feng shui:

Zvijezda prosperiteta 8 nalazi se u centru doma

Povoljna zvijezda 8 u centralnom je sektoru 2010 donoseći mnogo financijske sreće stanarima koji ju aktiviraju na odgovarajući način. Domovi s konceptom otvorenog područja u centralnom dijelu doma imat će sreću svih članova obitelji. Ova sretna zvijezda pomaže poboljšati bogatstvo, donoseći lak uspjeh, smanjujući suprotstavljanja i uklanjajući neprijateljstva. Da pojačate ovu povoljnu zvijezdu, stavite kristalnu 8 sa zlatnim pahuljicama u sredini ili 8 od plavog vulkanskog stakla (vodeni element).

Zvijezda budućeg prosperiteta leti na sjeverozapad

Patrijarh uživa ogromnu sreću što se tiče bogatstva i financija 2010. Zvijezda budućeg prosperiteta ne samo da donosi bogatstvo nego i trenutno priznanje. Za poboljšanje ove vrste sreće stavite 9 sjajnih lampi u ovaj dio doma. Također, stavite i plaketu 9 civilnih rangova za unaprjeđenje. Ako planirate renovirati u 2010. počnite i završite radove u ovom dijelu kuće, da bi se osigurali da rad ide glatko.

Zvijezda 6 neba leti na istok

Nebeska zvijezda se smatra vrlo povoljnom, privlačeći sreću koja dolazi kad joj se najmanje nadate. Oni koji kockaju imat će dobiti ako su im sobe na istoku doma. Kuće s glavnim vratima na istoku također će imati beneficija. Ovo se manifestira kao dodatna moć i autoritet. Oni rođeni pod znakom zeca posebno će imati dobrobiti od ove povoljne zvijezde. Da ju ojačate, stavite osam besmrtnika u ovo područje. Ili možete staviti 6 velikih metalnih novčića.

Sjever uživa ljubavnu i romantičnu sreću

Stanari ovog sektora uživaju u ljubavnoj energiji i književnoj sreći zvijezde 4. Ovo je također zvijezda breskvinog cvijeta, tako da oni koji žive u sjevernim sobama imaju dosta romance ove godine. To je također zvijezda koja donosi sreću u obrazovanju. Da ojačate bračnu sreću, aktivirajte sjever pticama ili mandarinskim patkama koje predstavljaju sretan brak... Oni koji
žele obrazovanje trebaju staviti šiljati kristal.

Broj 1 leti na zapad

Bijela zvijezda 1 donosi vrlo dobru karijeru i mentorsku sreću. Također je povezana s pobjedama i uspjehom nad konkurencijom, tako da općenito donosi pobjedničku sreću onima koji uživaju u njezinim dobrim utjecajima. Zvijezda 1 također godi ženama. Prednost je kada stavite pobjedničku zastavu u ovaj kut ili zvončiće sa 6 štapića za dodatni uspjeh i trijumf nad konkurencijom.

Zvijezda 7 ide na jugoistok

Ova zvijezda donosi gubitke, nasilje i krvoproliće. Stanari jugoistočnih soba i kuća koje gledaju na JI, osjetljive su na prevare, što rezultira financijskim gubitkom. U najgorem slučaju ova zvijezda donosi tjelesnu opasnost. Ako vam kuća gleda na JI, trebate staviti odgovarajuće lijekove. Morate biti naročito oprezni i ne vjerovati olako drugima. Najučinkovitiji lijek je dvorogi nosorog ili plavi nosorog i slon. Također možete objesiti male plave nosoroge na torbicu da se zaštitite od lopova.

Broj 2 ide na sjeveroistok

Broj 2 je zvijezda bolesti koja će naškoditi obiteljima kojima prijeti bolest. Kada je netko pogođen zvijezdom bolesti, sigurno će se razboljeti. Izbjegavajte sjeveroistočni sektor. Stavite Tigar i Zmaj Wu lou u taj sektor. Ako je ta zvijezda u vašoj spavaćoj, preselite se u drugu. Ako to ne možete, onda krevet ne bi trebao biti u SI kutu sobe. Nabavite Antahkarana Simbol i stavite ga pored kreveta. Izbacite energije vatre i zemlje iz ovog sektora.

Jug pogađa zvijezda svađalica

Broj 3 svađalica donosi sudske postupke, svađe, nesporazume i probleme s autoritetima. Utječe na one koji su rođeni u godini konja kao i srednju kćer. Držite ovaj dio doma tihim. Stavite plamteći magični kotač ili 3 simbola harmonije. Možete također nositi i privjesak plamtećeg magičnog kotača ili dvostruki prstenasti magični vatreni kotač. Odstranite vodenu energiju iz juga.

Žuta petica pogađa jugozapad

Ovo je najgora zvijezda u FS karti jer donosi teške nesreće, tragedije i lošu sreću. Ova zvijezda donosi gubitak prihoda i može prouzrokovati teške zdravstvene komplikacije. Najbolji način nošenja s ovom zvijezdom je napustiti sobe u koje pada. Ne svirajte glasnu glazbu niti uključujte tv u ovom sektoru. Ne kopajte JZ vrsta i ne sijecite drveća u tom sektoru vrta. Izložite zvono s pet elemenata pagodom ili plaketu.

Što ove godine stavljamo na sjever gdje su Tri ubojstva?

Pravac "tri ubistva" je jos poznat kao Saam Saat. Nikada ne smete da dozvolite da se ovaj pravac nadze iza vas. On uvek zauzima jedan od cetiri glavna prvca sveta - sever, jug, istok, zapad. Dakle, ova negativnost pokriva 90 stepeni na kompasu. Zapamtite ove negativne pravce za svaku godinu posebno i ispostujte savet da nikada ne okrecete ledza u pravcu tri ubistva, niti ih uznemiravati renoviranjem kuce.

U godini Tigra, 2010, tri ubistva nalaze se na severu.

Lek: na severnoj strani postavite tri oveca kamena.

Uticaj Letecih zvezda u prostoru na godisnjem nivou

Istocna nam je predocila Mapu letece zvezde za tekucu 2010 godinu i iznela neke osnovne smernice u vezi sa svakom ponaosob. Ono sto se namece kao potreba jos napomenuti da bez obzira sto se nalazimo u periodu broja 8, zbog cega se na zvezdu broj osam gleda kao na izuzetno povoljnu jer je nosilac sazrevajuće energije, koja nosi prosperitet ili "vang". To je onaj kvalitet energije za koji se kaze "vasa sreca je dozrela, tu je" Ali, kada se nadje u centralnoj oblasti doma njeno delovanje je sputano, ona nema snagu da ispolji svoje delovanje i zbog toga se u ovoj godini treba preusmeriti na podrzavanje druge povoljne zvezde (energetskog upliva) 9, koja je nosilac snage rasta. To moze da znaci mnogi stvari, od unapredjenja i povecanja obima posla, do izvrsnih sansi za napredovanje uz dodatne kvalifikacije. Kada se nadje i u poziciji planinske zvezde uvek nosi "dobitak u najavi" a u poziciji vden uvek srecne okolnosti za finansijski prosperitet i zbog toga je treba adekvatno aktivrati. Zbog ovoga upliva svi koji imaju ulaz u severozapadnoj direkciji ili najveci deo svojih aktivnosti upravo obavljaju u ovoj oblasti, ili im je tu spavaca soba mogu da s pravom ocekuju u ovoj godini vise posla i dobre plodove svoga rada.

Na istoku upliv pravi zvezda 6 koja je u periodu osam sustinski povoljna ali je nosilac opadajuce energije, kada prosto prilike beze, izmicu a prepreke se gomilaju, u tekucoj godini unosi konfliktnu energiju narocito ukoliko su ovo aktivno koristene oblasti zivotnog prostora ili kancelarije, za ocekivati je pojavu sukoba sa nadredjenima, poreske teskoce, pa cak i parnicenja oko krsenja zakonskih normativa, psebno ako je posao u oblasti trgovine. Feng shui kura jeste uvodjenje jin vode.

Na severu imamo upliv zvezde 4 koja u periodu broja osam nije uvremenjena sto znaci da njeni pozitivnu uplivi po kojima je poznata kao nosilac dobrih upliva za sticanje visokog obrazovanja i razvoj romanse. Ova energija je ugasena, da bi se oziveo broj 4 potrebna je voda, ali nikada ne treba preterivati kod energizovanja ove energije. Osnovno je biti umeren! S obzirom da u severnoj oblasti gostuje i "tri ubistva" posebno treba voditi racuna ako se postavlja vodeni objekat da se dobro locira mesto i izbegne sediste ove godisnje nepovoljne zvezde. Ozivljavajuci energiju broja 4 mi pruzamo podrsku nasim stremljenjima u pisanju, usvajanju novog znanja, i odnosima.

Zapadni sektor ove godine posecuje zvezda 1 koja takodje ima sustinski povoljne konotacije donoseci mudrost, plemenitost i poslovnu satisfakciju. Kaze se da je ovo energija koja nosi poboljsanje i boljitak koji se vezuje za daleki prosperitet. Ovaj energetski upliv je slab i otuda postoji potreba da se on snazi, energizuje kako bi se aktivirao dugoricni tip dobre energije. Shodno ciklusu elemenata njega podmladjuje energija metala.

O nepovoljnim uplivima je vec bilo reci na vise mesta, izmedju ostalloga i u nasoj feg shui riznici. Ono sto treba jos ispostovati je biranje datuma kada ce se aplikovati odredjeni lek kako bi smo u startu obezbedili sve povoljne uslove za manifestaciju dejstva. Vodic je da taj dan bude u fazi (elementu) kao i objekat koji izlazemo

galeksic

Site Admin

Krevet na sektorima sever i severoistok

http://img411.imageshack.us/img411/3646/dsc00355umanjenkrevet.th.jpg

Citajuci o mapi letecih zvezda za 2010 godinu, dosla sam u veliki problem.

Krevet na kom spavam se nalazi na S, to je dnevna varijanta u dnevnoj sobi.

Uvece ga rasklapam i tada mi zahvata i jedan deo SI sektora, a ja licno bas na tom delu spavam.

http://img717.imageshack.us/img717/7209/dsc00278cv.th.jpg
Sektor severoistok

Koliko sam shvatila S ne treba okretati ledja ove godine zato sto je pogodjen sa 'tri ubistva', a mi bas u dnevnoj varijanti sedimo na krevetu i ledjima smo okrenuti S!

Na S imam i zakacenu sliku tri bela konja u galopu, a kako sam procitala negde na netu ni to nije dobro jer je to pokretacki mehanizam.

SI je pogodjen 2, zvezdom bolesti, a kako sam vec rekla ja tu spavam, i u tom delu mi se nalazi cvece i ugaona polica sa tri zabice u dnu.

http://img715.imageshack.us/img715/4213/dsc00353smanjenaslikako.th.jpg
Tri konja na sektoru sever

Sada znate zasto sam u problemu i molim za savet kako se zastiti i sta uraditi?

Ja sam 7 kua broj, zapad, tigar, drvo, yang.

P.S. nemam mogucnost izmestanja kreveta.

Letece zvezde 6 maj - 5 juni, 2010 god.

http://img215.imageshack.us/img215/357/flyingstarfs0510.jpg

Flying Star Feng Shui 2011

Prema Hiljadugodišnjem solarnom kaledaru Kineska Nova godina dolazi 4. Februara 2011 što sa sobom nosi i karakteristično kretanje letećih zvezda koje povlači i različite uplive u pojedinačnim direkcijama. Preraspodela letećih zvezda (životni ciklusi brojeva) na godišnjem nivou stvara novi numerički sklop č’i-a vašeg životnog prostora i predstavlja ključan faktor promene zemaljske sreće i ukoliko želite u punoj meri iskoristiti povoljne uplive ovo je moment za poduzimanje radnje u cilju blagovremene pripreme.

Naravno, komponenta koju u feng šuiu nazivamo zemaljska sreća (posebno doma) nije ograničena samo na enegrgetski upliv koji donosi kretanje letećih zvezda (promena numeričkog sklopa) na godišnjem nivou, medjutim njihov uticaj se uvek praktično oseti, zbog toga je ovo moment za pravovremene korekcije i izmene u sopstvenom životnom prostoru ili u kancelariji gde mi svojim odlukama i akcijama utičemo i kreiramo okolnosti za buduće aktivnosti.

Prvi korak je zaštiti se od neprijatnih energetskih upliva pri čemu je rukovodeći princip u radu: neblagonaklone energetske uplive treba preusmeriti i privući na specificne objekte koji vrše transformciju i neutralizaciju, žargonski rečeno "da se neprijatni energetski uplivi zanimaju sa njima a ne sa nama". Donja slika prikazuje dijagram Letećih zvezda u 2011 godini, imajte pri razmatranju na umu naznačene kompasne direkcije i pri aplikaciji sheme na vaš tlocrt vodite računa o pravcu gledanja vašeg životnog prostora ili objekta koji uzimate u razmatranje, da bi ste pravilno stekli uvid u uplive u svakom pojedinačnom sektoru tokom godine.


Godišnja mapa Letećih zvezda za 2011 godinu

Dakle, u središtu svakog prostora tokom ove godine obitavaće 7 zvezda crvenog metala poznata kao militaristička zvezda odakle i proističe ukoliko se preterano aktivira mogućnost da dodatno osnaži središte doma kao mesto nesloge, razdora i ispoljavanja raznih vidova agresije u odnosima. Ovakva energija privlači u naš život ljude koji će nastojati da nas pljačkaju na svim nivoima kako duhovnom, tako I emotivnom što naravno rezultira i finasisjkim gubicima. Takodje nas čini ranjivim, lakovernim i neopreznim u kontaktima, pa se ume desiti da budemo i žrtve lopovluka.

Ovakav upliv u središtu prostora ipak može doneti odredjen bonus ako ga intenzivno koriste osobe koje obavljaju odredjena zanimanja (za bavljenje poslom) tipa: hirurgije, stomatologije, advokature, kozmetologije, zlatarstva, psihologije, zanimanjima vezanim za metafiziku i aktivnim korisnicima Interneta.

Ipak, sa crvenom zvezdom 7 treba biti oprezan. Tradicionalni lekovi za neutralizaciju negativnog uticaja ovog upliva su 3-4 bambusa postavljena u staklenu vazu sa vodom. Nekada nije lako uklopiti ovaj arnzžman u enterijer i kao alternativno sredstvo može se koristiti harmonizacija prostora bojom što u konkretnom slučaju znači izlaganje nekog vidljivog objekta u crnoj, tamno plavoj i zelenoj boji, ili izlaganjem autentičnog simboličkog objekta kristalno plavog nosoroga I slona sa kuglom. Preporučuje se i nošenje privezaka od plavog stakla figue nosoriga na ključevima, tašni i sl.

Severozapadi sektor – zvezda 8

Najstimulativniji energetski uplivi na godišnjem nivou zahvatiće severozapadni sektor prostora u kome će obitavati bela zvezda 8 - vladajuća zvezda dvadesetogodišnjeg perioda u kome se trenutno nalazimo, zbog čega trenutno i simbolizuje vrhunac snage i vitalnosti. Upliv ove energije u severozapadnom sektoru je u osnovi harmoničan (gledajući trigram sektora), što će dodatno činiti samu osnovu dejstva vrlo plodnom i produktivnom. Belu zvezdu 8 često nazivaju "novčanom" zvezdom, zato što će energizovanje ove oblasti i njena aktivacija u ovom sektoru životnog i radnog prostora otvoriti brojne mogućnosti (koje vi treba da pretvorite u realizovane projekte, poslove…), kojima ćete obezbediti rast prihoda i materijalno blagostanje. No, ovaj povoljan upliv ne ograničava se samo na materijalni aspekt, aktivno korištenje ovoga prostora pružiće pozitivnu atmosferu za razvoh prijateljskih, harmoničnih odnosa, rastu vašeg ugleda, autoriteta i reputacije(ovo se posebno odnosi ma domaćine, muške članove obitelji, vlasnike firmi). Takodje ukazuje na radosna dešavanja tipa velikih proslava ili prinove u porodici. Najbolji način aktiviranja je uvodjenje vodenog elemenata, zbog akumulacije I bogatstva energije koju ostvaruje. Energetski uplivi će biti posebno snažni u februaru, martu, maju, oktobru, novembru i decembru tekuće godine.

Istočni sektor – zvezda 5

Neprijatne situacije će se radjati u ovom sektoru. Naime, ovde obitava neblagonaklona energija žute zvezde 5, (videti vise: Godišnje negativne pojave i njihovo lecenje) koju je obavezno potrebno neutralisati jer postoji mogućnost da bude izvor svih mogućih neprijatnosti i problema, posebno ukoliko se u istočnom sektoru nalaze vaša ulazna vrata ili je smeštena spvaća soba. Ukoliko u ovaj sektor potpadaju glavna ulazna vrata datog prostora u toku tekuće godine se ne preporučuje da radite bilo kakvo renoviranje ni u jednom delu. Kako u ovom sektoru u toku 2011 se nalazi i prebivalište jedne od poznatih zvezda sa neblagotvornim uplivom poznatu kao Veliki vojvoda Jupiter (Tai Sui), postarajte se da ne sedate licem direktno orjentisani, jer ćete ovakvom pozicijom lako privlačiti gnev ljudi na sebe (Veliki Vojvoda je odlučio uzvratiti svakom pogledu!).

Zbog svega navedenog, pobrinite se da istok bude oslobodjen buke, jakog svetla, aktivnosti, kretanja, da nije mesto za poziciju tehničkih aparata tipa muzičkih stubova, računara, printera, telefona… Nemojte zanemariti ovaj savet, da bi ste izbegli kvarove, totalno otkazivanje tehničke robe, i svakako izmenjeno psihofizičko stanje koje neminovno prati čoveka kada mu se dešavaju gubici.

Smatra se da zodijački znak koji se nalazi naspram Velikog vojvode se nalazi u direktnoj konfrontaciji i u godini Zeca ovaj znak je Petao, zbog čega se svima rodjenim u godini Petla preporučuje uvodjenje simboličke zaštite čiji je predstavnik medju autentičnim kineskim simboličkim objektima - Pi Yao koji se može naći u trgovinama u narazličitijim izdanjima a jedan od najpovoljnijih je Pi Yao sa podlogom izradjenim od autentičnih kineskih novčića. Uvek se izlaže ispod nivoa očiju najvišeg člana domaćinstva i ne izlaže se u spavaćoj sobi i kupaonicama.

Kao lek za uplive Žute petice mogu se koristiti jin metalni predmeti kao što je na primer bakarna pagoda, i uvek dobro poznati lek "So-voda-kovanice".

Južni sektor – zvezda 2

Na jugu obitava godišnja crna zvezda 2 sto i ovaj sektor stavlja pod pozornost jer zvezda 2 je nosioc neblagotvornih energetskih upliva čije se manifestacije prevashodno odražavju na zdravstvenom planu. Kako je sedište tj. južna direkcija plodno tlo za njeno delovanje ovo iziskuje poseban oprez naročito kod trudnica i osoba sa hroničnim oboljenjima, posebno ako je ovde locirana spavaca soba tj. krevet. Energetski upliv implicira bolesti povezane sa sa glavom i plućima, pa ukoliko se kod starijeg muškog člana porodice jave tegobe naročito sa plucima treba biti vrlo ažuran i podvrgnuti se brižnom visoko stručnom lečenju. Upliv ce biti najsnažniji u februaru, martu, septembru, novembru i decembru 2011 godine. Poželjno je da promenite mesto spavanja. Kao tradicionalan antidot mogu se upotrebiti simbolički objekti: tikve – Vu Lou vezane crvenom lentom za aktivaciju, zlatne vaze sa uskim grlom ili redno vezani šest kineskih novčića crvenom lentom.

Zapadi sektor – zvezda 9

Na zapadu ove godine imamo veoma povoljan energetski upliv purpurne zvezde 9, koja se u tekućem period smatra za “nosioca” brojnih povoljnih mogućnosti u budućnosti. U sazveždju poznata kao Desni pomoćnik. On ima takav karakter da jednako širi i umnožava i dobre i loše mogućnosti. Za ovu zvezdu se kaže da je velikodušna jer pomaže svog parnjaka, tj. kada se nadje u kombinaciji sa zemajskim brojevima dva, pet i osam potpomaže njihova osnovna dejstva. Na žalost u 2011 godini presnažna jang energija zvezde devet neće biti izvor istiski prijatnih mogućnosti, već će pružati neobuzdanu, ushićenu nerealnu sliku okolnosti ili kako mi to žargonski kažemo "davaće lažno sjaj i svetlo".

Činjenica da tokom 2011 zapadni sektor (262° do 278°) jeste mesto na kome obitava treći godišnji negativni upliv tzv. Zvezda "tri ubistva" (Saam Saat ) pa se uovakvoj situaciji treba odnositi sa visokim oprezom, krajnjim poštovanjem i obazrivošću. Preporučuje se da ne sedite u poziciji gde ste ledjima okrenuti ovom uplivu, a ukoliko se ipak odlučite da podržite zvezdu , nastojte biti precizni u merenju i nemojte simboličke objekte postavljati u navedenom kompasnom intervalu zapadnog sektora. Energizovanje ima smisla ukoliko nastojite završiti projekte započete u prethodnim godinam, jer ćete sa ovakvim uplivima imati snage da se iznesete sa konkurencijom I izazovima. Objekti koje koristite za energizovanje neka budu mirne jin energije, elementa metala ili vatre, tradicionalni simbolički objekat je zlatan mač s prstenovima.

Severoistočni sektor- zvezda 1

U severoistočnom sektoru ove godine obitava bela zvezda 1 što će svakako otvoriti mogućnosti za brojne plodne poslovne kontakte, nove inicijative i startovanje novih projekata, zanimljiva putovanja i povoljne poslovne okolnosti, napredak u karijeri. Jedinica je uvek povezana sa nekim promenama – u poslovanju, u odnosima, izborom novog puta ili smera razvoja, pa čak i novih životnih izbora. Osim toga ovaj upliv u severoistočnom sektoru stvara povoljne uslove za sva duhovna traganja, za naučna kreativna istraživanja, učenje i posebno uspešno sticanje akademskog obrazovanja sa dobrom srećom na ispitima i sticanje dobrih mentora.

Možete energizovati ovaj sektor u cilju pružanja podrške i snaženja ovakvog upliva plasmanom i uredjenjem enterijera sa dominantnom atribucijom metala (boje zlatna, srebrna), tipa metalnih statua, kovanih predmeta, pozlata na ramovima i sl.

Severni sektor – zvezda 3

U severnom sektoru u tekućoj godini imamo energetski upliv koji se numeriči označava kao tirkizna zvezda 3 – poznata kao zvezda sporova, svadja i skandala. Ona je pokretač naizgled besmislenoh svadja, pa čak I fizičkih obrčuna kako izmedju prijatelja tako i izmedju neprijatelji i u poslovnom i u privatnom okruženju. Verbalni napadi, prepirke, pa čak i sudski procesi su prateći dogadjaji kada smo pogodjeni ovim uplivom. U severnom sektoru ova energija je snažna i da bi se izbegli nepotrebni konflikti, koristite u enterijeru više mekše komade nameštaja, diskretne nijanse crvene i plasirajte objekte svetla: crvene sveće, lampe sa abazurima, slike sa motivom sunca, zalaska, vatrometa, smeha, radosti, druženja…
Oni kojima je ovakva energija dobrodosla, na primer ako imate stručni brifing, aktivisti, ovakav upliv može otvoriti prilike ako ne za konačno rešenje a ono značajan pomak ka njemu. Simbolički objekat kojim se ovakve težnje najčešće podržavaju je figura zmaja sa plamenim mačem, koji svojom simbolikom ukazuje na lako uklanjanje svih prepreka na putu realizacije zamisli.

Jugozapadni sektor – zvezda 4

U ovaj sektor imamo energetski upliv numerički označen kao bela zvezda 4 – "Želim, sad i odmah” donosi u tekućem razdoblju svestranu podršku za sve kreativne i intelektualne aktivnosti što će prevashodno biti povoljno za ljude iz sveta umetnosti, studentima, ali i na emotivnom planu otvara polje za radjanje romantičnih osećanja naročito za osobe koje su trenutno same, radjanje strasti a ponekada i vanbračnih avantura. Zbog navedenog energizovanje i aktivaciju ove energije treba vršiti pažljivo, a pri izboru simboličkih objekata dozvolite mašti i kreativnosti da se rasplinu. Ukoliko se ovaj upliv poklapa sa vašim težnjama i aspiracijama koristite za energizovanje vodeno-drvene objekte, posebno u maju mesecu, s napomenom das a vodenom komponentom budete oprezni da bi se izbegli seksualni skandali. Od tradicionalnih simboličkih objekata najčešće se rave božuri, mandarinske patke, golubovi (parni elementi), kristalna srca, a kako je njen upliv povoljan i u sticnju visokog obrazovanja ukoliko je to vaš interes dobrodošao je i plasman kristalnog globusa.

Jugoistočni sektor – zvezda 6

Na godišnjem nivou ovaj sektor pohodi bela zvezda 6 – zvezda usluga, upravljanja, rukovodjenja, ali i izvesnog stepena osamljenosti, hladnoće i sebičnosti. Po pravilu u ovom periodu je ne treba neutralizovati, eventualno se mogu poduzeti aktivnosti sa ciljem omekšavanja ovakvog uticaja putem plasmana diskretnih simboličkih objekata sa metalnom i vodenom atribucijom tipa: staklene posude, plave ili crne boje sa mirnom, jin vodom, zatim slika sopstvenog doma u proleće, motiva neba. To će pomoći u postizanju mirnijeg pristupa, ostvarivanju spokoja a samim tim i uslova za mudro upravljanje i pronalaženje najadekvatnijeg pristupa nadredjenima u poslovnoj hijerarhiji samim tim i plodnijih razgovora i pregovora u poslovnom okruženju.

Ove preporuke treba razmatrati u kontekstu natalne mape svakog prostora ponaosob, i vaze do 4. Februara 2012 godine kada nastupa godina Crnog Zmaja. U tekstu imate šablon koji možete sebi odštampati i iskoristiti da na njemu zapišete beleške po sektorima radi praktičnijeg rada. Srećne vam promene!

majra 

Site Admin

Povoljni datumi za preseljenje tokom 2011 godine

Nekoliko clanova se obratilo za pomoc oko uredjenja stana koji su u zavrsnoj fazi izgradnje i gde se preseljenje planira u toku godine. Kao i za druge krupmmne promene u zivotu i za preseljenje se treba pripremiti, kako bi donelo dobrobiti u startu. Ukoliko se upravo selite ili planirate selidbu u novi dom knjiga koju smo postavili u resursima neka vam bude obavezno stivo. Ono sto shodno vremenskoj dimenziji u feng shui-u jos treba ispostovati je izbor odgovarajuceg datuma.

U tekucoj godini povoljni dani za preseljenje su:

Januar:
1, 11, 14, 23, 27, 29

Februar:
1, 5, 6, 9, 21, 23

Mart:
4, 9, 11, 17, 20, 21, 23, 29, 30

April:
4, 8, 17, 20, 21, 23, 29, 30

Maj:
6, 7, 9, 11, 25, 27

Jun:
2, 4, 6, 7, 10, 12, 13, 18, 21, 22, 25

Jul:
4, 6, 10, 11, 13, 15, 19, 22, 31

Avgust:
4, 8, 11, 13, 16, 17, 29

Septembar:
4, 6, 10, 14, 23, 29

Oktobar:
4, 8, 15, 18, 30

Novembar:
1, 3, 8, 17, 19, 23, 29

Decembar:
1, 2, 5, 16, 24, 27

majra 

Site Admin

Povoljni i nepovoljni sektori 06. jun - 05. jul 2011

Letece zvezde su veoma izazovan sistem i jedna od najsofisticiranijih tehnika pracenja energetskih upliva i promena faza C'i u toku vremena. Let zvezda odnosi se na specificnan redosled pomeranja brojeva u okviru devet sektora, sto simbolicki oslikava ustvari kretanje C'i -ja; odredjivanjem numerickog sklopa shodno datumu omogucava iskoristavanje mogucnosti koje se generisu u odgovarajucim sektorima ali i blagovremenu pofilaksu kroz aktivan angazman onoga ko praktikuje feng shui.

Svaki od brojeva u numerickom sklopu je nosilac sustinskih osobina koje daju uvid u kvalitet energije. Iskoristite mogucnosti koje ovaj slozeni i sopstvenim akcijama podrzite vase aspiracije.

Povoljni sektori:

 • Jug 3 – Trigram Li – Planina Vei = 187,5 - 202,5 (od 25 maja do 25 juna) - umnozavanje
 • Sever 3 – Trigram Kan – Planina Cou = 7,5 - 22,5 (od 25 maja do 25 juna) - obnavljanje
 • SZ 1 – Trigram Cien – Planina Ksu = 292,5-307,5 (od 1 do 31 dana meseca) - obnavljanje
 • S2 – trigram Kan – Planina Zi = 352.5 - 7.5 (od 1 do 31 dana meseca) – umnozavanje

Dobrocudni sektori: povoljni za cuvanje (drzanje) vazne dokumentacije, takodje povoljno je ako ste u mogucnosti pozicionirati u datom rasponu jastuk, uzglavlje. Sa pozitivnom uplivom u ovom mesecu po snazi stoje u nizu:

 • Jug 1 = 157,5 - 172,5 (od 25 maja do 25 juna) - po snazi blizak izrazito povoljnim sektorima na mesecnom nivou.
 • Istok 3 = 97,5 - 112,5 (od 25 maja do 25 juna)
 • JI 2 = 127,5 - 142,4 (od 25 maja do 25 juna)
 • SI3 = 52,5 - 67,5 (od 1 do 31 dana)
 • JZ 3 = 232,5 - 247,5 (od 1 do 31 dana)
 • JI 3 = 142,5 - 157,5 (od 1 do 31 dana)
 • SZ 3 = 322,5 - 337,5 (od 1 do 31 dana )
 • SI 2 = 37.5 - 52.5 (od 25 maja do 25 juna)
 • JZ 1 = 202,5 - 217,5 (od1 do 31 dana)

Negativni uplivi u sektorima u toku mesecca juna - prakticno to podrazumeva da u njima ne drzite na primer, novac, stedne knjizice, vaznu dokumentaciju, jastuk na kome spavate…

 • I 2 = 82,5 - 97,5 (od 1 do 31 dana)
 • I 1 = 67,5 - 82,5 (od 25 maja do 25 juna), izuzev: 27.05, 6.06, 16.06
 • J 2 = 172.5-187.5 (od 1 do 31 dana)
 • SI 1 = 22.5-37.5 (od 1 do 31 dana) – delimicno je upliv kompenzovan godisnjom zvezdom

Nepovoljne tendencije u sektorima: ovi enegrgetski uplivi nisu tako drasticni i agresivni kao sto je to slucaj u sektorima sa negativnim uplivom, No kako ipak nose odredjen vid stagnantne energije i potencijalnog gubitka bolje je neeksperimentisati vec se usmeriti na to da smanjite negativne ucinke:

 • JZ 2 = 217,5 - 232,5 (od 25 maja do 25 juna) – delimicno je kompenzovan kretanjem na godisnjem nivou
 • JI 1 = 112,5 - 127,5 (od 1 do 31 u mesecu) delimicno je kompenzovan kretanjem na godisnjem nivou
 • Z 1 = 247.5 - 262.5 (od 25 maja do 25 juna)
 • S 1 = 337,5 - 352,5 (od 25 maja do 25 juna), izuzev sledecih datuma: 2, 9, 12, 19, 22.06
 • SZ 2 = 307,5 - 322,5 (od 25 maja do 25 juna)
 • Z 3 = 277,5 - 292,5 (od 25 maja do 25 juna)
 • Z 2 = 262.5 - 277.5 (od 25 maja do 25 juna)

Preporuka je da vodite neki vid evidencije, da bi ste sami prakticno mogli da donesete zakljucke shodno onome sto poduzmete u skladu sa iznetim informacijama. Vodjenje neke vrste dnevnika se uvek pokaze dragocenim gledano na dugorocnom planu, jer daje sigurnost u praktikovanje. Sopstveno iskustvo je dragoceno za uspesan rad.

majra 

Site Admin

Godina Zmaja - 2012, lice sudbine

23. januara 2012 po istočnoj tradiciji nastupila je godina Zmaja. Da li znate zašto je to jedini znak kineskog zodijaka, koji nema stvarni, zemaljski prototip? Upravo zbog toga simbolizuje mitsko bićem nebeske kuće: sudbine.

Zmaj nije viđen, ali u principu u postojanje zmajeva, bilo u Evropi ili Aziji ili na drugim kontinentima niko ne sumnja. Milenijumima ljudi su znali - Zmaj postoji na drugi način. On hrani u čoveku veru u prelepi mit o dobroti, snazi i pravdi.

http://i.imgur.com/mWoAS0Sl.jpg

Godina u znaku Zmaja (voda/crna ili plava) – je pre svega promena. Promena neizbežna, kao potok "pobegao" iz zarobljeništva, glečerskih visoravni, koji će preplaviti sve. Ova kolosalna snaga promene je ključ za razumevanje života u tekućoj godini. Vreme je da duhovnost i lična odgovornost preuzmu primat i počne negovati dargocene tradicionalne vrednosti stare koliko i samo čovečanstvo nezasluženo zaboravljene u dobu bezumnog konzumerizma. Šta sad? Šta će se desiti danas i sutra?

Ako se plašite promene ili he ne želite najbolje je ignorisati "zmaja." Živite život bez misterije u njemu. Izbor i odluka.

Godina je dobra za bilo koji vid odlučnosti, odvažnosti, hrabrosti u delu. Godina je dobra na primer za promenu auta pri tome dakako novi je daleko prestižnija i moćnija mašina, zatim povoljnost prati i sva putovanja posebno krstarenja vodom. Povoljna je za uvećanje porodice, početak poslovanja, sticanje bogatstva. Izrazito je naklonjena avanturističkom duhu, sportu tipa alpinizma, biciklističih trka u planinama ali, budite spremni - vrlo verovatne su i povrede.

Zapamtite ovo je godina u kojoj se neće tolerisati, ili sakriti krađe, prevare bilo koji vid nepoštenja će dovesti do velikih problema- neplaćeni računi, lučna i bankarska dugovaja izmirujte tačno u datum jer ovo nije period kada će odstupanje biti tolerisano. Pokušajte da ne ulazite u kredit tokom ove godine jer budite sigurni ma kakva da je moneta u pitanju da će svaki biti dobro naplaćen. Godina kako proizvođačima tako i nama potrošačima će doneti posebne ponude, akcije i popuste. Zmaj voli kao poslovni princip – bonus i poklon.

Zmaj je po prirodi samotnjak, ali i veoma počastvovan svojim precima. Odgovornost roditelja za decu (u šta ne podrazumevamo trošenje novca na igračke i elektroniku), briga o starim roditeljima je ono što mora biti u prioritetima uvršteno. Dakle, ako ste ikada bili kršteni u Pravoslavnoj crkvi, i od tada do sada niste prišli hramu, imajte na umu promenu stava da vas Zmaj "ne obezglavi". U 2012 svako će morati da odluči i ne samo da odluči već da živi svoju duhovnu doktrinu.

Sve iziskuje lični angažman, i niko nikada nije obećao ništa bez truda. Nikada nije prekasno uložiti napor i učiniti preko potrebnu i duboko željenu promenu.

Snaga Metala

Zmaj voli metal (u ciklusu elemenataon ga radja, kao majka dete) otuda i ljubav ka plemenitim metalima, pa će u 2012 svi ukrasi posebno ako imate nasleđeni porodični nakit doneti snažnu zaštitu i osećaj podrške. Mnogi muškarci koji su u prilici da poseduju prsten sa porodičnim grbom ili vole masivno prstenje neka uživaju u svom stilu.

http://www.odlican.com/d/11028-2/061a.jpg
Odlican.com, Češljarev - ametist

Od kamenja najviše će biti traženi i nošeni oni koji su trenutno u najvišoj fazi snage: dijamant, safir, rubin, akvamarin, ametist a posebno crni sa plavim topaz.

Ponekada i Zmaj želi da se odmori i ukoliko želite da uspostavite poseban prijateljski odnos obaspite ga bujicom komplimenata.

majra 

Site Admin